Recipes

Recept: Kip tikka met ei

Hey Creabea’s,

Met Pasen (een hele lange tijd terug) heb ik dit voor mijn ouders gemaakt. Ze houden van (redelijk) pittig en ja, ze eten vlees (ik ben vegetariër). Maar ik vond het heel leuk om dit te maken, en vandaag deel ik het recept met jullie 🙂

Benodigdheden

4 scharreleieren 
2 eetlepels zonnebloemolie
800 g spinazie
300 g kipfilet
1 pot roerbaksaus Indiase tikka masala
600 g basmatirijst
50 g ongezouten cashewnoten
1 bakje koriander

Kook de eieren in 7 minuten bijna hard.

Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een pan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.

Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de kipfilet in 2 minuten bruin aan. Keer ze na 1 minuut om.

Schenk de roerbaksaus erbij en verwarm het 5 minuten op laag vuur, maar laat het niet koken!

Laat ondertussen de eieren onder koud stromend water schrikken, pel en halveer ze. Kook de rijst in de zakjes 10 minuten.

Schep de rest in 4 diepe borden. Verdeel er de spinazie, kip tikka en halve eieren over. Bestrooi het met de cashewnoten en wat koriander.

En daarna kun je ervan smullen 🙂

Laat me weten of je dit lekker lijkt en of je dit gaat proberen 🙂

Liefs, Demi

36 thoughts on “Recept: Kip tikka met ei

  1. Hoi Demi , lijkt me zeker wel lekker 🙂 . Ik zou wel de pot tikka masala weglaten en zelf maken . Ik hou niet van kant en klaar producten omdat er te veel zout in wordt verwerkt . Maar dat is een keuze die moet ieder voor zichzelf maken 😉 . Fijne donderdag , liefs…

    Liked by 1 person

  2. Hoi Demi, dit recept lijkt me super lekker en ik ga het zeker ook een keer proberen! Ik hou zelf niet van pittig eten, kan ik ook iets anders gebruiken in plaats van Indiase tikka masala? Liefs, Laura G

    Liked by 1 person

Leave a reply to lauragerritsen Cancel reply