Week update

Week Update #Week 38

Maandag

Vandaag zouden we eerst Duits hebben, maar rond vijf over half 9 kwam een man ons vertellen dat onze docent ziek was, damn… Ik had uit kunnen slapen! Horen ze dat niet voor 8 uur te melden? Dat moeten wij, studenten, ook doen. Maar goed… Om 9 uur stond het definitief op ons rooster, zucht… Ik zat met mijn klas in de kantine. Om half 10 hadden we bedrijfseconomie, waar we huiswerk bespraken en nieuwe theorie kregen. Daarna hadden we Engels, waar we in groepjes uit 3 kandidaten voor een functie moesten kiezen. Daarvan moeten we een mail schrijven en we moeten ons overleg laten horen aan de docent, voor een cijfer. Ik vorm een groepje met 2 meisjes. Daarna hadden we ICT. We waren om 1 uur vrij. De kennismakingsgesprekken van de maandag voor SLB gingen door, en de rest was dan vrij. Er moesten dit keer ook 3 meisjes in gesprek. Ik vroeg aan mijn ICT docent of ik 5 minuten eerder weg mocht om mijn bus te halen. Dat mocht. We moesten een presentatie maken met PowerPoint. We mochten om 5 voor 1 weg.

Dinsdag

Ik zat in de kantine, toen een meisje uit mijn klas naar me toekwam en even met me kletste. Daarna liepen we naar onze klas. We hadden eerst SLB. Ik ging tijdens de 2e les, project, naast het meisje van vanmorgen zitten. Daarna verplaatste ik naar mijn groepje. Als laatste hadden we nog CEV. We waren om 12 uur vrij. Ik ben weer naar het hondje van mijn oom en tante gegaan. Ik keek nog naar Masterchef Australië. In de avond had ik weer Theatersport. We moesten een kleine kring maken en onze ogen dichtdoen. Daarna moesten we onze armen omhoog doen en 2 handen pakken. We moesten onze ogen opendoen en proberen uit de knoop te komen. We deden tikkertje. Aan elke kant 6 mensen. Ene kant zei tegelijk: ‘Waar komen jullie vandaan?’ We hadden in 10 seconden de locatie en het beroep overlegd. Dan zeiden we in koor waar we waren. Hun vroegen: ‘Wat is jullie beroep?’ Dat moesten we uitbeelden. Werd het geraden? Dan moesten we rennen en mochten ze ons tikken. Was je getikt? Dan had je een strafpunt voor je team. Ik ben geen één keer getikt ^^ Daarna wisselden we om. Onze teamnaam was “aardappel” en de overkant heette “banaan.” We liepen door de ruimte. We kregen een personage en moesten ons ernaar gedragen/lopen. In de kring moest iemand een wie zeggen, de volgende een wat en de laatste waar. We begonnen opnieuw bij de 4e persoon. We gingen in 4 rijen staan. De 1e rij zei een wie, wat en waar. De 2e rij bedacht een probleem. De 3e maakte dat probleem groter en de 4e loste het op. We speelden dit 2 keer. We gingen met 5 voorwerpen in tweetallen een locatie uitbeelden aan ons team. Freece tag, waarbij een scene werd gespeeld vanuit een houding. Geklapt? Houding overnemen en nieuwe scene starten. Daarna deden we daar een spel mee. Je begon met 2, die bedachten een wie, wat en waar. Dan na de klap, namen de 2 aan de zijkant het over en bedachten een probleem, maar losten het ook weer op. We sloten af met de afsprong.

Woensdag

We begonnen met BEC. Daarna hadden we CEV. Vervolgens hadden we burgerschap. Daar bespraken we Prinsjesdag. We speelden het begrotingsspel en keken filmpjes van Zondag Met Lubach. Daarna hadden we vormgeving. De docent was weer heel tevreden over mijn resultaat. Dit keer moeten we 2 leaflets over 2 topstars maken, in onze ogen dan. Ik koos StukTV en Nathan Sykes. Hij vond ze heel mooi, yes! Echt mijn lievelingsvak ^^ We sloten de dag af met rekenen en waren om half 4 vrij, want Duits viel uit. Anders hadden we tot 5 uur… Toen ik thuiskwam keek ik GTST terug. Ook keek ik de nieuwste aflevering van StukTV en in de avond Masterchef Australië en GTST.

