Collaboration

Zomervakantie serie deel 1

Marleen en ik zijn vrienden in real life, en toen ze me vertelde dat ze met haar karakters een nieuw verhaal wilde maken, wist ik niet hoe snel ik ja moest zeggen. Ik vond de verhalen van Mike en zijn vrienden altijd erg leuk, en een samenwerking met nog meer bloggers, daar zeg ik geen nee tegen ^^

Waar gaat dit verhaal over?

De vrienden Mike, Dimitri, Stefan, Freddie en Luc zien elkaar na een half jaar weer en besluiten samen op vakantie te gaan. De een wil graag naar het buitenland, terwijl de ander liever in Nederland blijft, door een gebrek aan geld. Mijn personage is Stefan. Ik wilde dolgraag een keer de slechterik spelen, of nou ja, de sluwe. Hij probeert er voor te zorgen dat hij alle touwtjes in handen krijgt, en dat zijn keuze naar het buitenland, werkelijkheid wordt.

Deel 1

Het is zondag, en ik weet wat er vandaag op de planning staat: de vakantie bespreken bij Mike thuis. Ik heb het hele plan al uitgestippeld, klaar om de anderen te overtuigen van het beste idee van de hele wereld. Maar ik moet nu wel opschieten, anders zijn ze straks geΓ―rriteerd, en willen ze niet naar me luisteren! Ik snel naar de bushalte toe, en ben gelukkig nog op tijd. Op mijn mobiel komt de melding dat de bus vertraging heeft. Niet lang daarna zwaai ik met mijn ov-chipkaart naar de chauffeur. Ik stap in, en verheug me al op de blije gezichten van iedereen.

Ik wandel rustig de straat in, als ik Luc al zie staan. Dan voel ik ineens 2 handen op mijn schouders. Dimitri en Freddie kijken me lachend aan. We lopen naar Luc toe, en geven elkaar een dikke knuffel.
‘Man, wat heb ik jullie gemist’, zeg ik. De anderen knikken, en we bellen aan. Mike opent de deur met een grote grijns op zijn gezicht, en ik weet nu al dat ook hij een fantastisch idee heeft. Ik weet gelukkig dat ik mensen goed over kan halen, en die tactiek ga ik ook vandaag inzetten.

Als we zitten, krijgen we allemaal een glas cola. Mike begint meteen vol enthousiasme te vertellen over zijn idee. Een jongerenhotel op Texel… Bah, wat moeten we daar nu weer? Texel is niets aan! Het is alleen maar strand, en dat is niets voor mij. Ik zie Luc naar me kijken, en ik probeer mijn gezichtsuitdrukking te verstoppen. Ik houd mijn mond. Dan zie ik een schone kans om Dimitri af te leiden.
‘We zien elkaar dan wel in een kort zwembroekje’, fluister ik in zijn oor. Dimitri begint te giebelen.

Kort daarna heeft iedereen ingestemd met deze flut vakantie. Nog altijd houd ik mijn mond. Dan begint Freddie uit het niets te roepen: ‘Des te meer bier kunnen we kopen! Ik zeg doen!’ Ik begin te lachen. Mike heeft alles al doorgestuurd, en sluit dan de Playstation aan. Ik denk nog steeds na over mijn plan, maar besluit er na het potje gamen verder over na te denken…

Dit was deel 1! Ik vond het super leuk om me te verplaatsen in iemand anders! Om de week komt er een deel online, en deel 2 zal op 25 mei verschijnen.

Ook deze bloggers schrijven mee:

Jordy – Mike
Melanie– Luc
Louanne – Dimitri
Mijnverhaal130 – Freddie
Marleen– Verteller en bedenker

Liefs, Demi ❀

12 thoughts on “Zomervakantie serie deel 1

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s