Collaboration

Sinterklaas Collab

Ik schrijf voor onze Sinterklaas collab met de Blogsquad, een verhaal over Sinterklaas. Hopelijk vinden jullie hem leuk πŸ™‚

Het is bijna zover. Sint en zijn pieten zijn onderweg naar ons land. Pietertje is al dagen zenuwachtig. Hij heeft een mooie tekening gemaakt voor de Sint. Het is nacht, en de Sint zit op zijn witte schimmel, terwijl hij met zijn piet op het dak loopt. De piet heeft een zak cadeautjes bij zich. Pietertje hoopt dat hij dit jaar de Sint en zijn pieten op het dak ziet. Vorig jaar vond hij een muts voor zijn deur. Hij heeft hem een jaar lang bewaard en wil hem vandaag teruggeven. Hij is al vroeg wakker. Zijn moeder is net bezig een rugzakje in te pakken. Zijn zus Pip is bezig met haar computer.
‘Ga je mee?’
‘Nee, ik heb niet zo’n zin.’
‘Toe nou, jij ook mee’, zegt hij, aan haar shirt trekkend.
‘Goed.’ Ze doet zuchtend haar laptop uit en trekt haar laarzen aan. Pietertje springt van ongeduld als hij ziet dat zijn moeder het kinderzitje in de auto zet.
‘We gaan bijna lieverd. Trek je je jas aan?’ Pietertje rent naar de gang en pakt zijn pietenjasje. Hij trekt hem aan, zet zijn pietenmuts op en pakt de muts van de echte piet. Hij loopt naar de auto toe en laat zich optillen door zijn moeder. Ze zet hem in het kinderzitje, maakt zijn gordel vast en houdt de deur open voor Pip. Ze pakt haar mobiel en begint te sms’en. Haar moeder gaat achter het stuur zitten en rijdt naar de kade, waar Sinterklaas aan zal komen.

Eenmaal gearriveerd, is het een drukte van jewelste. Pietertje zit op de schouders van zijn moeder, terwijl ze achter Pip aanloopt, die probeert voor te dringen. Als ze bijna vooraan staan, kijkt Pietertje naar het water. Er is nog geen boot. Hij kijkt sip en ziet ineens zijn vriendje op de schouders van zijn vader zitten. Pietertje zwaait naar hem. Dan weerklinkt er een muziekje door de speakers. Pietertje kent het liedje en zingt mee. De kinderen gaan alvast oefenen met ‘Zie ginds komt de stoomboot’, zodat ze hem straks vlekkeloos kunnen zingen. De burgemeester zingt vrolijk mee, door zijn microfoon. Pietertje zingt uit volle borst mee, maar verliest het water geen seconde uit het oog. En dan, dan ziet hij een grote rookwolk boven de bomen uitkomen.
‘Hij komt, hij komt!’ Hij springt op en neer, op de schouders van zijn moeder. Alle kindertjes beginnen te zingen, terwijl de stoomboot langzaam naar de kade toe vaart. Op de boot staat de Sint uitbundig te zwaaien, en zijn pieten doen de gekste kunstjes.

Als ze aan wal zijn, lopen de pieten met hun zakken vol snoepgoed langs de rijen kinderen. Pietertje en Pip maken een kommetje van hun handen en krijgen een handjevol pepernoten en ander snoepgoed. Pietertje stopt meteen een pepernoot in zijn mond en kijkt gespannen naar Sinterklaas. De Sint staat bijna recht voor zijn neus, en Pietertje staat met de tekening en muts klaar, om aan de Sint te geven. Als hij voorbij komt, geeft Pietertje de tekening en de muts.
‘Is dat voor mij?’
‘Ja, Sint. De muts is van piet.’ De Sint pakt het aan en geeft hem nog een handje. Pietertje bloost van trots. Pip draait zich om.
‘Voor snoepgoed ga ik graag mee’, zegt ze lachend. Pietertje hoort het niet, hij is te trots dat hij een handje kreeg van de goedheiligman. En nu, nu is het wachten op 5 december.

Einde

Liefs, Demi ❀

Advertisement

36 thoughts on “Sinterklaas Collab

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s