Week update

Week Update #Week 36

Maandag

Vandaag had ik mijn eerste echte lesdag. We begonnen bij Nederlands. We hebben de stappen van een volledig verslag doorgenomen, al wist ik dat al van mijn vorige opleiding, maar je kan het niet genoeg herhalen. Na Nederlands hadden we Engels, van onze SLB’er. We moesten in het Engels vertellen of we ambitieus waren en hoe we onze carriรจre zien later. Ik vertelde dat ik schrijfster wil worden en al een boek heb uitgebracht. Mijn SLB’er zou hem even opzoeken later ๐Ÿ™‚ Na Engels hadden we een halfuurtje pauze. Daarna hadden we Duits. De volgende les was Bedrijfseconomie. We mochten vragen stellen aan onze docent en we moesten onze eerste indruk van haar vertellen. We hebben ook al de toetsstof gekregen, mooi, dan kan ik alvast gaan oefenen, kan nooit kwaad, toch? Daarna hadden we nog SLB. We gingen onze laptops met de wifi verbinden. En om kwart over 2 was ik vrij. De bus kwam om 20 voor 3 en ik was om 3 uur thuis. Het was een heel leuk dagje ๐Ÿ™‚ En ik kreeg een mail van de musical. Ik heb 4 oktober gekozen, yay ^^ En ik heb in de avond naar Masterchef Nieuw-Zeeland en GTST gekeken.

Dinsdag

Vandaag heb ik een kluisje gehuurd. Het komt altijd van pas, ook al moest ik zelf een slotje aanschaffen. We begonnen we met Engels. We hebben wat grammatica opdrachten gemaakt. Daarna hadden we Duits. We bespraken een opdracht van gisteren. Na Duits hadden we CEV, dat heet heel anders dan wat ik dacht, het heet: Commerciรซle Economische Vorming. We hebben onszelf voorgesteld en verteld aan de hand van een powerpoint met vragen, wat onze droomwens is, waar we veel vanaf weten, waar we in geloven van onszelf, bijvoorbeeld: ‘Ik geloof dat ik door hard werken en leren dit jaar kan halen.’ Het is een voorbeeld. En de vraag wat we hopen. Ik zei: mijn droomwens is om een schrijfster te worden, ik weet veel van dieren, ik geloof dat ik deze opleiding wel mag afmaken en ik hoop dat mijn dierbaren oud mogen worden, gezond blijven en gelukkig zijn. Daarna hadden we nog Nederlands. Ik vroeg of ik 5 minuten eerder weg mocht om mijn bus te halen, dat mocht. We mochten zelfs om half 1 al weg terwijl we pas om 1 uur vrij waren. Ik haalde de bus van 20 voor net niet, en moest wachten op die van 10 over. Ik was om half 2 thuis. Ik heb in de avond weer de eerste Theatersport gehad, de eerste van 8 weken auditeren. We hebben eerst een voorstelrondje gedaan, en vervolgens tikkertje. Daarna gooiden we een bal over. Daarna werd er een thema omgeroepen en moest je verbanden zoeken met elkaar. Vervolgens moesten we elkaar interviewen in jabber taal, dat is een niet bestaande taal. Daarna gaven we elkaar een cadeau, en nog een keer, maar dan moesten we er daadwerkelijk iets mee doen. Vervolgens gingen we nog cluedo doen. Ik deed 2 keer mee. Het is een heel leuk clubje en ik ben klaar voor de volgende training!

Woensdag

Ik hoefde pas om 10 uur te beginnen, en pakte de bus van 9 uur. Ik was er om half 10. Toen hadden we Burgerschap. We moesten bij deze les eerst een rijtje namen doen, dus van elkaar van begin tot eind, en weer terug. Daarna wat eigenschappen van onszelf opschrijven en dan las de docent dat voor, en wij moesten de personen raden. Hierna hadden we vormgeving. De docent legde ons kort het programma Corel Draw uit en we moeten voor volgende week al een opdracht maken, een omslag voor ons portfolio. Daarna hadden we bedrijfseconomie. We herhaalden de afzet, omzet en het marktaandeel. Prima te doen. Daarna hadden we project. We moesten een uitnodiging maken voor een ouderavond die wij moeten organiseren. Alleen… die ouderavond is op 6 oktober, op een dinsdagavond, en laat ik dan net Theatersport hebben… Maar even kijken wat ik kan regelen, want ik heb al betaald… Daarna hadden we nog rekenen. Veel hadden nog geen licentie, en dus waren we al om half 5 vrij i.p.v 5 uur. Ik pakte de bus van 20 voor 5 en was om 5 uur thuis. Na schooltijd heb ik Masterchef Nieuw-Zeeland en GTST teruggekeken en in de avond naar de nieuwe afleveringen van beiden. En morgen heb ik sport, ben benieuwd wat we gaan doen…

