Week update

Week Update #Week 40

Maandag

Vandaag was ik weer het eerste uur vrij. We begonnen met BEC, waar we de integrale kostprijs leerden te berekenen, en het bezettingsverschil. Daarna hadden we Engels, waar we 2 artikelen met elkaar gingen vergelijken. Het ging over de bedrijven Tata en John Lewis. Daarna hadden we nog ICT. We moesten onze PowerPoint inleveren. We gingen aan de slag met Word. We waren om kwart voor 1 vrij. Ik was om half 2 thuis. Ik heb huiswerk gemaakt. In de avond keek ik naar Masterchef AustraliΓ« en GTST. En naar Dylan Haegens.

Dinsdag

We begonnen met SLB. Daar moesten we 4 situaties beschrijven. 2 minder positieve en 2 positieve situaties op school. Ik heb 4 positieve, hihi. Over mijn instaptoetsen, vormgeving, Engelse discussie en ICT. Oh ja, ik heb op Nederlands lezen 2F gescoord en op de grammatica 3F, yes! Daarna hadden we project. Daar maakten we de PowerPoint af. Donderdag hebben we een generale repetitie. Daarna hadden we nog CEV. We leerden een nieuw hoofdstuk. We moeten 5 hoofdstukken en zijn nu bij 3. We waren om 12 uur vrij en ik was om 1 uur thuis. Mijn oma heeft steeds suizen in haar oren. Ze slaapt er erg slecht door. Ze zou daarvoor naar het ziekenhuis gaan. Ze wilden haar een gehoorapparaat proef geven voor 4 maanden, maar wat ik al dacht, dat gaat niets helpen. Het is nu dus eerst afwachten hoe het verder gaat. Door dit heb ik dus besloten niet naar het hondje van mijn oom en tante toe te gaan. Ik heb nog Masterchef AustraliΓ« gekeken en naar Gierige Gasten en ben naar Theatersport geweest. We begonnen met tv tikkertje. Als de tikker op je af kwam, zei je vlug een emotie. Dan moest je met je armen wijd staan wachten tot iemand je kwam bevrijden. Getikt? Dan was je de tikker. We moesten 2 groepen vormen. De ene kant was Romeo en de andere Julia. In je emotie, kwam je steeds een stapje dichter naar elkaar toe. Bij elk stapje, werd de emotie heftiger. We moesten door de ruimte lopen. We kregen een emotie, die we van 1 tot 10 gingen uitbeelden, voor onszelf. 1 was het kleinst, en 10 was het grootst. We gingen in de kring de emotie mix doen. Iemand begon met een handeling en een emotie. Het ging de kring rond, steeds een stukje erger. Als hij terug was bij de bedenker, maakte die hem het allergrootst. We gingen tweetallen maken. We kregen een tekst, die we moesten leren. B= bakker en K= klant.
K: ‘Goedemorgen.
B: ‘Goedemorgen.’
K: ‘Broodje ham kaas.’
B: ‘Broodje ham kaas?’
K: ‘Broodje ham kaas.’
B: ‘Dat is dan 2 euro.’
K: ‘Alstublieft.’
B: ‘Dank u wel.’ Dit zei je elk in een eigen emotie. Je bereidde het voor en we gingen het vervolgens aan elkaar laten zien. 2 spelers begonnen een scene. Ze vroegen om een locatie en tevens een rol. Ze speelden een neutrale scene. Hij was klaar. Ze vroegen om een emotie, waarmee de andere 2 de scene exact gingen naspelen, op 3. Daarna kwamen de eerste 2 terug en zeiden: ‘Daar kunnen wij overheen!’ En dat ging op 6. De andere 2 kwamen terug, zeiden: ‘Daar kunnen wij overheen!’ En maakten die emotie in dezelfde scene erger met de 10. Ik was een bejaarde en werd verliefd op de kok, en hij op de bejaarde. Als laatste deden we het verjaardagsfeestje. Ik kende hem nog van de cursus en mocht hem uitleggen, mede dankzij de andere audidanten die zeiden dat ik dat heel erg goed kon door de voorstelling van de cursus. Ik legde hem uit en ze snapten hem, yes! We kregen alle 4 een emotie. Ik was jarig, en was boos. De tweede was cool. We werden samen cool. Daarna kwam de derde, sexy. We waren alle 3 sexy. Daarna kwam 4, chagrijnig. We werden allen chagrijnig. Toen die wegging, waren we weer sexy. Ze ging weg en we waren cool en toen zij wegging, was ik weer boos. Ik deed zelfs nog een keer mee. Er was 1 tekort, en ik vind dit een super leuk spel. Ik was weer jarig, maar was misselijk. De tweede was saai. De derde was giechelig en de vierde gefrustreerd. Van giechelig naar saai deed ik het volgens hun super leuk! Ik giechelde en toen diegene wegging, ging ik binnen 1 seconde naar saai. Haha um… Om het zo te zeggen, als een boer met kiespijn, zoiets. Dat vond ik leuk om te horen. We deden de afsprong. Dit was tot nu toe echt de leukste avond ever!

