Collaboration

Koningsdag collab

Ook dit jaar hebben we deze collab met de Blogsquad πŸ™‚ Geniet van dit verhaaltje ^^

Het is een prachtige dag voor Jantje. Vandaag is het een vrolijke dag op zijn school, want het is Koningsdag. Er zijn allemaal activiteiten gepland. Zo kun je koekhappen, sjoelen, spijkerpoepen, hinkelen, touwtje springen en nog veel meer oer-Hollandse spelletjes. De kinderen krijgen vandaag een feestelijke dag. Er wordt zelfs een prijs uitgereikt voor het mooiste, oranje kostuum. Jantje wil heel graag winnen. Hij loopt naar zijn kledingkast, haalt er een oranje trui, broek, pet, sokken en schoenen uit en trekt het aan. Als hij daar niet mee wint…Hij loopt vrolijk naar beneden. Hij heeft onwijs veel zin in deze dag. Hij eet niet rustig zijn ontbijt op, nee, hij schrokt het naar binnen. Zijn moeder is nog aan het eten als hij met zijn jasje aan al bij de voordeur staat. Zijn moeder stopt lachend zijn eten en drinken in zijn rugzakje. Hij rent naar de auto toe.
β€˜Schiet op mama, straks komen we te laat!’ Zijn moeder kijkt op haar horloge. Lachend opent ze het portier. Ze zet Jantje in zijn kinderstoeltje achterin de auto, maakt de gordel vast, maakt haar eigen gordel vast, start de auto en rijdt weg.

Eenmaal op school kan Jantje het nog moeilijk volhouden. Het hele plein is gehuld in oranje. Er hangen oranje vlaggetjes, oranje ballonnen, er ligt oranje confetti en er worden leuke liedjes gedraaid. Hij loopt meteen naar zijn beste vriend Pietje toe, die met een grote, oranje bril bij het klimrek staat. Ze spelen samen, totdat de bel gaat. Ze rennen naar hun klas toe en gaan gauw zitten, want de juf heeft een mededeling.
β€˜Goedemorgen lieve kinderen. Vandaag is het Koningsdag, en dat betekent een dag vol gezelligheid. We gaan lekker spelen en veel lol maken. Op het grote plein staan de grote activiteiten en op het kleine plein de wat kleinere. Jullie mogen overal aan deelnemen, maar soms onder begeleiding van een groep achter. Tussendoor krijgen jullie wat te drinken, te eten en aan het einde van de dag een ijsje. Zijn we er klaar voor?’ De klas schreeuwt het uit, en de juf opent de deur. De kinderen stuiven naar het grote plein toe.

Als Jantje drie spelletjes heeft gehad, mogen de kinderen een bekertje limonade halen en een zakje chips. Als ze dat ophebben, mogen ze weer verder spelen. Het gaat veel te vlug, want Jantje heeft net zijn zesde spelletje afgerond, als de eind bel gaat. Met een beteuterd gezichtje loopt hij naar zijn lokaal. Maar, dat gezichtje verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer hij een ijsje krijgt. Als de kinderen hun ijsjes ophebben, gaat de juf de winnaar van de dag bekend maken. Jantje zit gespannen op zijn stoeltje.
β€˜Goed jongens en meisjes. Er is hier één kindje die geheel in het oranje is gekleed. Dit jongetje ziet er super feestelijk uit, en is daarom de winnaar van de dag! Kom maar naar voren Jantje.’ Zijn klasgenootjes klappen, als Jantje een mooie, grote, oranje kroon op zijn hoofdje krijgt. Er wordt een foto gemaakt, en Jantje straalt als nooit tevoren.

Einde

Fijne Koningsdag allemaal! πŸ™‚

Liefs, Demi ❀

 

22 thoughts on “Koningsdag collab

  1. Hoi Demi , zie Jantje zo voor me staan πŸ™‚ . Wat een leuk verhaaltje weer . Zou het zeker goed doen in een kinderboekje πŸ˜‰ . Heb zelf nix met het koningshuis , hoeft voor mij niet zo πŸ˜‰ . Ik ben zo hard voor je aan het duimen dat 1 duim zelfs verstuikt is , hihi . Succes en leer ze , liefs…

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s