Collaboration

Mike & Mark DEEL 3

‘Praat maar gewoon door hoor, ik hoor het wel’, zegt Mike. Jolanda schaamt zich, ze denkt dat hij het meent. Mike en Mark gaan weer zitten. ‘Het spijt me’, fluistert Jolanda. ‘Waarvoor?’ vraagt Mike. ‘Dat ik niet achter je aan ben gegaan’, zegt ze. ‘Maakt niet uit, ik hoef niet aldoor Dimitri types achter me aan’, zegt hij. ‘Wat bedoel je daar mee?’ vraagt Jolanda geschrokken. ‘Ach, hij doet ook altijd zo, zo bezorgd. Daar krijg ik langzamerhand schoon genoeg van’, zegt Mike. ‘Dat is toch juist lief? Ik zou dat soort vrienden juist houden’, zegt ze. ‘Laat maar, je snapt er toch niets van.’ Jolanda richt zich weer op haar werk.

In de pauze komt Mark bij hun zitten. ‘Ik mag toch wel bij jullie zitten?’ vraagt hij. ‘Eh, ja hoor’, zegt Mike, weer naar zijn telefoon kijkend. Richard biedt hem een peukje aan. ‘Neem maar, die kun je goed gebruiken volgens mij.’ Mike kijkt hem aan. ‘Nee, nu niet, later misschien.’ Mark kijkt naar Mike. ‘Mike, dat spul is echt slecht voor je.’ Mike kijkt hem boos aan. ‘Hé Dimitri de tweede, bemoei je er niet mee, oké? Iedereen die maar wat te zeggen heeft over mijn gedrag en hoe ik mijn leven moet leiden, laat me toch met rust.’ Mark schrikt. ‘Sorry, dat was niet zo bedoeld. Ik wil je niet kwetsen, echt niet. Ik wil vrienden zijn.’ Nina geeft hem een schouderklopje. ‘Ah, wat cute toch. Mike wil jou echt niet als een vriend hoor, hij wil de stoerdere types.’ Mark staat op en loopt weg.

Tijdens de pauze ziet Mark dat Mike aan het roken is met Richard. Hij verzamelt al zijn moed bij elkaar en stapt er op af. Hij pakt de sigaretten van Richard en Mike af, en trapt ze uit op de grond. Richard kijkt hem boos aan, maar pakt gewoon weer twee nieuwe sigaretten en steekt ze aan. Mark kijkt hem verbouwereerd aan en ziet hoe hun twee beginnen te kletsen. Mark loopt weg en ziet dat Jolanda ook naar Mark en Richard kijkt. Ze glimlacht even naar Mark. ‘Bedankt, dat was moedig van je.’ Mark glimlacht en loopt de school weer in. Jolanda loopt ook naar het groepje toe. ‘Mike, ben je aan het roken?’ Mike kijkt haar aan. ‘Nee, ik sta hier met een stokje in mijn mond, nou goed?’ Richard probeert zijn lachen in te houden. Ze drukken hun sigaret uit, duwen Jolanda opzij en lopen de school in. Jolanda gaat er vlug achteraan.

Na schooltijd wachten Richard en Mike totdat Mark weg is. Ze steken nog een sigaretje op. Jolanda loopt er weer naartoe. ‘Mike, je chick komt. We gaan weg, dan hebben jullie privacy.’ Richard en de anderen lopen weg. ‘Rook je alweer?’ vraagt ze. ‘Ja, gewoon voor de gezelligheid’, zegt Mike. ‘Oké, dan is het goed’, zegt ze.

Na dit moment heeft niemand in de klas nog iets van Mike en Richard vernomen.

Wil je weten wat er precies is gebeurd? Dat kun je lezen op de blog van Marleen, onder het verhaal: Mike komt op het slechte pad deel 2 en de daarop volgende delen. En hoe met Mark verder afloopt? Dat is voor nu nog even een geheim.

Groetjes, Marleen en Demi

20 thoughts on “Mike & Mark DEEL 3

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s