Top 3-10

Top 6 cabaretiers

Hey Creabea’s,

Ik ben dol op cabaret, en ik heb al deze cabaretiers in het echt gezien, en ik vond het super geweldig om hun shows bij te wonen ^^ Ze zijn elk op hun eigen manier grappig, en ik vind die variatie aan humor heel erg leuk, en lachen is hierbij inbegrepen. Hier komt mijn top 6 ^^

  1. Jochem Myjer

Link afbeelding

Bernard Edward Jochem Myjer, wonend en geboren in Leiden op 22 april 1977, is een Nederlands cabaretier, musicus, presentator, imitator en acteur. Hij won in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival, en in 2014 de André van Duin Award. Jochem heeft sinds 2006 een relatie met Marloes Nova. Op 4 december 2009 vroeg hij haar tijdens zijn voorstelling in Carré ten huwelijk. Ze hebben samen een dochter en een zoon.

Ik heb de show: Even Geduld Aub! gezien. Dit was vlak nadat hij was geopereerd, en ik merkte echt hoe blij hij was dat hij weer op het podium kon staan. Wat een bewondering heb ik in die man. Hij is heel sterk, en zijn ADHD maakt zijn show 10 keer leuker. En zijn typetjes en imitaties, zijn werkelijk waar zo goed, dat ik echt het gevoel heb alsof ik naar diegene kijk. Echt by far de beste van Nederland 🙂

2. Leon van der Zanden

Link afbeelding

Leon van der Zanden, geboren in Helmond op 25 oktober 1977, is een Nederlands cabaretier en presentator. Zijn moeder komt uit Mauritius en zijn vader uit Helmond. Hij spreekt vloeiend Frans en Engels. Hij heeft een dochtertje met zijn vriendin. Ook op televisie-vlak doet Leon een aantal dingen. Met Merlijn Passier maakte hij 4 seizoenen ‘Olifantendoders’ voor Omroep Brabant en in 2005 presenteerde hij ‘Pimp my Room’ voor MTV. In 2007 was ‘Zwarte Hond’ het allereerste programma dat de nieuwe televisiezender Comedy Central uitzond.

Ik heb de show: Rebel gezien, en ik zat op de eerste rij! Na afloop noemde hij mij ook: Het meisje van de eerste rij. Hij speelde het heel leuk, en ik vind zijn humor heel erg leuk. Af en toe zijn ze een beetje seksistisch, maar door zijn grappige lach, ga je automatisch mee lachen. Hij is echt een hele leuke cabaretier, en voor een avondje lachen ben je bij hem verzekerd van een avondje lachen.

3. Najib Amhali

Link afbeelding

Najib Amhali, geboren in Nador op 4 april 1971, is een Marokkaans-Nederlands cabaretier en acteur. Hij speelde in de film Valentino en is regelmatig te gast op televisie. Hij heeft 2 zoontjes met zijn vrouw Niama Le Boudoir. Hij won in 1995 met de Comedytrain de Pall Mall Exportprijs. In 2013 was Amhali gastartiest tijdens de concerten van de Toppers in de Amsterdam ArenA.

Ik heb de show: I Amhali gezien. Hij ging in deze show veel zingen en muziek maken, en dat vond ik echt super tof! Hij kan goed drummen, en ik vond de muziek heel erg toepasselijk bij de show zelf. Ik vind zijn manier van humor en grappen erg leuk, en hij is een hele goede acteur!

4. Pieter Derks

Link afbeelding

Pieter Derks, geboren in Wijchen op 20 september 1984, is een Nederlandse cabaretier en columnist. In 2004 won hij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en stond in de voorrondes van het Leids Cabaret Festival. In 2005 won hij de publieksprijs van de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij heeft ook meegedaan aan een seizoen De Slimste Mens en heeft dit seizoen ook gewonnen. Hij is getrouwd en heeft een dochter. Hij schrijft ook columns.

Ik heb de show: Zo Goed Als Nieuw gezien. Hierin praat hij erg veel over alle gebeurtenissen in de wereld. Er zaten ook wel wat humoristische stukken tussen, maar het was veelal serieus, wat een tikkeltje grappig was gemaakt. Maar al met al, toch een hele grappige man, vooral tijdens zijn deelname aan In Goed Gezelschap!

5. Jandino Asporaat

Link afbeelding

Jandino Jullian Asporaat, geboren in Willemstad (Curaçao) op 9 januari 1981, is een Nederlands presentator en stand-upcomedian van Curaçaose afkomst. Hij heeft zijn eigen show, DINO, en is bij veel programma’s presentator. Op 1 november 2014 opende Asporaat een eigen kledingwinkel in Delft. Op 10 december 2015 kwam zijn eigen eerste speelfilm uit Bon bini Holland, waarin hij zelf ook rollen speelde. Hij is getrouwd en heeft een zoon en een dochter.

Ik heb de show: De revue gezien, en ik vond het een hele leuke show. Ik vond het leuk dat hij ging zingen, want hij kan echt mooi zingen! Maar ik vond zijn bekende typetje Judeska ook heel erg leuk, want zij kwam ook nog even langs. Het was echt een hele leuke show, en zijn enthousiasme werkt heel aanstekelijk 😀

6. Jörgen Raymann

image Link afbeelding

Jörgen Henri Raymann, geboren in Amsterdam op 13 augustus 1966, is een Nederlands-Surinaams cabaretier/stand-upcomedian, zanger,acteur en presentator. Hij is wel opgegroeid in Suriname, maar in Nederland geboren. Hij had zijn eigen programma, Zo Raymann, waarin hij ook geregeld een typetje speelde, tante Es. Op 21 augustus 2012 werd hij door vredesorganisatie IKV Pax Christi benoemd tot Minister van Vrede. Hij is getrouwd en heeft twee dochters.

Ik heb de show: Twee-eiig gezien, waarbij Brainpower ook meespeelde. Het was een hele leuke show, en ik vond het grappig hoe Brainpower ging rappen, en hoe Jörgen dat ook probeerde. Hij heeft hele leuke humor, en ik vind hem een hele grappige man. Zijn typetje vind ik ook echt heel erg leuk ^^

Ken je deze cabaretiers? Wat vind jij van ze?

Liefs, Demi ❤

Advertisement

20 thoughts on “Top 6 cabaretiers

  1. Hoi Demi , mis er ook nog een hoop maar Jochem is ook 1 van mijn favorieten en vergeet niet zijn kinderboekje wat hij geschreven heeft : De Gorgels , verkoopt als een trein , er komt zelfs een vervolg op 🙂 . Fijne dag , liefs ♥♥♥

    Liked by 1 person

  2. Ik heb ze wel, maar ben alleen fan van jochem Meyer en najib amhali. Verder vind ik Ronald goedemondt, bert visscher, tineke schouten en Guido weijers altijd erg goed!

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s