Herkenbaar

Herkenbare vrienden

Jij hebt vast een vriendengroep, bestaande uit zowel jongens als meisjes. Je vrienden hebben allemaal een ander karakter, wat ze speciaal maakt. Vandaag gaan we eens kijken wat voor soort vrienden er eigenlijk zijn, misschien herken je je vrienden er wel in.

De vreetgraag

De vriend/vriendin die altijd al het eten opeet. Zodra een zak chips opengetrokken wordt, heeft hij/zij de bak al op zijn/haar schoot. En aankomen, ho maar! En tijdens een avondje uit, bestelt hij/zij het ene gerecht na het andere. Hoe kan hij/zij dat allemaal op?!

De vrek

Tijdens een avondje bowlen bestellen jullie wat te eten en te drinken. De rekening wordt alsmaar hoger, maar doordat jullie het verdelen, is het toch goedkoper. Na afloop, verdelen jullie de kosten. Echter, wil één van je vrienden alleen zijn/haar deel betalen. Per slot van rekening heeft diegene niet meegegeten, en slechts één drankje gehad. Oké, dat is waar. Dat sta je toe, zolang diegene het bowlen maar wel betaalt.

De selfiemaker

Je gaat een dagje weg, en je vriend/vriendin wil koste wat kost een foto. Voor de honderdste keer verzamelen jullie je voor een attractie. Een man wordt gevraagd om een foto te maken. Je lacht, en nadat de foto wordt genomen, bekijken jullie de foto. En bij de volgende attractie, wordt er weer één gemaakt.

De deler

Dan zijn de foto’s eenmaal gemaakt, en dan moeten ze per direct online! Want, je moet toch laten zien hoe zulke leuke vrienden je hebt? Zelfs de beschamende foto’s komen online. Moet dat nu echt? Ja, en het taggen ook.

De lolbroek

Natuurlijk heb je dan ook een vriend/vriendin dat altijd grapjes maakt. In nare situaties vrolijkt diegene iedereen weer op, maar niet elke situatie is even handig. Weet wanneer het beter is om je mond te houden.

De negatieve

Ik wil dit niet, ik vind dat saai, ik lust dit niet. Jep, ook de negatieve vrienden zijn er. Ze willen niets, vinden niets leuk en willen alleen maar hun zin krijgen, anders zijn ze niet gezellig.

De alleszegger

De vriend/vriendin die zegt wat hij/zij denkt. Soms is het fijn, om de waarheid te horen, maar niet altijd. Deze let niet altijd op zijn/haar woorden, waardoor er soms ruzies ontstaan. Maar soms is het ook goed om op je fouten gewezen te worden, want eerlijkheid duurt het langst.

De party-animal

Drankjes, dansen, leuke jongens/meisjes spotten. Je hebt ook de feestbeesten, die maar wat graag uit gaan en zich van hun beste, leukste kant willen laten zien. Allemaal leuk en aardig, maar een tikkeltje minder graag?

De zorgzame

De vriend/vriendin die de verdrietige mensen troost, de liefste dingen zegt en voor iedereen klaarstaat. Dat is nu echt een top vriend/vriendin. Alleen, denkt diegene ook een beetje aan zichzelf?

De creatieve

Je hebt ook een vriend/vriendin dat altijd de mooiste creaties maakt voor een verjaardagskaart of surprise. Die de liefste gedichten schrijft en de leukste ideeën heeft. Wauw, wat een mooie ballon! Ik hang hem bij de andere 23. Wat een leuk idee, dat ik daar niet op ben gekomen!

De sportieve

De vriend/vriendin die altijd wil afvallen, en een goed lichaam wil. Nooit kan diegene afspreken, omdat hij/zij altijd in de sportschool is. Een goed lichaam is mooi, maar af en toe sociaal zijn, is ook wel fijn.

De problematische

Helaas heb je ook de vrienden die altijd dingen willen doen die niet mogen. Even over een hekje klimmen, ergens gratis naar binnen sneaken of kortweg willen proberen stoer over te komen. Beschamend, zeker. Strafbaar, dat ook. Oppassen, 100% zeker.

De roddelaar

Je vertelt in het geheim iets aan je bestie. Hijzij zweert niets te zeggen. Tot je een berichtje krijgt van een andere vriend/vriendin. ‘Is het waar dat…’ Zucht, je vertelt hem/haar nog eens wat…

De verslinder

Je hebt ook vrienden die altijd een relatie hebben. En is het weer uit, dan staat de volgende al voor ze klaar. Waar halen ze ze toch vandaan, en waarom heb jij er geen? Ja, of je nu echt gelukkig wordt van telkens een ander, en al dat geflirt… Bah, niets voor jou.

De organisator

Dan heb je nog de vriend/vriendin die het meeste regelt. De feestjes zijn altijd van top tot teen vastgesteld, de uitjes worden helemaal gepland en de etentjes zijn helemaal gereed tot de laatste hap. Deze heeft altijd graag de touwtjes in handen, zodat niets mis gaat.

En, herken jij je vrienden hier in?

Liefs, Demi ❤

 

 

62 gedachten over “Herkenbare vrienden

 1. Hoi Demi , echte vrienden zijn op 1 hand te tellen en mijn vrienden zijn onbetaalbaar . Dat merk je pas als je zelf in nood zit , hoe kostbaar de echte zijn 😉 . Fijne dag , heb net pas weer internet , lag eruit . Liefs…

  Liked by 2 people

   1. Ja.. Vorige jaar had ik zo’n klasgroep, hingen echt allemaal aan elkaar. Kwamen zo goed overeen, beste klas dat ik ooit gehad heb, aangezien we dit jaar allemaal gesplitst zitten hoor ik ze allemaal niet meer. (Zo zie je maar wie je echte vrienden zijn hé) liefs

    Liked by 1 persoon

   2. Awh, wat jammer… Ook echt naar dat dat dan zo loopt. Ik ken het wel, heb nu ook niet echt iemand in de klas. Zit vaak alleen. Maar ik ben ook heel stil en oplettend, dus dan hebben ze vaak ook niet veel aan mij als gesprekspersoon 😉 Liefs

    Liked by 1 persoon

   3. Dan kan. Ik heb wel vrienden nu, maar het is niet hetzelfde. Maarja, later als je groot bent hoor je ze toch niet meer, dus wat heb je er dan aan gehad 🙂 liefs

    Liked by 1 persoon

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s