Animal stories

Dierendag

Het is vandaag dierendag. Merel is al vroeg opgestaan om naar de winkel te gaan. Ze heeft besloten haar hondje Spike vandaag extra te verwennen. Ze koopt twee zakken van de wat duurdere brokken en koopt nog wat hondenkoekjes. Als ze naar de kassa loopt, krijgt ze nog een extra cadeautje, een hondenspeeltje. Ze bedankt de vrouw en zeult de twee zware zakken naar haar fiets toe. Een man loopt naar haar toe.
‘Kan ik u helpen met die zakken?’
‘Ja, graag.’
‘Waar moeten ze heen?’ De man pakt een zak van de vrouw aan.
‘Naar mijn fiets, de groene daar.’ De man brengt de zak naar haar fiets en legt hem in haar mandje.
‘Dank u wel.’
‘Graag gedaan.’ De man loopt weer naar binnen. Merel fietst naar huis, met de twee zware zakken in haar mand. Als ze thuiskomt, hoort ze Spike blaffen. Hij is altijd erg blij als zijn baasje thuiskomt. Hij gaat dan tegen de deur omhoog staan en trappelt met zijn pootjes, zijn nagels langs de deur schurend. Merel legt vlug de zakken in de hal en loopt naar binnen.
‘Dag lieverd.’ Ze aait hem en geeft hem een kus. Spike kwispelt met zijn staart en kijkt haar met puppyogen aan.
‘Wil je eten?’ Spike blaft. Merel loopt naar de hal en pakt een zak. Ze vult zijn bak met de brokken. Spike begint meteen te eten. Merel geeft hem nog een aai over zijn rug en ploft op de bank. Als Spike klaar is met eten, springt hij op de bank en gaat op zijn rug liggen. Merel aait zijn buik en praat tegen hem.
‘Wie is er braaf? Jij, ja jij!’ Spike geniet van de kriebelbeurt en legt zijn kop tegen haar been aan. Merel haalt iets uit haar broekzak. Het is het hondenspeeltje wat ze van de kassamedewerkster heeft gekregen. Het is een klein balletje, wat geluid maakt als je erin knijpt. Spike gaat meteen rechtop zitten.
‘Wil je hem? Ja? Vang!’ Ze gooit hem weg. Spike rent er als een dolle achteraan. Als hij terugkomt, legt hij hem voor haar neus neer. Hij wil apporteren.
‘Nog een keer? Komt ie!’ Merel gooit hem weer weg, en Spike rent er weer achteraan. Als hij terugkomt, haalt Merel een hondenkoekje uit de verpakking. Ze houdt hem vlak boven zijn neus.
‘Zit!’ Spike gaat zitten en wacht braaf tot hij zijn koekje krijgt. Merel legt hem op zijn snuit. Spike kijkt naar zijn neus, maar verroert zich niet. Merel houdt haar hand boven zijn hoofd. Als ze hem omlaag doet, mag Spike hem opeten. Als ze hem naar beneden doet, gooit Spike hem een klein beetje de lucht in en vangt hem behendig en snel op met zijn mond. Hij eet hem op en pakt meteen zijn bal. Ze gooit hem weer weg en wacht tot hij hem weer terug komt brengen. Merel weet heel goed hoe ze haar hondje moet verwennen. Op zijn verjaardag en op dierendag wordt hij extra verwend, maar tussendoor natuurlijk ook weleens. Want het hoort niet zo, dat dieren alleen op dierendag worden verwend, dieren horen altijd geliefd en geliefkoosd te worden.

Einde

Ik ben trouwens vandaag afwezig, ik ben er vanavond weer πŸ™‚

26 thoughts on “Dierendag

  1. Hoi Demi , wat een leuk verhaaltje heb je er van gemaakt πŸ˜€ . Die kleine van mij wordt iedere dag verwend , hihi . Geniet van je dag en tot vanavond ! Liefs , Anja

    Liked by 1 person

  2. Mooi en je slotzin een waarheid als een koe… Onze trouwe viervoeter kreeg op dierendag 2 ontstoken ogen 😦 buiten antibioticazalf toch ook maar extra snoepje gegeven πŸ™‚

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s