Donderdag

We begonnen met sport. We moesten een fit test doen. We moesten tweetallen maken. We moesten ons opmeten en wegen, onze taille meten, sit-ups doen in 30 seconden, verspringen, hoogspringen met een band om je buik, de knijpkracht in je handen meten (beiden 37, wat heel goed is) en kijken hoe lenig we waren. Ik haalde 33 cm. Je moest je benen strekken en met je voeten een kastje aanraken, en vervolgens iets vooruit schuiven. Ze zei dat ik heel lenig was, hurray! Ik kreeg door de sprong last van mijn knie, van vorige week Theatersport. Ik moest nog de piepjes test doen, maar ik durfde het niet met oog op mijn knie. Aan het eind van het jaar doen we dit weer, dan doe ik het dan wel. Ik wil geen echte blessure oplopen namelijk… Daarna hadden we SLB. Daarna hadden we Nederlands. Daarna hadden we CEV. Als laatste hadden we project. Ik moest met een meisje vragen wat onze ICT afdeling precies inhoudt, voor onze ouderavond presentatie. We waren om 3 uur vrij. In de avond keek ik naar Masterchef Australië en GTST.

Vrijdag

Ik ging bij een meisje uit mijn klas in de kantine zitten. We begonnen met BEC. Daarna hadden we Engels. Daar moesten we in groepjes een discussie voeren over 3 potentiële kandidaten voor een functie, in het Engels. Ik kreeg de complimenten: Goed voorbereid, bescheiden en omdat ik de enige was die de middelste koos, maar toch met de andere 2 meeging. Ik kreeg een 8! Hoera! Daarna hadden we rekenen en we sloten af met Nederlands. We waren om kwart voor 1 vrij. Ik heb echt zo’n spierpijn van gisteren. Ik lig veelal op de bank en maak huiswerk. In de avond heb ik naar Masterchef Australië, GTST, you’re back in the room en professor Nicolai en dr. Beckand gekeken.

Zaterdag

Vandaag heb ik echt niets gedaan. Ik heb na een lange tijd weer eens aan mijn boek geschreven en huiswerk gemaakt. Ik heb veel filmpjes van Dylan Haegens gekeken, echt een geweldig kanaal 🙂 Ook heb ik wat gelezen, tv gekeken en muziek geluisterd. In de avond heb ik naar dance dance dance gekeken.

Zondag

Ook vandaag heb ik niets gedaan. Veelal geschreven, gelezen en muziek geluisterd, en of course nog wat huiswerk. Ik ga in de avond naar ontvoerd kijken.

Aankomende week

Weer naar school, dinsdag oppassen op het hondje van mijn oom en tante en in de avond Theatersport.

Hoe was jouw week?

Liefs, Demi ❤

26 thoughts on “Week Update #Week 38

 1. Ze hebben in je klas wel een aparte vorm van humor. Jammer dat je niet naar het klassenfeest gaat. Dat is juist leuk om je klas beter te leren kennen en beter in de groep te komen vind ik. Maar goed het is je eigen keuze.

  Liked by 1 person

  1. Ik noem het geen humor, eerder kinderachtig. Dat is waar, maar ik houd niet van feesten, en ik ken ze behoorlijk goed, met de flauwe grappen. Ik pas niet echt bij ze, maar als ik met ze moet samenwerken, dat vind ik geen probleem. Ik vind namelijk wel dat je met iedereen moet kunnen samenwerken.

   Liked by 1 person

 2. Leuke weekupdate! 🙂 En wel fijn dat die docent jullie uiteindelijk toch eerder wegliet, had het niet fair gevonden als jullie allemaal werden gestraft vanwege haar!

  Liked by 1 person

  1. Dankjewel 😀 😀 Fijn dat je het met me eens bent, hihi ^^ Dat was ook echt niet eerlijk geweest, maar ja, mobiel is heilig in onze wereld. Kijk, mijn mobiel is ook wel iets waar ik graag even op kijk, maar ik zit er niet aan vastgeplakt. Maar goed, we mochten eerder weg, dus ik mag niet meer klagen 😉 Liefs

   Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s