Collaboration

Vaderdag collab

Vandaag gaan we met de Blogsquad de vaders in het zonnetje zetten ^^ Have fun met dit leuke verhaaltje ^^

Hugo is al vroeg wakker. Het is vandaag Vaderdag, en hij wil zijn vader verrassen en extra verwennen. Hij weet al precies wat hij voor zijn vader gaat maken. Zijn moeder staat al klaar om hem te helpen. Hugo is nog een beetje te klein om alles alleen te doen. Zijn moeder tilt hem op, zodat Hugo het knopje van het koffiezetapparaat kan indrukken. Als het water kookt, pakt zijn moeder de pot koffie. Hugo mag twee scheppen koffie in de beker doen. Daarna schenkt zijn moeder het kokende water in de mok. Dan geeft zijn moeder hem een bakje met suikerklontjes. Hugo mag drie suikerklontjes in de koffie doen. Zijn moeder pakt de koffiemelk uit de koelkast en giet een flinke scheut in de koffie. Hugo mag roeren, terwijl zijn moeder het croissantje doormidden snijdt. Ze opent de boter en geeft Hugo een broodmes. Hugo mag het broodje met boter besmeren. Daarna mag hij er een plakje kaas opleggen. Ook mag Hugo twee boterhammen met pindakaas besmeren. Zijn moeder zet alles op een dienblad.
‘Mama, de cadeautjes.’ Hugo pakt triomfantelijk een papier en drie ingepakte cadeautjes uit de kast. Zijn moeder legt ze op het dienblad.

Hugo houdt de deur voor haar open en waggelt achter haar aan de trap op. Hugo klopt op de deur.
‘Binnen’, zegt zijn vader slaperig. Hugo duwt de deur open en springt bovenop zijn vader. Zijn vader geeft hem een dikke knuffel en legt hem naast zich neer. Hij begint hem te kietelen.
‘Nee, papa!’ Hugo begint te lachen. Als de kietelpartij voorbij is, geeft zijn vader zijn moeder een zoen. Hugo gaat zitten en kijkt vol verwachting naar zijn vader, die het papier pakt. Er komt een prachtige tekening tevoorschijn. Er zijn schaapjes, koetjes en een paar kippen.
‘Boerderij!’ zegt Hugo. Zijn vader aait hem over zijn bol.
‘Het is prachtig.’ Hugo krijgt rode wangetjes. Dan pakt zijn vader het eerste pakje. Als hij het openmaakt, komt er een gerecycled flesje tevoorschijn. In het flesje zitten pennen, potloden en andere kantoorbenodigdheden.
‘Een opbergblik’, zegt Hugo.
‘Voor op je kantoor’, zegt zijn moeder. Op het etiket staat: ‘Voor de liefste papa.’ Zijn vader zet hem op het nachtkastje.

Daarna volgt pakje nummer twee. Daar komt een bonnenboekje tevoorschijn. Er zitten vijf bonnen in. Op de bonnen staat: ‘Papa helpen met autowassen.’
‘Dat is nog eens handig, ik ga hem morgen gebruiken, is dat goed?’
‘Ja.’ Hugo lacht en wijst naar het derde pakje.
‘Nog één papa.’ Zijn vader pakt het laatste cadeautje en maakt het open. Er komt een sleutelrekje tevoorschijn. Het is in de vorm van een sleutel. De haakjes zijn erin geschroefd door de hulpouders, maar versierd door de kinderen.
‘Voor je sleutels’, zegt Hugo. Zijn vader legt het bij de andere cadeautjes en geeft zijn zoon een dikke zoen.
‘Bedankt jongen, het is werkelijk waar prachtig.’
‘Graag gedaan papa.’

Hugo en zijn vader zijn nog naar de bioscoop geweest. Hugo heeft genoten van deze fantastische dag, en zijn vader ook.

Einde

Liefs, Demi ❤

Advertisement

16 thoughts on “Vaderdag collab

  1. Leuk stukje heb je geschreven! 1 klein tipje; ik vind het vaak fijner lezen als je soms komma’s gebruikt in plaats van een punt. Verder schrijf je goed! 🙂

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s