Stories

Pretpark

Zoe loopt op een gewone dag door haar lievelingspretpark ‘Your Fun.’ Het is echter geen gewone dag voor haar. Ze is hier omdat ze een vacature heeft ingevuld. Ze is uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Ze is erg nerveus, want ze heeft verschillende verhalen gehoord over waarom de vacature al zo lang openstaat. Het schijnt dat de baas een enge man is, en dat je zowaar in een horrorfilm belandt. Zoe wil dit natuurlijk met eigen ogen zien, en heeft direct gesolliciteerd.

Ze is vroeg van huis vertrokken, ze wil genoeg tijd hebben om nog even rond te kijken. Ze kent het park wel, maar ze is nieuwsgieriger geworden na het horen van de verhalen. Ze loopt naar de engste achtbaan van het park toe, ook al vindt zij die geweldig. Het is er erg stil en verlaten. Ze loopt naar de bedieningskamer toe. De deur is open. Ze loopt naar binnen en ziet de sleutel in het paneel zitten. Ze wil heel graag bekijken hoe het werkt. Ze heeft er niet voor niets voor gesolliciteerd. Ze draait de sleutel om en drukt op de knop. De karretjes komen langzaam in beweging. Dan voelt ze een hand op haar schouder.

‘Ben je bevoegd om dit te doen?’ Zoe draait zich verschrikt om. Voor haar ziet ze een kale man met een spitse neus. Hij draagt een klein brilletje en heeft behaarde wenkbrauwen.
‘Zoe de Lange’, zegt ze, haar hand uitstekend. De man kijkt haar aan.
‘Jij komt voor de sollicitatie?’
‘Ja, klopt.’
‘Loop maar mee. Mijn naam is trouwens Jack Biming.’ Hij draait zich om en loopt naar een gebouw waar ‘personeel’ opstaat. Hij laat haar binnen en loopt naar zijn kantoor.
‘Neem plaats, wil je wat te drinken?’
‘Nee, dank u.’ Hij gaat tegenover haar zitten en pakt een map. Hij zet zijn brilletje op zijn neus.
‘Je had een voortreffelijk CV, dat we hier niet vaak zien.’
‘Dank u.’ Hij buigt naar haar toe.
‘Wat brengt jou hier? De waarheid graag!’ Zoe slikt, terwijl de man haar aanstaart.

Wat gaat er gebeuren?

Wordt vervolgd

22 thoughts on “Pretpark

  1. Fantastisch begin al van een nieuw verhaal πŸ™‚ . Zoe heeft er echt zin in om die baan te krijgen en zij gaat er voor zorgen dat die Jack langzaam ontdooit en een vriendelijke man gaat worden , hihi . Fijne donderdag , liefs…

    Liked by 2 people

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s