Collaboration

Carnavalscollab

Met de Blogsquad doen we dit jaar voor het eerst een Carnavalscollab, I hope you enjoy it!

Niet elk land viert carnaval, en ook niet elke provincie. Toch is Ties ook dit jaar weer klaar voor het gezelligste verkleedfeest van het jaar. Ties heeft zichzelf dit jaar verkleed als een cowboy. Zijn moeder heeft zijn kleren voor hem genaaid. Ze is kledingontwerpster. Ze heeft hem een blitse riem gegeven, een echte sheriff ster en een cowboy patroon met leren schouderkappen. Ties’ moeder heeft hem ook een stoppelbaardje gegeven. Ties kijkt vol trots in de spiegel. Hij lacht naar zijn moeder en omhelst haar. Zijn moeder geeft hem nog een lasso en een nep pistooltje, en loopt met hem naar de auto.

Als ze aankomen, kijkt Ties zijn ogen uit. Hij ziet brandweermannen, politieagenten, zusters, feeΓ«n, heksen, voetballers en zelfs een zeemeermin. Zijn meester is vandaag Prins Carnaval. Hij maakt hetΒ bijbehorende handgebaar, wat bestaat uit de vingertoppen van de rechterhand naar de linker slaap te brengen.
‘Alaaf’, zegt hij.
‘Alaaf’, herhalen de kinderen. Prins Carnaval verklaard het feest voor geopend. De muziek wordt gestart, en de muziek begint met een polonaise. De moeder van Ties heeft haar videocamera bij de hand. Ze filmt het hele feest, om het later op een dvd te kunnen zetten voor alle ouders en kinderen. Ties geniet intens, zeker als ze de ingestudeerde carnavalsdans gaan doen.

Na de dans, is het tijd voor de moppenbox. Iedere keer mag er iemand achter de box gaan staan. Diegene vertelt een mop. Een jury van 4 groep-achters bepaald wie de top 3 is van het feest. De kleine Ties gaat ook een mop vertellen. Hij gaat zenuwachtig achter de veel te grote box staan en begint zijn mop:
‘Jantje loopt trots naar zijn moeder. Mama, mama, ik heb 2 mannetjes vliegen, en 3 vrouwtjes vliegen doodgeslagen. Hoe weet je dat? vraagt zijn moeder. Er zaten er 2 op de bierfles van papa en 3 op jouw spiegel.’ De hele school lacht. Ties gaat tevreden zitten.

Als iedereen is geweest, volgt de prijsuitslag.
‘Op nummer 3, Abel uit groep 6! Op nummer 2, Mathilde uit groep 7! En op nummer 1, onze kleine Ties uit groep 3!’ Ties loopt vol trots naar voren en neemt zijn medaille en beker snoep in ontvangst. Zijn moeder klapt het allerhardst, en heeft de camera aan de moeder van Abel gegeven. Ties houdt trots de snoepbeker in de lucht, terwijl de hele school voor hem klapt.

Na afloop, zit Ties helemaal onder de slierten en confetti, maar hij had de tijd van zijn leven. Hij kan nu al niet wachten tot volgend jaar.

Einde

Ik hoop dat jullie het leuk vonden πŸ™‚

Liefs, Demi ❀

36 thoughts on “Carnavalscollab

 1. Goeiemorgen Demi , ha , voor carnaval moet je bij mij zijn , zuiden van het land hΓ¨ , wordt uitbundig gefeest πŸ™‚ . Vandaag al de grote kinderoptocht in Sittard . Je hebt er weer een leuk verhaaltje van gemaakt en ik weet zeker dat kleine Ties er van genoten heeft πŸ˜€ . Fijne zondag en ALAAAAAAAF , πŸ˜‰ . Liefs…

  Liked by 1 person

 2. Wat leuk! Ik woonde voorheen in Brabant waar ook altijd Carnaval gevierd wordt en deed er ook aan. Toch hou ik meer van de carnaval in het land waar ik geboren ben, dat vier ik nu dus wel haha πŸ™‚

  Liked by 1 person

 3. Super leuk verhaal !! Echt schattig dat ties won ik kon me gewoon helemaal inleven in hem ahahhah πŸ™‚ wij in Noord-Holland vieren geen carnaval 😦 maar mijn tante in Amsterdam wel πŸ˜€

  Liked by 1 person

 4. Awh, wat een leuk verhaal weer! Ik vier geen carnaval, ik woon in friesland (u probably already know, lol) maar ik vier wel sint piterπŸŒšπŸ’•

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s