Woensdag

We begonnen bij BEC. Daar bespraken we het huiswerk. Daarna hadden we CEV, waar we alles leerden over de sectoren en economieΓ«n in de landen. Daarna hadden we burgerschap. Daar maakten we hoofdstuk 8 af en kregen het project ‘Gezond leven’ uitgelegd. Daarna hadden we vormgeving. We gingen beginnen aan een nieuwe opdracht. 5 advertenties maken in 5 verschillende settings met hetzelfde logo. Ik heb de eerste al af en hij vond hem super goed! Het is echt een hele toffe leraar, hij geeft super veel complimenten! πŸ˜€ Daarna hadden we nog rekenen. Daar kregen we te horen dat er van de 3 klassen, 2 klassen worden gemaakt, en dat er dus 9 bij onze klas en 9 bij de andere klas inkomen. Duits viel uit. Vanaf volgende week is er een invaller voor Duits. Ik was om half 4 vrij en om 4 uur thuis. Ik ben aan de slag gegaan voor de generale repetitie voor de ouderavond morgen. Ik heb een groot onderwerp en moet de tekst uit mijn hoofd leren. Ik heb het Nederlands portfolio af, dus die kan ik mooi inleveren. In de avond heb ik naar Masterchef AustraliΓ« en GTST gekeken, en ook de nieuwe aflevering van StukTV. De aflevering van GTST van gisteren heb ik op school in de pauze terug gekeken.

Donderdag

We hadden sport en begonnen met tjoekbal. Je moet de bal dan op een staande trampoline gooien, en je teamgenoot moet hem vangen om een punt te scoren, waarbij je niet in de halve cirkel mag komen. We gingen eerst oefenen met samenspelen en met het gooien op de tjoek. Daarna speelden we nog een potje voetbal. We hadden daarna SLB. We hadden het over excursies, ben benieuwd of er iets doorgaat, want dat is nog onzeker. Daarna hadden we Nederlands. Ik leverde mijn portfolio in. De wifi viel steeds weg op school, dat was heel irritant. Na Nederlands hadden we CEV. Daar moesten we in groepjes van 3 bij de 3 geleerde hoofdstukken een quiz maken via Kahoot. En als laatste hadden we nog project, waar we de generale repetitie oefenden. We waren om 3 uur vrij en ik was om half 4 thuis. Ik heb in de avond naar Masterchef AustraliΓ« en GTST gekeken.

Vrijdag

We begonnen bij BEC. Daar mochten we met het project bezig. Daarna hadden we Engels. Na Engels hadden we rekenen. En na rekenen, hadden we nog Nederlands. We waren om kwart voor 1 vrij en ik was om kwart over 1 thuis. In de avond kwam een goede vriendin langs. Voordat ze kwam keek ik Masterchef AustraliΓ«. We keken naar GTST en TVOH.

Zaterdag

Ik heb vandaag veel tijd en aandacht besteed aan mijn blog en aan mijn rekenen, vormgeving en project huiswerk. Ik moet namelijk een stukje tekst uit mijn hoofd leren. Dat is hoe ik mijn zaterdag heb besteed. Het is niet veel, dat klopt. Ik wilde graag lekker rustig aan doen, beetje relaxen. Ik heb wel gelezen, want ik kom nu op een spannend stuk in het boek wat ik aan het lezen ben πŸ™‚ Ik heb ook een krabpaal voor mijn katje in elkaar gezet. Hij was in de sale, en we konden hem niet laten liggen πŸ™‚ In de avond heb ik naar dance dance dance gekeken. Ik heb vanmorgen ook nog naar Dylan Haegens gekeken.

Zondag

Vandaag ben ik met 2 goede vriendinnen en mijn vader naar het Anne Frank theaterstuk in Amsterdam geweest. Die had ik gewonnen op de radio. Het was heel mooi, heel bijzonder. Het was heel goed gespeeld en ik had het voor geen goud willen missen. Het is wel een aangrijpend verhaal, wat mooi vertelt is. We waren om 9 uur thuis. Ik keek in de avond naar ontvoerd.

Aankomende week

Weer veel school. Dinsdag heb ik dus de ouderavond en ik hoop nog een uurtje Theatersport mee te pikken. Ik moet nu nog 3 keer voor het officieel wordt, of ik erbij zit. Verder hoop ik nog tijd te hebben om naar een goede vriendin te gaan, die om 3 uur meedoet aan de studentenraad verkiezing. Ik moet namelijk ook nog op het hondje van mijn oom en tante passen, druk druk druk. En zaterdag heb ik rijles.

image

Hoe was jouw week?

Liefs, Demi ❀

28 thoughts on “Week Update #Week 40

  1. Weet je al wanneer je kunt afrijden? Of is het daar nu nog veel te vroeg voor? (Ik herinner me dat je een paar maanden geleden ook al over je rijlessen schreef, vandaar.)

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s