Hey Creabea’s,
Met Pasen (een hele lange tijd terug) heb ik dit voor mijn ouders gemaakt. Ze houden van (redelijk) pittig en ja, ze eten vlees (ik ben vegetariër). Maar ik vond het heel leuk om dit te maken, en vandaag deel ik het recept met jullie 🙂
Benodigdheden
4 scharreleieren
2 eetlepels zonnebloemolie
800 g spinazie
300 g kipfilet
1 pot roerbaksaus Indiase tikka masala
600 g basmatirijst
50 g ongezouten cashewnoten
1 bakje koriander
Kook de eieren in 7 minuten bijna hard.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een pan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de kipfilet in 2 minuten bruin aan. Keer ze na 1 minuut om.
Schenk de roerbaksaus erbij en verwarm het 5 minuten op laag vuur, maar laat het niet koken!
Laat ondertussen de eieren onder koud stromend water schrikken, pel en halveer ze. Kook de rijst in de zakjes 10 minuten.
Schep de rest in 4 diepe borden. Verdeel er de spinazie, kip tikka en halve eieren over. Bestrooi het met de cashewnoten en wat koriander.
En daarna kun je ervan smullen 🙂
Laat me weten of je dit lekker lijkt en of je dit gaat proberen 🙂
Liefs, Demi ❤
Hoi Demi , lijkt me zeker wel lekker 🙂 . Ik zou wel de pot tikka masala weglaten en zelf maken . Ik hou niet van kant en klaar producten omdat er te veel zout in wordt verwerkt . Maar dat is een keuze die moet ieder voor zichzelf maken 😉 . Fijne donderdag , liefs…
LikeLiked by 1 person
Hoi Anja, leuk om te horen 🙂 Dat ben ik met je eens, alleen had ik daar toen niet genoeg tijd voor ^^ Fijne avond, liefs
LikeLiked by 1 person
Ook een fijne avond, liefs
LikeLiked by 1 person
Dankje 🙂 Liefs
LikeLiked by 1 person
Hoi Demi, dit recept lijkt me super lekker en ik ga het zeker ook een keer proberen! Ik hou zelf niet van pittig eten, kan ik ook iets anders gebruiken in plaats van Indiase tikka masala? Liefs, Laura G
LikeLiked by 1 person
Hey Laura, super leuk! Dat kan zeker! 🙂 Liefs
LikeLike
Heb je toevallig nog een aanrader om te gebruiken in plaats van Indiase tikka masala? 🙂 Liefs
LikeLiked by 1 person
Je zou bolognese saus kunnen gebruiken, of wellicht kip siam (aanraders van mijn moeder) 🙂 Liefs
LikeLiked by 1 person
Dankjewel!
LikeLiked by 1 person
Alsjeblieft 🙂 Liefs
LikeLike
Ik ben ook vegetariër, maar het ziet er wel goed uit! X
LikeLiked by 1 person
Yeey ^^ Ik hoor dat niet vaak, dus altijd leuk als ik een mede vegetariër vind ^^ Liefs
LikeLiked by 1 person
Haha ja! X
LikeLiked by 1 person
Hihi ^^ Liefs
LikeLiked by 1 person
Ziet er heel lekker uit!
LikeLiked by 1 person
Yeey 🙂 Liefs
LikeLike
Wow dit linkt echt goed! Ik ben dol op dit soort recepten, lijkt me echt heerlijk om eens te proeven 😀
LikeLiked by 1 person
Yeey, super leuk om te horen ^^ Liefs
LikeLike
Jummie! Klinkt super lekker
LikeLiked by 1 person
Yeey, hihi ^^ Liefs
LikeLiked by 1 person
Ziet er goed uit. Wat vonden jou ouders van dit gerecht
LikeLiked by 1 person
Super 🙂 Ze vonden het erg lekker, al vond mijn vader het wel scherp. Liefs
LikeLiked by 1 person
Mmm lekker! 🙂
LikeLiked by 1 person
Yeey, hihi ^^ Liefs
LikeLike
Mmm, ziet er lekker uit! 😀
LikeLiked by 1 person
Yeey, hihi ^^ Liefs
LikeLiked by 1 person
Rijst koken in de zak? Nog nooit gehoord. :O Het gerecht ziet er wel erg lekker uit, je hebt de borden leuk opgemaakt. 🙂
LikeLiked by 1 person
Het is speciale rijst, builtjesrijst ^^ Yeey ^^ Dankje 🙂 Liefs
LikeLiked by 1 person
Yeeyy wat lekkerrr
LikeLiked by 1 person
Yeey ^^ Liefs
LikeLike
lijkt me erg lekker! ik moet het een keertje proberen, haha! ❤
LikeLiked by 1 person
Yeey ^^ Leuk om te horen ^^ Liefs
LikeLiked by 1 person
Ziet er echt mega lekker uit! Must try this!
Ps. Er is momenteel een winactie op mijn blog. Zin om mee te doen?
LikeLiked by 1 person
Leuk om te horen 🙂 Ik zal eens een kijkje nemen 🙂 Liefs
LikeLike
Jammie wat ziet het er super lekker uit!!! 🙂
LikeLiked by 1 person
Yeey, hihi ^^ Liefs
LikeLike