Recognizable

Herkenbare klasgenoten en collega’s

Dit zijn over het algemeen voorkomende types. Ik heb ze zo gevormd door verhalen van mensen, series of films en door boeken. Sommigen zijn erg overdreven geformuleerd, houdt hier rekening mee, want ik wil geen mensen kwetsen. Het is meer bedoeld als humor.)

De meesten van ons zitten nog op school, of weten nog vast wel hoe het er op school aan toe ging. Er zijn vast mensen in je klas waar je je aan irriteert. En ik weet vrijwel zeker dat iedereen hier een baantje heeft of een baantje heeft gehad, en ook daar komen soms irritante types voor. Vandaag wil ik eens een kijkje nemen naar wat voor soort klasgenoten en collega’s er zijn.

No homework

Iedereen heeft weleens geen zin in huiswerk of is het vergeten, maar deze mensen vergeten het altijd te maken. Ze zijn te lui, vergeten hun boeken op school of zitten continu op hun telefoon. Helaas leer je zo niets…

Overschrijvers

Natuurlijk willen ze dan geen gedoe. Ze schrijven het vlug van elkaar over, om het maar af te hebben. Tijdens het nakijken blijkt het merendeel fout te zijn. Je leert er niets van om over te schrijven, en al helemaal niet van de fouten van anderen.

No books

Dan heb je ook klasgenoten die altijd hun boeken vergeten, of boeken weglaten door een te zware tas. Gelukkig kun je tegenwoordig een kluisje huren. Daar kun je boeken in kwijt waar je geen huiswerk voor hebt, en zo voorkom je te zware tassen.

Nerd

Je hebt ook de klasgenoot dat altijd goede cijfers haalt. Deze leert goed, maakt het huiswerk en let op tijdens de lessen. Misschien is een nerd niet de juiste benaming. Deze denkt aan zijn toekomst, en dat is heel slim.

Pester of plager

Je hebt helaas ook in (bijna) iedere klas een persoon zitten dat anderen graag belachelijk maakt, roddels verspreidt of gewoonweg mensen uitscheldt. Spendeer geen aandacht aan deze mensen, ze zijn het echt niet waard.

Make-up selfie

Vaak hebben sommigen geen tijd meer om zich mooi te maken voor school. Dat doen ze soms even vlug in de wc. Als ze eenmaal klaar zijn, maken ze een selfie voor op Instagram of Snapchat. Je had in die tijd al heel wat opdrachten kunnen maken, vind ik.

Popi-jopie/samenwerken

Er is altijd een persoon wat ieders harten wint, en waar iedereen mee wilt samenwerken. Ik werk liever samen met iemand waarvan ik zeker weet dat diegene ook daadwerkelijk wat doet, en meedenkt.

Loner/zelfstandig

Je hebt ook een persoon dat liever alleen zit, en ook alleen werkt. Dit persoon voelt zich fijner op deze manier, en weet zo zeker dat het werk ook daadwerkelijk af komt. Bij een grote opdracht is deze echter wel blij met hulp.

Uitlener

Je hebt ook een persoon wat altijd spullen uitleent aan anderen. Een pen wat niet teruggegeven wordt, weer een bladzijde minder uit een schrift of een boek waardoor je moeilijker kunt werken. Let wel op dat je sommige spullen ook daadwerkelijk terug krijgt.

Lage cijfers/toch over

Je hebt ook mensen die slechte cijfers halen, bijna geen huiswerk maken en vrijwel zelden echt hun best doen, maar toch gaan deze mensen over, of worden niet weggestuurd. Ik snap het soms echt niet…

Schelder/stoere

Je hebt ook mensen die proberen stoer over te komen door scheldwoorden te gebruiken. Geloof me, lang niet alle scheldwoorden maken je stoer. Er zijn hele erge scheldwoorden, en het is te erg om daar een grapje over te maken.

Allesvrager

Je hebt ook mensen die bij elke les continu vragen stellen. Ze begrijpen het niet, willen meer uitleg of zijn geïnteresseerd. Wat het ook is, ze willen altijd meer weten. Het kan soms heel slim zijn, maar soms ook erg irritant.

Niet-werker

Je hebt soms collega’s waar je mee samenwerkt, en je vertelt je ideeën, maar de ander lijkt niet echt te luisteren. Vervolgens verdeel je de taken, en de ander doet niets. Aanspreken heeft weinig resultaat. Je moet het werk absoluut niet alleen gaan doen, overleg dit met je baas, dan zal hij met je collega in gesprek gaan.

Koffiedrinker

Je hebt ook collega’s die altijd een kopje koffie drinken. Hoeveel cafeïne heeft een mens nodig? Je kunt toch wel even een uurtje zonder?

Roker

Je hebt natuurlijk ook collega’s die in iedere korte pauze een sigaretje roken. En daar geldt eigenlijk hetzelfde voor als bij de koffiedrinker.

Haast

Je hebt ook een collega dat altijd op tijd klaar wilt zijn. Om stipt 5 uur wil hij weg, en dus begint hij ruim van tevoren met opruimen. Je kunt in die tijd nog heel wat werk afwerken, wat je dan de volgende dag niet meer hoeft te doen. En eventjes overwerken, daar wordt niemand slechter van, toch?

Rommelmaker

Je hebt ook mensen die hun hele bureau vol hebben liggen, en zo de orde kwijt raken. Ze zetten hun koffiemokken op de belangrijkste papieren en versnipperen contracten. Een schoonmaakbeurt op zijn tijd is niet verkeerd.

Geordend

Dan heb je natuurlijk ook de mensen die geen likje stof op hun bureau hebben zitten. Ze gaan er geregeld overheen met een doekje en hebben wel 20 mappen met verschillende onderwerpen. Het kan ook té.

Promotie

Sommige collega’s doen er echt alles aan om een promotie te krijgen. Slijmen, cadeaus geven, om taken vragen. Een promotie verdien je, door hard te werken. Geloof me, daar verdien je het veel sneller mee. Goed werk, is beter werk.

Laatkomer

Je hebt ook collega’s die altijd een kwartier later binnenkomen. Ze stonden weer eens in de file. Je kunt eventueel wat eerder van huis vertrekken. Als je eerder op je werk bent, mag je vast ook wat eerder naar huis.

Waar irriteer jij je aan in de klas of op je werk? Herken jij deze typen klasgenoten en collega’s?

Liefs, Demi <span class="wp-smiley wp-emoji wp-emoji-heart" title="<3

54 thoughts on “Herkenbare klasgenoten en collega’s

 1. Hoi Demi , ik erger me het meest aan degene die nooit op tijd zijn , pfff . Er kan altijd wel eens iets voorkomen , dat je te laat kan komen maar tegenwoordig heeft iedereen wel een gsm , zodat je ff een berichtje achterlaat . Zorg zelf altijd dat ik ruim van te voren al op de plek van bestemming ben . Fijne zondag , liefs

  Liked by 1 person

 2. Ik ben heel punctueel dus te laat komen zit er bij mij niet in. Ik werk op kantoor samen met mijn baas dus hoef niet met veel rekening te houden. Mijn baas is in de tijd een vriend voor me geworden dus wij hebben veel lol op kantoor en hij vertrouwt mij al het werk toe.. geen stress op het werk dus, zijn maar weinig mensen die dat tegenwoordig nog kunnen zeggen hahahaha

  Liked by 1 person

 3. Weet je wat ik echt haat , als je ergens nieuw bent en de persoon die misschien iets eerder voor jou is aangenomen en al wat weet, jou gaat rond commanderen 😕😕

  Liked by 1 person

 4. Zo herkenbaar die schooltypes haha! Ik was, helaas, populair. Mensen die mij niet kenden dachten dat ik extreem arrogant en uit de hoogte was omdat ik blijkbaar zo kijk. Gelukkig altijd gehoord dat ik veel aardiger ben dan ze hadden gedacht, als ze me eenmaal leerde kennen!

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s