Stories

Pretpark 2

Zoe durft Jack niet aan te kijken. Ze voelt zijn ogen branden.
‘Ik wil nu de waarheid horen!’ Jack duwt haar kin omhoog om haar in haar ogen aan te kunnen kijken.
‘Ik wil graag een baantje’, stamelt Zoe.
‘En waarom hier?’ Zoe probeert de juiste woorden te vinden, maar begint te zweten en krijgt het warm.
‘Ik houd van dit pretpark en kom er graag. Een baantje in mijn lievelingspretpark, beter kan niet, toch?’ Jack laat haar kin los en gaat weer tegenover haar zitten.
‘Dus je hebt geen andere informatie gehoord?’ Zoe schudt haar hoofd.
‘Ik weet niet waar u het over heeft.’
‘Mooi, maar als je liegt, dan heb je een probleem.’ Zoe knikt, terwijl ze een zweetdruppel langs haar wang voelt glijden. Jack zet zijn brilletje op en pakt haar CV. Vervolgens loopt hij naar een grote kast. Hij haalt er een papier uit en legt hem voor haar neus neer.
‘Ik wil je graag in dienst nemen. Je mag hier je handtekening zetten.’ Hij biedt haar een pen aan. Zoe aarzelt even, maar weet dat ze nu niet meer terug kan. Ze zet haar handtekening, en vreest het ergste.

Nadat Zoe het contract heeft getekend, leidt Jack haar rond. Hij geeft haar een werkoutfit en laat haar zien wat ze moet doen.
‘Als je alle beugels hebt gecontroleerd, dan steek je je duim op naar je collega aan de overkant. Vervolgens druk je op de groene knop. Als de karretjes na twee rondjes terugkomen, druk je op de rode knop. Daarna druk je op de gele knop, zodat de beugels weer opengaan. En oh ja, je sluit de beugels met de oranje knop.’ Zoe knikt, terwijl ze alle knoppen en de acties daarvan opschrijft in haar notitieboekje. Jack lacht, en loopt vervolgens door naar een andere attractie. Zoe wisselt drie collega’s af. Bij de achtbaan, de zweefmolen en bij de vrije val. Ze schrijft alles nauwkeurig op, zodat ze het goed kan bestuderen als ze thuis komt.

Rond een uurtje of drie zijn ze klaar. Zoe weet nu hoe alles werkt en wat haar werktijden zijn. Ze mag meteen de volgende dag beginnen. Doordat het nu mei is, gaan alle pretparken weer open.
‘Het wordt morgen druk, houd daar rekening mee’, zegt Jack. Hij geeft haar een telefoon. Zoe stopt hem in haar broekzak. Vervolgens geeft Jack haar een sleutelbos, en een kaart met haar naam en foto erop.
‘Met deze mobiel kunnen we je opbellen als je ergens anders nodig bent. De sleutels zijn voor de attracties en personeelsdeuren, en je kaart moet je door de scanner halen als je begint en eindigt met werken.’ Jack steekt zijn hand uit, en Zoe schudt hem uit fatsoen.
‘Ik kijk ernaar uit hier te werken’, zegt ze. Jack lacht, en loopt vervolgens terug naar zijn kantoor.
‘Oh ja’, zegt hij, terwijl hij zich omdraait, en weer terugloopt. Zoe doet een klein stapje naar achteren.
‘Morgen moet je hier om half zeven zijn. Gaat je dat lukken?’
‘Ja, meneer.’
‘Noem me maar Jack.’ Hij lacht, en sluit de deur. Zoe loopt naar de uitgang, en gaat vlug naar huis.

Hoe zal haar eerste werkdag verlopen?

Wordt vervolgd

20 thoughts on “Pretpark 2

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s