Review

Game review: Sims Freeplay

Let op: kan niet op elk toestel geรฏnstalleerd worden, vergt veel opslagruimte en batterijverbruik.

Hey Creabea’s,

Ik speel al een lange tijd de Sims Freeplay, en heb sinds kort de Sims 3 op mijn pc, maar vandaag ga ik eerst deze variant reviewen, omdat ik deze nu ongeveer een halfjaar speel ๐Ÿ™‚

image

Dit is het beginscherm, vanaf hier gaat de pret beginnen ^^

image

Als je net start, moet je natuurlijk een sim hebben waarmee je het spel gaat beginnen. Dit is een random sim. Je kunt kiezen uit kapsels, kleding, oogkleur, accessoires, make-up en tatoeages, het hoofd en exclusieve vip items. Helaas kun je niet de lichaamsbouw instellen en niet de leeftijdsfase.

image

Natuurlijk kun je ook naar de winkel, waar je talloze spullen kunt kopen om je sim leuk aan te kleden ๐Ÿ™‚ Ik heb de sim even kleding gegeven door het te tekenen, leek me niet echt een toepasselijke foto, haha.

image

image

image

Dit is een klein gedeelte van mijn stad. Je moet huizen bouwen en werkgelegenheden. Ook kun je uitgaansmogelijkheden bouwen. Ik heb ook een eiland.

image

image

image

Ik heb daar alleen nog niet zoveel gekocht, omdat ik eerst mijn stad wil voltooien.

image

image

Vervolgens kun je een huis inrichten. Je hebt de beschikking tot meubelen, decoraties en buitenattributen, maar je kunt ook de vloer, het behang en het dak kiezen. Ook kun je zwembaden bouwen, een terras aanleggen en nog veel meer.

image

Je kunt ook verschillende auto’s kopen.

image

Ik moet ook missies uitvoeren om verder te komen. De uitvoering ervan duurt lang en kost meestal aardig wat geld, levenspunten of tijd. En ze moeten ook werken, anders krijg je geen geld. Het zorgt er wel voor dat het lang duurt voor je bepaalde dingen unlocked.

image

Hier kun je de sims zien, zo kun je ze gemakkelijk terugvinden.

image

Hierboven zie je hoeveel XP je hebt, hoeveel vip punten, hoeveel geld, hoeveel levenspunten, hoeveel sociale punten en een icoontje van de huidige waarde van je stad, plus het aantal sims dat je kunt hebben. Onderop kun je gemakkelijk via internet verbinden, meubelen kopen, je stad bekijken en geld en levenspunten kopen met echt geld, alleen doe ik dat niet omdat ik dat niet nodig vind.

image

image

image

Het eerste gedeelte heeft te maken met het werk, hier kun je zien wat hun beroep is. In het tweede gedeelte zie je welke hobby’s ze hebben. In het derde gedeelte zie je welke relaties ze hebben en met wie.

image

image

Dit zijn de beroepen die ik tot nu toe heb vrijgespeeld.

image

image

image

image

image

Dit zijn alle hobby’s die ik tot nu toe heb vrijgespeeld. Het eerste gedeelte is voor baby’s. De tweede is voor peuters, de derde voor jonge sims en de laatste 2 voor volwassenen.

Ik vind het een heel leuk spel, alleen baal ik wel dat je missies eerst moet afronden alvorens je verder kunt. Verder verdien je alleen geld met werken en huur innen, en dat is meestal niet veel, waardoor het lang duurt voor je een gebouw kunt kopen. Ik vind het ook jammer dat je perse een verjaardagstaart moet bakken, wat een dag duurt, voor je een sim kunt laten verouderen. En kinderen komen niet via de normale weg, maar je moet ze kopen en een dag wachten tot de ooievaar het kind komt brengen. Ik vind het wel super dat je huisdieren kunt hebben, alleen moet je daar helaas ook levenspunten voor hebben… Maar ondanks dat, vind ik het een heel leuk spel, met veel mogelijkheden en duidelijke uitleg.

Ik hoop dat je het leuk vond ๐Ÿ™‚ Speel jij ook een vorm van de sims?

Liefs, Demi โค

48 thoughts on “Game review: Sims Freeplay

  1. Vorig jaar speelde ik dit speel heel vaak. Het is inderdaad verslavend. Maar nu eigen niet meer. Misschien dat ik het binnenkort weer op pak!

    Liked by 1 person

  2. Ik vind de sims echt geweldig! Ik was vroeger echt verslaafd aan dat spel. Nu eigenlijk niet zo vaak meer. Ik zou graag sims 4 willen kopen, maar ik vind het dan ook weer zo zonde want ik heb de sims 3 nog niet helemaal *uitgespeeld*.

    Liked by 1 person

  3. Wat een leuke review! Ik had al wel van het spel gehoord maar wist niet dat het zo leuk was. Misschien toch eens downloaden. Speelde al wel altijd sims op de computer erg verslavend als je er eenmaal aan begint

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s