Collaboration

Pasen collab

Hey Creabea’s,

Met de Blogsquad doen we dit jaar de Pasen collab, en ik schrijf weer een verhaaltje. Ik hoop dat jullie het verhaaltje leuk vinden ^^

Mark’s moeder doet het vuur uit en legt de eieren op een bord. Mark staat vol ongeduld naast zijn moeder, te wachten tot de eieren koud zijn. Zijn moeder pakt ondertussen de verf, een kwastje en een pallet, en vult een glazen pot met water. Mark pakt zijn schortje en doet hem dicht. Hij loopt naar de knutselkast en haalt er stickers uit, die als gezichtje voor de eieren kunnen dienen. Ook pakt hij een boekje met verfvoorbeelden. Hij gaat zitten en maakt de potjes verf open.
‘Zijn de eieren al koud?’ vraagt hij.
‘Nog even geduld’, zegt zijn moeder, als ze hem over zijn bol aait. Mark bladert het boekje door en zoekt alvast een paar mooie tekeningen uit.

Na 10 minuten zijn de eieren afgekoeld. Mark’s moeder klemt het eerste ei vast, en gaat aan de andere kant van de tafel zitten. Mark pakt een kwastje en begint te verven. Na een uurtje is hij klaar. Hij bekijkt zijn creaties en stopt ze in het mandje. Hij wast zijn handen, pakt het mandje en zet hem op tafel. Hij gluurt de tuin in. Hij ziet nog geen paashaas rondhuppelen. Mark kan niet wachten tot morgen. De paashaas verstopt ieder jaar chocolade-eitjes in de tuinen van de kinderen. De eieren hebben een mooie gekleurde verpakking en smaken altijd heerlijk. Mark is erg ongeduldig.
‘Kom, je gaat naar bed, het is al laat.’ Zijn moeder loopt met hem naar boven. Hij mag speciaal vanavond zijn paaspyjama aan, en zijn moeder gaat hem voorlezen uit het prentenboek over Pasen. Na het lezen, gaat Mark’s moeder weg. Ze geeft hem een zoen, knipt het licht uit en sluit de deur. Mark schiet uit bed, doet zijn gordijnen opzij en kijkt naar buiten. Dit jaar, ontloopt de paashaas hem niet.

De volgende ochtend komt Mark’s moeder hem wekken. Hij ligt te slapen, tegen de vensterbank aan, op een veel te klein krukje. Zijn moeder maakt hem lachend wakker. Mark wrijft de slaap uit zijn ogen en kijkt naar buiten.
‘Heb ik hem nu weer gemist? Nou…’
‘Wil je geen eieren zoeken dan?’ vraagt zijn moeder verbaasd.
‘Jawel!’ Mark stormt naar beneden, trekt zijn jas en schoenen aan, en begint met zoeken. De eerste heeft hij algauw gevonden. Hij draait de bloempot om, en vindt twee eitjes. Ook in de vuilnisbak vindt hij er twee. Niet veel later heeft hij er al vijftien. Zijn moeder lacht, en weet dat er nog eentje verstopt is. Mark weet dit echter niet, en denkt dat er nog wel tien liggen. Hij zoekt en zoekt, maar kan er geen meer vinden. Zijn moeder doet heel nonchalant de schep opzij.
‘Schat, hier ligt nog één.’ Mark stormt naar haar toe, pakt het ei, en zoekt nog één keer de gehele tuin af.
‘Volgens mij heb je ze’, zegt zijn moeder. Mark knikt en loopt tevreden naar binnen. Hij sorteert de paaseitjes op kleur, en pakt een blauwe. Hij smikkelt hem op, pakt er nog één en versiert vervolgens de tafel met een paastak, zelf geschilderde paaseieren en paas knutsels van school. En de chocolade? Die is allang op!

Einde

Liefs, Demi ❤

38 thoughts on “Pasen collab

  1. Hoi Demi , leuk passend paasverhaal 🙂 Toch vind ik dat het schrijven van verhalen nog het beste bij je past en hoop ook dat je er hier niet mee gaat stoppen 😉 . Geniet van je zondag , liefs…

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s