Recepten

Recept: Ovenpasta met gehakt-tomatensaus en spinazie

Hey creabea’s,

Ik heb dit receptje voor mijn ouders gemaakt (lees: gehakt, vegetariër). Ik ben dol op koken, en mag graag nieuwe dingen uit proberen. Ook al zit er soms vlees tussen, het klaarmaken vind ik heel leuk, en als mijn ouders er dan van smullen, dan ben ik heel erg blij ^^ Mijn ouders vonden het heel erg lekker, en vandaag ga ik jullie laten zien hoe je dit kunt maken 🙂

Benodigdheden

300 g pasta
1 ui
1 eetlepel olijfolie
300 g rundergehakt
1 theelepel gemalen kaneel
1 blik gepelde tomaten (400 g)
600 g spinazie
125 g mozzarella
Ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng het water aan de kook. Als het kookt, kun je de pasta toevoegen. Laat de pasta 10 minuten koken.

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 1 minuut.

Voeg het gehakt en de kaneel toe en bak dit 5 minuten.

Voeg de tomaten toe en plet ze fijn met de achterkant van een pollepel.

Voeg de spinazie in delen toe en laat het al omscheppend slinken. Breng het op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de mozzarella in stukjes en giet de pasta af.

Schep de pasta en de mozzarella door de gehakt/spinazie-tomatensaus.

Schep het vervolgens in een ovenschaal en bak het in circa 20 minuten in het midden van de oven. Dek de schaal af met aluminiumfolie als het gerecht donker dreigt te worden.

En daarna kun je ervan smullen 🙂

Laat me weten of je dit lekker lijkt en of je dit gaat proberen 🙂

Liefs, Demi ❤

Advertenties

58 gedachten over “Recept: Ovenpasta met gehakt-tomatensaus en spinazie

      1. Huh ? Heb hele andere reactie aan zijkant staan , dan aan de linker kant , haha . Jij stuurt maar iets tegemoet , altijd handig als ik dan van het wandelen terug kom , hoef ik niet meer keuken in te duiken , kan ik gelijk aanvalluhh , hahaha . Liefs …

        Liked by 1 persoon

      2. WP van slag door al dat lekkers , haha . 1 bericht nodig je me uit en als ik daar op klik , komt in beeld dat je me eten tegemoet stuurt , hahaha . Lieve groetjes ….

        Liked by 1 persoon

      3. Ja, ken het wel , kruid het alleen wat pittiger 😉 en gebruik de oven er dan niet voor . Kreeg net grandioos idee om geen appelflappen maar pruimenflappen te gaan maken , haha . Ben ik ff bezig , liefs…

        Liked by 1 persoon

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s