Article

Sterrenbeelden en betekenissen

Ieder mens of dier heeft een sterrenbeeld, dat is van de periode waarin je geboren bent. Ik ben vissen. Dat betekent dat ik ben geboren tussen 19 februari en 19 maart, 21 februari om precies te zijn. Maar wat betekent dat sterrenbeeld nu eigenlijk? Klopt dat een beetje met wie jij bent? Laten we dat uitzoeken.

Waterman: 21-1 t/m 18-2

Bloem: Witte sering
Kleur: Blauw
Metaal: Aluminium
Persoonlijkheid: Ik weet, ik los op.
Positief: Ruimdenkend.
Negatief: Excentriek
Geluksgetallen: 1 en 7

Watermannen zijn sterke personen met een vrije geest. Ze staan altijd open voor het nieuwe. Anderzijds houden ze sterk vast aan genomen besluiten, zodat ze soms koppig worden gevonden. Ze streven ernaar dat ieder zijn deel krijgt, inclusief zijzelf.

Vissen: 19-2 t/m 19-3

Bloem: Lotus, Roos.
Kleur: Turkoois, Zeegroen.
Metaal: Platina.
Persoonlijkheid: Medeleven, ik neem waar.
Positief: Naastenliefde.
Negatief: Angst.
Geluksgetallen: 2 en 6.

Vissen staat voor eeuwigheid en reïncarnatie. Ze hebben diep inzicht in de menselijke psyche en een aangeboren gave tot voorspellen. In relaties zijn ze loyaal en gul. Hun vriendelijkheid en gevoeligheid maken hen tot uitstekende vrienden.

Ram: 20-3 t/m 19-4

Bloem: Roos.
Kleur: Vuurrood.
Metaal: IJzer
Persoonlijkheid: Ik ben, activeer.
Positief: Vitaal.
Negatief: Impulsief.
Geluksgetallen: 1 en 9.

Ram is het eerste teken van de dierenriem en symboliseert een nieuw begin. Rammen zijn creatief, meelevend en ambitieus, maar tegelijk ook egoïstisch en ongeduldig. Ze kunnen snel boos worden, en even snel ook, weer vergeven.

Stier: 20-4 t/m 20-5

Bloem: Viooltje, Roos.
Kleur: Blauw, bruinnuances.
Metaal: Koper.
Persoonlijkheid: Vastigheid, ik bezit.
Positief: Stabiel.
Negatief: Halsstarrig.
Geluksgetallen: 6 en 4.

Stieren kunnen niet goed tegen verandering en hebben een halsstarrige inslag. Ze zijn over het algemeen rustig, hartelijk en geduldig. Hoewel ze gemakkelijk in de omgang zijn, worden ze niet graag uitgedaagd of door nieuwe dingen overrompeld.

Tweelingen: 21-5 t/m 20-6

Bloem: Camelia.
Kleur: Geel, Grijstinten.
Metaal: Kwik.
Persoonlijkheid: Ik denk, communiceer.
Positief: Aanpassingsvermogen.
Negatief: Vluchtig, Haastig.
Geluksgetallen: 5 en 9.

Tweelingen hebben een aangeboren overtuigingskracht. Ze beschikken over zeer veel energie. Ze hebben een veelzijdige interesse en weten waarschijnlijk van alles een beetje. Ze hebben een grote behoefte aan afwisseling. Sleur is hun vijand.

Kreeft: 21-6 t/m 21-7

Bloem: Lelietje van dalen.
Kleur: Zilverwit, Zeeschuimgroen.
Metaal: Zilver.
Persoonlijkheid: Ik voel, voel aan.
Positief: Beschermend.
Negatief: Jaloers.
Geluksgetallen: 3 en 7.

Kreeften zijn zeer fantasierijk, sympathiek en over het algemeen zeer complex. Net zoals de krab hebben zij een hard schild om hun kwetsbare innerlijk te beschermen. In hun relaties zijn zij loyaal, toegewijd, hartelijk en zeer beschermend.

Leeuw: 22-7 t/m 22-8

Bloem: Zonnebloem.
Kleur: Geel, Oranje.
Metaal: Goud.
Persoonlijkheid: Ik zal, creëer.
Positief: Autoriteit.
Negatief: Bazig, Manipulatie.
Geluksgetallen: 8 en 9.

Leeuwen zijn sterke en dominante personen. Ze zijn harde werkers, enthousiast en zeer creatief. Over het algemeen zijn ze erg gul, vriendelijk en openhartig. Ze zijn geboren leiders. Ze staan graag in de schijnwerpers en hebben veel zelfrespect.

