Ask Demi

Ask Demi #2 Answers

Ik ben zo blij met de vragen die ik heb ontvangen. Ze variëren, en dat vind ik altijd erg leuk ^^ Ik hoop dat ik jullie van een goed advies kan voorzien. Ik zal mijn advies onderbouwen, zodat jullie weten waarom ik dat zou doen/zeggen. Zullen we een kijkje nemen naar de vragen en naar mijn antwoorden?

 • Anoniem: ‘Ik heb twee beste vriendinnen, alleen T en ik hebben het gevoel
  dat M T buitensluit. Ze reageert steeds erg bot op T en als ze boos is uit ze dit vooral
  naar T toe. Wat kunnen we het beste doen? We hebben al geprobeerd te praten maar
  dit was niet succesvol…’

Lieve Anoniem, het is zeker een lastige situatie, zeker als je al hebt geprobeerd te praten. Je zou het nog een keer kunnen proberen, maar dan zou ik eerst iets leuks vertellen of vragen, en kijken of ze een beetje te spreken is, en dan voorzichtig proberen erachter te komen waarom ze nou zo doet. Ze doet het vast niet expres. Kan het zijn dat ze misschien wat jaloers is of zich buitengesloten voelt? Probeer haar ervan te overtuigen dat ze eerlijk en open moet zijn, alleen dan kun je er een oplossing voor vinden.

 • Anoniem: ‘Waarom krijg iedereen om mij heen een vriendje, maar ik niet?’

Lieve Anoniem, ja, dat is altijd een lastige vraag. De meeste meisjes denken dat het aan hun ligt, aan hun uiterlijk of lichaam. Vaak gaan ze zich dan anders kleden of opmaken. Doe dit niet! Je bent mooi zoals je bent, en je innerlijk is vele malen mooier dan de buienkant. Er komt ooit een jongen, heus, je moet alleen even geduld hebben. En je kunt zelf ook het initiatief nemen. Ga praten met een leuke jongen, en wie weet wordt het wel meer!

 • Anoniem: ‘Wat zijn gespreksonderwerpen voor een date?’

Lieve Anoniem, je moet nooit over je exen praten, dat is echt wat ik je af raad. Je kunt het gesprek openen door te vertellen hoe leuk iemand eruit ziet, of dat je het horloge of de schoenen heel mooi vindt. Je kunt het hebben over wat je leuk vindt en wat niet, zo kun je erachter komen of jullie dezelfde interesses delen. Je kan vertellen over je levensstijl, of hoe je de toekomst voor je ziet. Je hobby’s bespreken is ook een goed idee, wie weet delen jullie dezelfde. Maar je kunt het ook hebben over je werk en opleiding. Ga verder niet praten over ruzies, geldproblemen of je droomhuwelijk.

 • Linda‘Heb je huisdieren? ‘

Lieve Linda, jazeker. Ik heb een katje van 1,5 jaar oud 🙂

 • Linda‘Wat is je lievelingsdier?’

Lieve Linda, mijn lievelingsdieren zijn alle wilde katten 🙂

 • Karlijn‘Zoals je misschien weet, is het nu het einde van mijn minor in Nijmegen. Dat
  betekent dat ik over een paar weken weer terug ga naar Enschede. Alleen vind ik het
  best wel lastig om er weer heen te gaan, het leven is daar gewoon door gegaan,
  evenals dat ik een ‘ander’ leven heb opgebouwd in Nijmegen. Mijn vraag is dus of je
  nog tips hebt voor het omgaan met deze situatie?’

Lieve Karlijn, het is altijd lastig als je een tijd bent weggeweest. Want, je hebt gelijk, het leven daar gaat gewoon door. Als je weer terugkomt, dan zal iedereen je met open armen ontvangen. En ik denk dat jij dat ook wilt. En geloof het of niet, ondanks dat het leven daar is doorgegaan, hebben jullie heel veel te vertellen. Wat heb jij allemaal beleefd in Nijmegen, en wat is er allemaal gebeurd in Enschede? Organiseer een gezellig middagje en klets honderduit over de gemiste tijd. En geloof me, erover praten en lachen zal je snel doen vergeten dat je bent weggeweest.

 • Sherry‘Heb jij je ware al ontmoet?’

Lieve Sherry, nee, helaas niet. Ik heb nog nooit een vriendje gehad, maar ben er ook niet echt naar op zoek. Ik zoek een lieve jongen, die van me houdt om wie ik ben. Die ook net zo van dieren houdt als ik. En een beetje humor is ook niet verkeerd.

 • Anoniem: ‘Ik heb best veel volgers, maar eigenlijk best weinig views. Heb je
  tips hoe ik dit kan verbeteren?’

Lieve Anoniem, mensen volgen je soms in de hoop dat ze zelf ook een volger terugkrijgen. Een enkeling leest ook daadwerkelijk je blog. Dit klinkt hard, maar het is wel de waarheid. Je kunt nagaan wie je allemaal volgt, en aan de hand daarvan je artikelen op ze af stemmen. Iedereen heeft namelijk een andere voorkeur voor een blog, maar je moet niet voor hun gaan bloggen. Je blogt voor jezelf, voor je plezier. Onthoudt dat altijd. Een winactie of iets persoonlijks levert vaak veel views op, maar ook een review of tag.

 • Anoniem: ‘Als iemand jou leuk vindt, maar jij diegene eigenlijk niet, hoe wijs
  je hem/haar dan zo aardig mogelijk af?’

Lieve Anoniem, het is altijd lastig als je iemand niet wilt kwetsen. Je kunt toch maar beter eerlijk zijn. Begin met hoe lief diegene is, vertel waarom je hem aardig vindt. Vertel dan eerlijk dat je op het moment niet op zoek bent naar een vaste relatie, zo wijs je hem/haar niet persoonlijk af. En sluit vervolgens af met nog iets liefs of aardigs.

 • Anoniem: ‘Ik wil mijn huidige vriendje een leuk, zelfgemaakt cadeautje geven,
  om te laten zien dat ik om hem geef. Zou hij dat leuk vinden of houden jongens daar
  niet van?’

Lieve Anoniem, natuurlijk vindt hij dat leuk! Niets is mooier dan een geschenk uit het hart. Als je er met liefde aan hebt gewerkt, dan is dat in het resultaat te zien. Natuurlijk is de ene jongen er gevoeliger voor dan de ander, maar ik weet zeker dat hij zich heel speciaal voelt als je iets aan hem geeft wat je zelf hebt gemaakt.

 • Anoniem: ‘Wat kun je het beste doen als je niet goed met je zus kunt
  opschieten en best vaak ruzie hebt?’

Lieve Anoniem, het is naar als je vaak ruzie hebt met je zus. Geef haar een keer een complimentje, of een klein cadeautje. Of geef haar een potje waar briefjes inzitten met lieve woordjes. Kortom: Laat haar zien dat je blij bent dat je haar hebt. En een ruzietje tussen zussen hoort er gewoon bij, maar te vaak is niet leuk.

 • Jolieke‘Deze vraag is niet echt op mij gericht, maar vind hem wel een mooie: Is het oké
  om iemand te daten, ook al weet je dat het sowieso niet de ware is?’

Lieve Jolieke, het is altijd lastig om ‘de ware’ te vinden. Er zal nooit een jongen zijn die jouw ideale profiel bezit. Iedereen heeft goede en slechte kanten. Een date is altijd een goede manier om elkaar beter te leren kennen. En ook al denk je dat hij niet de ware is, wie weet verander je van gedachten na de date. Je leert elkaar pas echt kennen als je een gesprek hebt.

 • Jolieke: ‘Als je je WordPress in een domeinnaam verandert, wat gebeurd er met je
  WordPress volgers?’

Lieve Jolieke, ik vind het wel een lastige vraag, omdat ik het zelf geen domein heb. Maar ik weet van anderen, dat je volgers als het goed is, automatisch worden overgezet door WordPress. Heb je hier een blog, maar wil je via een andere site een domein? Ja, dan raak je je volgers kwijt. En het nadeel is, je kunt ze dan niet gemakkelijk volgen. Meestal alleen nog via de mail. Maar als je echt zeker wilt weten of je volgers meegaan, dan kun je het beste contact opnemen met WordPress zelf.

 • Vera: ‘In welke situaties kun je beter niet voor jezelf opkomen?’

Lieve Vera, wat een lastige vraag! Het is erg lastig in te schatten wanneer het niet het moment is. Als je gepest wordt, moet je wel oppassen wat je zegt, want je wilt zelf niet in de problemen komen of het erger maken. Maar voor jezelf opkomen laat ook zien dat je eerlijk bent, en wilt laten zien hoe je je voelt. Het is dus zeker goed om voor jezelf op te komen, maar het hangt echt van de situatie af op welke manier je dit het beste kunt doen.

 • Mijnverhaal130‘Wat moet je doen als iemand je een gemeen berichtje stuurt?’

Lieve Mijnverhaal130, ik zou proberen zo aardig mogelijk terug te reageren. Zeg dat je het respecteert als diegene eerlijk is, maar zeg er ook bij dat je de manier waarop minder leuk vindt. Wees eerlijk, maar blijf beleefd. Hoe moeilijk het soms ook is, soms kun je je beter gedeisd houden dan het alleen maar erger maken.

 • Music Listener: ‘Mag je bij de dokter of tandarts naar muziek luisteren als je
  gestresst ben, en dat dit je helpt, of is dit onbeleefd?’

Lieve Music Listener, het is misschien niet even netjes, maar als je van tevoren aangeeft dat je je fijner voelt als je muziek luistert, dan zullen ze dit 9 van de 10 keer accepteren. Het klopt dat het voor sommige mensen echt rust geeft, en dan zal de dokter of tandarts heus geen nee zeggen. Ze willen zo goed mogelijk hun werk doen, en met een rustige patiënt gaat dat een stuk beter.

Heel erg bedankt voor de vragen iedereen! Ik hoop dat iedereen wat heeft aan mijn antwoorden en adviezen, en deze rubriek komt snel weer terug 😀

Liefs, Demi ❤

 

44 thoughts on “Ask Demi #2 Answers

 1. Leuk dat je zo betrokken bent met anderen, het is een missie om zo je best te doen en andere proberen te helpen, You Go Girl! Wat goed dat jullie zo open zijn met jullie verhalen en heel veel succes in het leven allemaal! Wish you the best!

  Liked by 1 person

 2. Het heeft even geduurd, maar ik heb nu eindelijk de tijd gehad om precies dit berichtje op te zoeken! Achteraf gezien heb ik het eigenlijk bijna precies zo gedaan als jij hier hebt beschreven! Alhoewel ik de aankomende tijd nog wel wat meer tijd moet besteden aan het bij praten, maar tsja, ik ben nou eenmaal niet zo goed in het uiten van mijn gevoelens! Bedankt voor je leuke tip 🙂

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s