Collaboration

Moederdag collab

Vandaag gaan we met de Blogsquad de moeders in het zonnetje zetten ^^ Have fun met dit leuke verhaaltje ^^

Vera is al vroeg op om haar moeder te verrassen. Ze stopt net de croissantjes in de oven als haar vader beneden komt.
‘Ben je al bezig voor mama?’ Hij aait de kleine over haar bolletje.
‘Ja, de broodjes worden al bruin.’ Haar vader bukt en kijkt naar de broodjes die langzaam bruin kleuren.
‘Zal ik vlug een roos van de rozenstruik afknippen?’ Vera springt op en neer.
‘Ja, wil je dat voor me doen papa?’ Haar vader geeft haar lachend een zoen en pakt de heggenschaar uit de kast. Vera besmeert ondertussen een bruine boterham met boter. Daarna pakt ze de zelfgemaakte jam van de bovenste plank en smeert er een flinke klodder op. Vervolgens gaat het kleine meisje een verse sinaasappelsap voor haar moeder maken. Ze pakt de sinaasappel schiller en snijdt hem in twee helften. Ze pakt de handmatige sinaasappel pers en wringt de sinaasappel uit. Ze giet het sap in een glas en zet het op het dienblad. Haar vader komt met de roos in zijn hand weer de keuken in. Vera vult een vaasje met water en zet het op het dienblad. Haar vader knipt vlug de doorns van de roos af en zet hem in het vaasje. Hij haalt de croissantjes uit de oven terwijl Vera haar cadeautje op het dienblad legt. Haar vader besmeert de croissantjes met boter en legt er een plakje kaas op. Vera legt de andere boterham op het dienblad en zet de waterkoker aan. Haar vader legt het bordje met de croissantjes op het dienblad, pakt een theezakje en schenkt de hete thee in de mok.
‘Alles klaar?’ Vera kijkt naar het dienblad.
‘Ja, alles is klaar.’ Haar vader neemt het dienblad mee, terwijl Vera vrolijk naar boven huppelt.

Ze opent de slaapkamerdeur en springt op het bed van haar ouders.
‘Wakker worden mama, het is mamadag!’ Vera haar moeder opent haar ogen en gaat lachend zitten. Ze knuffelt haar kleine spruit en geeft haar man een zoen. Haar vader haalt ondertussen haar kleine broertje Mark uit zijn bedje. Haar moeder pakt de roos uit het vaasje en ruikt eraan.
‘Hij ruikt heerlijk schatje, en wat een mooie kleur! Heb je hem zelf geplukt?’ Vera knikt.
‘Ja, mama. Helemaal zelf.’ Haar vader geeft haar moeder lachend een knipoog. Haar moeder neemt een hapje van haar croissantje.
‘Hmm, wat lekker. Mag ik dan nu dat prachtige cadeautje openmaken?’ Vera knikt en geeft het cadeautje aan haar moeder. Haar moeder haalt heel voorzichtig het lint los. Ze scheurt het papier van het cadeautje af en houdt een doosje over. Ze opent hem. Er komt een prachtige schelpenketting tevoorschijn. Op elke schelp staat een letter. De letters van het gezin. Haar moeder doet hem meteen om haar nek.
‘Hij is prachtig lieverd, echt heel mooi.’ Vera springt op haar moeder en geeft haar moeder een dikke zoen.
‘Ik ben blij dat je het mooi vind mama.’ Haar moeder geeft haar een knuffel. ‘Dooreten mama, we hebben nog genoeg te doen!’ Vera springt van het bed af en gaat zich omkleden. Haar moeder eet haar ontbijtje op, kleedt Mark aan en gaat zichzelf ook omkleden. Als iedereen klaar is en in de auto zit, rijden ze weg. Ze gaan Moederdag vieren, met de gehele familie.

Einde

Ik hoop dat je het verhaaltje leuk vond 🙂

Liefs, Demi ❤

26 thoughts on “Moederdag collab

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s