Maagd: 23-8 t/m 22-9

Bloem: Vergeet-mij-nietje.
Kleur: Grijs, Indigoblauw.
Metaal: Nikkel.
Persoonlijkheid: Ik analyseer.
Positief: Gedetailleerd.
Negatief: Kritisch.
Geluksgetallen: 5 en 3.

Maagden zijn gereserveerd en bescheiden. Ze hebben behoefte om bezig te zijn, en zijn dan ook voortdurend in beweging. Hoogstwaarschijnlijk besteden ze elk beetje vrije tijd aan organiseren en plannen. Ze hebben graag alles perfect.

Weegschaal: 23-9 t/m 22-10

Bloem: Roos.
Kleur: Rose.
Metaal: Koper.
Persoonlijkheid: Ik weeg af, samenwerking.
Positief: Diplomatiek.
Negatief: Weifelend.
Geluksgetallen: 6 en 9.

Weegschaal is gemakkelijk in de omgang, charmant en elegant. Hij zorgt dat mensen zich belangrijk voelen. Omgekeerd heeft hij gezelschap nodig en hij heeft hier veel voor over. Hij is warm en gevoelig, met veel gevoel en harmonie.

Schorpioen: 23-10 t/m 21-11

Bloem: Kamperfoelie, Gardenia.
Kleur: Bloedrood, Donkere kleurschakeringen.
Metaal: Staal, IJzer.
Persoonlijkheid: Dominant, ik wil.
Positief: Herrijzen, Wederopstand.
Negatief: Meedogenloos.
Geluksgetallen: 2 en 4.

Schorpioenen zijn zeer gepassioneerde personen. Hoewel ze gul en vriendelijk kunnen zijn, zijn ze vaak bezitterig en hebben ze een dominante en krachtige persoonlijkheid. Hun gevoelens zijn snel gekwetst en ze kennen dan geen vergeving.

Boogschutter: 22-11 t/m 20-12

Bloem: Alle klimplanten.
Kleur: Paars, Dieprood.
Metaal: Tin.
Persoonlijkheid: Ik zie, wil weten.
Positief: Scherpzinnig.
Negatief: Belerend.
Geluksgetallen: 5 en 7.

Boogschutter staat voor zoeken naar wijsheid. Boogschutters zijn nieuwsgierig, maar trekken soms te snel conclusies. Ze zijn ambitieus en staan altijd open voor nieuwe ideeën. Ze zijn ook speels en hebben een grote vrijheidsdrang.

Steenbok: 21-12 t/m 20-1

Bloem: Geranium.
Kleur: Alle bruinschakeringen.
Metaal: Zilver.
Persoonlijkheid: Ik gebruik, organiseer.
Positief: Principieel.
Negatief: Gierig.
Geluksgetallen: 2 en 8.

Steenbokken zijn praktisch ingesteld. Reputatie, carrière en maatschappelijke status is voor hen erg belangrijk en ze zijn bereid daar hard voor te werken. Ze gunnen anderen hun succes, als dat tenminste verdiend is. Ze nemen het leven erg serieus.

Bron: http://horoscoop.astroboot.com/standaard-sterrenbeeld.html

En, klopte jouw sterrenbeeld een beetje? Past het een beetje bij jou? Laat het hieronder in de comments weten 🙂

Follow my blog with Bloglovin’

Liefs, Demi ❤

48 thoughts on “Sterrenbeelden en betekenissen

    1. Haha, ik kan je ze wel even uitleggen 🙂 Fantasierijk is dat je veel fantasie hebt, sympathiek is dat je aangenaam en vriendelijk bent in de omgang, dus aardig en lief naar iedereen en complex is dat je soms wat ingewikkeld bent. Is het zo iets duidelijk? Super dat de rest klopt ^^ Liefs xx

      Like

  1. Leuk! Ik ben leeuw maar dat dominante herken ik niet in mezelf. Ook is mijn gelukcijfer een 10. Maar rest klopt. Heb ook gekeken bij Vissen; sterrenbeeld van mijn dochter en daar zie ik nu al dingen van terug bij haar: vriendelijkheid en gevoeligheid. Door dat ik even niet thuis was is haar eenkennigheid groter geworden en voel ik een stukje angst…denk dat ze bang is dat ik weer weg ga al zeg ik vaak mama gaat niet weg. Hoop dat die angst snel minder wordt.

    Liked by 1 person

    1. Dankje 🙂 Bij mij klopt ook niet alles, hihi ^^ Wat leuk dat je dochter ook vissen is 🙂 En wat leuk dat er een groot deel klopt 🙂 Ik hoop ook dat het snel minder wordt 🙂 Liefs

      Liked by 1 person

  2. Ik ben schorpioen en bepaalde punten kloppen zeker. Maar anderen helemaal niet. Zo ben ik meer van hout in plaats van metaal. En ik zou graag wel eens wat dominanter willen zijn. 🙂

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen