Diary

Het internaat II #15

Hallo allemaal, daar ben ik weer. Ik ben de eerste van de schrijvers die weer verdergaat met zijn verhaal. Weten jullie nog wat er allemaal is gebeurd? Mijn ouders hebben me naar een internaat gestuurd, omdat ze beiden vaak van huis weg zijn. Ze zijn gescheiden, en daardoor heb ik geen vaste woonplek. Ik heb hier hele aardige mensen ontmoet, mensen gekoppeld, zelf een relatie gekregen en een meisje van een ander internaat hierheen gehaald, omdat ze het daar vreselijk had. Er is in de tussentijd al weer heel wat gebeurd. Maar we gaan terug naar waar we zijn geΓ«indigd.

Het is dinsdag, weer tijd voor een schooldag. Ik ben vroeg op, iets te vroeg. Het is nog maar zes uur. Ik stap uit bed en ga aan het bureau zitten. Ik wil zo graag mijn ouders laten weten dat het goed gaat. Hun telefoon is altijd bezet, dus stuur ik ze meestal een brief. Na een week of twee nemen ze dan contact op.

‘Hey pap en mam,

Het gaat hier heel erg goed. Ik heb sinds kort een relatie met Willemijn, echt een heel lief meisje. Ik heb zelfs een ander meisje, Betsy, hierheen gehaald omdat ze het in het andere internaat niet naar haar zin had. Ze is al ingetrokken bij een meisje die eigenlijk heel aardig is, terwijl we dat in eerste instantie niet dachten. Ik mis jullie vreselijk. Hoe is het met Boris? Zorgt Adam een beetje goed voor hem? Ik hoop dat jullie gauw een weekend thuis zijn, zodat ik jullie kan bezoeken.

Chuck.’

Ik pak een envelop, schrijf mijn moeders adres op de envelop en zet mijn vaders naam eronder. Ik plak er een postzegel op en doe hem in mijn tas, zodat ik hem onderweg naar school kan posten. Ik hoor dat de wekker van Martin afgaat. Het is inmiddels zeven uur. We moeten om acht uur aan de ontbijttafel zitten.
‘Goedemorgen Chuck.’
‘Goedemorgen.’
‘Wat ben je vroeg, hoe laat was je wakker?’
‘Zes uur.’
‘Jeetje man, je bent gek.’
‘Weet ik toch’, zeg ik, terwijl ik een kussen naar hem toegooi. Hij gooit hem lachend terug. Dan wordt er op de deur geklopt.
‘Jongens, zijn jullie al wakker?’ vraagt Toke.
‘Ja.’ Toke opent de deur en springt bovenop Martin. Ik lach. Dan loop ik naar de deur toe. Als Toke wakker is, dan moet Willemijn toch ook wakker zijn? Ik loop naar hun kamer. Ik klop op de deur. Er komt geen gehoor. Ik open hem, heel langzaam. Willemijn ligt nog te slapen. Ze is zo mooi als ze slaapt. Ik zou er het liefst van alles naast willen gaan liggen, maar ik wil haar niet wakker maken. Dan hoor ik een hard geluid. Willemijn schiet wakker en kijkt me met een slaperig hoofd geschrokken aan.
‘Wat was dat?’ vraagt ze gaperig.
‘Geen idee, ik ga wel even kijken.’ Ik loop naar de trap toe. Ik schrik als ik zie wat er is gebeurd.

Wat denken jullie dat er is gebeurd?

Ltr, Chuck

38 thoughts on “Het internaat II #15

  1. Hoi Demi , ik denk dat er iemand van de trap is afgevallen en diegene ligt er levenloos bij . Ha, ga eens op een horror manier verder πŸ˜‰ . Fijne dag , liefs Anja

    Liked by 1 person

  2. Als ik je verhalen lees heb ik ook zin om te beginnen met schrijven van verhalen. πŸ™‚ Liefs

    Liked by 1 person

  3. Hmm ik denk dat het Betsy is die van de trap valt.. of iemand anders natuurlijk. Wat leuk dat deze ‘serie’ weer terug is, het is zonder twijfel mijn favoriete serie op je blog haha.

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s