Donderdag

We begonnen met sport. We zaten eerst in een grote zaal bij elkaar, totdat we per klas werden gescheiden. Wij gingen met een mevrouw mee naar de danszaal. We hebben helaas niet gedanst… Er stonden 4 pionnen, en we moesten groepjes maken. Vervolgens moesten we omstebeurt met een blok in onze hand naar de overkant rennen, over de bank heen, muur aantikken en op de bank een toren bouwen. Verloor je? 5 sit-ups of push-ups. Daarna moesten we 15 mensen over een staande mat zien te krijgen. Het record was 44 seconden, maar wij verbraken dat met 34 seconden, hoe vet is dat?! Daarna gingen we nog een balspel doen. 10 keer overgooien in je team. Raakte het de grond? Dan opnieuw tellen. Raakte het de muur of werd het onderschept of haalde je een punt? Dan was het andere team aan de beurt. Om kwart voor 10 waren we klaar en moesten we met de bus of fiets terug naar school, want we hadden op een andere locatie sport. Om half 11 hadden we SLB. Daar mochten we aan ons project werken. Daarna hadden we Commerciรซle Economische Vorming. We hadden het over marketing begrippen. Daarna hadden we rekenen. We gingen met rekenblokken aan de slag, les 1 van getallen. En als laatste hadden we nog Bedrijfseconomie. We waren om 3 uur vrij, maar daar ging mijn bus, om 5 over… Damn, dan maar wachten tot die van 20 voor. Ik was om 4 uur thuis. Voor morgen moet ik een uitnodiging uitprinten en vanavond ga ik naar Masterchef Nieuw-Zeeland en GTST kijken.

Vrijdag

Vandaag de laatste lesdag. We begonnen met commerciรซle economische vorming. We moesten gisteren een samenvatting maken. We maakten opdrachten en bespraken de woorden welvaart en welzijn. Daarna hadden we ICT. Daar leer je met word werken en zo. Ik werk daar al zo lang mee. De opdracht die we kregen had ik dan ook zo af. Het was niet moeilijk. Hopelijk worden ze wel iets moeilijker, maar dat gaat vast nog gebeuren. Daarna hadden we pauze. Na de pauze hadden we project. We bespraken klassikaal hoe we de avond willen indelen en wie welke taak kreeg. Ik ga groepje 4 begeleiden en ze rondleiden, plus wat dingen vertellen, samen met nog 2 klasgenootjes. Na het project hadden we nog SLB. Daar moesten we 500 woorden over onszelf schrijven, ze wilde ons leren kennen. Ik had 1065 woorden… Hihi, dan heeft ze dit weekend in ieder geval wat te doen. We waren om kwart voor 1 vrij en ik was om 1 uur thuis. Heerlijk, weekend! Ik heb alvast wat huiswerk gedaan, want morgen ga ik naar de bloemencorso met een goeie vriendin van me. Het is even reizen, maar dat heb ik ervoor over, want het is heel erg leuk. En dan hoef ik zondag niet meer zoveel huiswerk te doen. Ik heb in de avond samen met een goeie vriendin naar Masterchef Nieuw-Zeeland, GTST en Professor Nicolai en Dr. Beckand gekeken.

Zaterdag

Ik ben samen met een goeie vriendin van me naar de corso geweest. We moesten er even voor reizen, maar dat was het waard. We waren er om kwart voor 2. Om half 3 kwamen de reclame auto’s langs en om kwart voor 3 begon het. Er kwamen mooie wagens voorbij. Wellicht hebben jullie al gehoord dat er een ongeluk is gebeurd. Een figurant is onder een corsowagen terecht gekomen. Gelukkig maakt ze het goed en was ze licht gewond. De trauma helikopter kwam langs, maar kon niet landen. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gegaan. Ze hebben de parade wel hervat. Ondanks de nare gebeurtenis was het toch erg leuk. Ik zal een paar foto’s delen. Er waren in totaal 16 wagens. Rond kwart over 5 was het afgelopen, aangezien er nog een prijsuitreiking kwam. Ik heb in de avond naar dance dance dance gekeken.

Zondag

Ik heb vandaag huiswerk gemaakt. Ik had rekenen, Nederlands, Bedrijfseconomie en Vormgeving huiswerk. Ook heb ik alvast berichten ingepland voor de aankomende week. Verder heb ik het vandaag rustig aan gedaan, nog even lekker ontspannen voor de aankomende schoolweek. Ik ga in de avond naar ontvoerd en zwarte tulp kijken.

Aankomende week

De aankomende week moet ik weer dagelijks naar school. Ik heb dinsdagavond weer Theatersport en voor de rest niets bijzonders. Op zaterdag ga ik op het hondje van mijn oom en tante passen en dinsdagmiddag ook, na schooltijd. En zondag is waarschijnlijk weer huiswerk dag.

En dan nu de foto’s, het thema van dit jaar was ‘Tijdreizen’ en dat van volgend jaar is ‘Made in Holland.’ En nogmaals, ik moest erg ver reizen om hier te komen, maar het is zo leuk dat ik dat ervoor over heb. Dit was overigens de derde keer alweer dat ik er ben geweest ๐Ÿ™‚

Wagen 1 (Kleding)

P1040117P1040116

Wagen 2 (Robots)

P1040119

Wagen 3 (Vliegtuig)

P1040127

Wagen 4 (Dinosauriรซrs)

P1040130P1040132

Wagen 5 (Fabriek)

P1040138P1040139

Wagen 6 (Indianen)

P1040142

Wagen 7 (Jaarringen)

P1040151

Wagen 8 (Wild)

P1040157

Wagen 9 (Bloemen)

P1040166

Wagen 10 (Tijd)

P1040238P1040171

Wagen 11 (Sprookjes)

P1040178

Wagen 12 (Prehistorie)

P1040184

Wagen 13 (Heelal)

P1040193P1040194

Wagen 14 (Tijdsreizen)

P1040198P1040202

Wagen 15 (Jugendstil)

P1040250P1040203

Wagen 16 (Gaudรญ)

P1040211

Mijn favoriet was de tijger, hihi ^^

Hoe was jouw eerste of tweede schoolweek? En welke wagen vond jij mooi?ย 

Liefs, Demi โค

28 thoughts on “Week Update #Week 36

  1. Hoi Demi , druk weekje achter de rug ๐Ÿ˜‰ . Mooi de foto’s van de corso ๐Ÿ˜€ . Dat had ik gelezen , dat er iemand onder een praalwagen was gekomen . Dat met die foto’s maken , heb ik ook al meegemaakt . Bij mij woonde toen een buitenlander , zodra die me zag , begon die met foto’s maken en schatje roepen en nog meer van die schunnige opmerkingen . Heeft me al proberen vast te pakken maar dan ben je bij mij verkeerd ๐Ÿ˜‰ . Heb toen politie gebeld maar het schijnt dat iedereen gewoon foto’s van je mag maken , als er maar niets mee gedaan wordt . Belachelijk vond ik dat , moet je eens bij koninklijk huis proberen . Gelukkig is die persoon niet lang daarna uit flat verwijderd , bleef zich misdragen . Goed dat je verteld hebt dat je boek hebt geschreven ๐Ÿ™‚ . Wens je een fijne nieuwe week toe , liefs Anja

    Liked by 1 person

    1. Zeker een druk weekje, is even weer wennen na zo lang thuis zitten. Dankjewel ๐Ÿ˜€ Ja, klopt, maar gelukkig was het alleen een enkelbreuk. Helaas weet ik dat foto’s maken gewoon toegestaan is, dat vind ik ook altijd zo vervelend. Wat een enge vent, die jij omschrijft. Blij om te lezen dat hij is verwijderd uit de flat. Ja, het heeft alleen nog niet veel geholpen, hihi ^^ Dankje, en jij ook een fijne week gewenst ๐Ÿ™‚ Liefs Demi

      Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s