Collaboration

Mike & Mark DEEL 1

Dit verhaal is geschreven door Marleen a.k.a Soapie-M en Demi

Zoals de meesten al weten, is Mike van Reeman verhuisd. Mike is een jongen van 19 jaar die hiervoor de Radioacademie deed. Hij is verhuisd naar Amsterdam. Hij heeft een moeilijke jeugd gehad. Hij heeft aan het einde van de middelbare school zijn beste vriend verloren. Hij was bang om mensen te ontmoeten, Mike werkt zich met elke situatie in de nesten, zijn vriendengroep bekommert zich enorm om hem terwijl dat volgens Mike niet zo is.

Mike zit sinds kort op school in Amsterdam. Hij heeft al een vriend, Richard en een vriendin, Jolanda. Maar, er zijn natuurlijk nog meer mensen in de klas. Voordat Mike zichzelf in de nesten werkte, moest hij van zijn ouders nieuwe mensen ontmoeten, dus besloot hij om wat meer contacten te maken in de klas voordat zijn vader hem weer een klap gaf.

De volgende personages komen hier voor, waaronder een paar van Marleen:

• Mike is de hoofdpersoon van Marleen
• Richard is een fictief personage van Marleen
• Jolanda is een fictief personage van Marleen
• Mark is een fictief personage van Demi
• Britney is een fictief personage van Demi
• Nina is een fictief personage van Demi

Het is een week later, na de introductie. De lessen zijn nu definitief begonnen. Iedereen zit rustig in de klas, totdat er een jongen binnenkomt. Mike zit op zijn telefoon berichten te checken, en zucht af en toe van frustratie. Jolanda zit naast Mike, en daarachter zit Richard met zijn clubje. Britney zit altijd alleen in de klas, terwijl Nina als de populaire chick de jongens een knipoog geeft. ‘Hai Mike, ben je weer aan het chatten met je liefje?’ vraagt Nina. Mike kijkt op. ‘Het is niets, laat maar’, zegt Mike. ‘Je hoeft niet zo te doen hoor’, zegt Nina arrogant. ‘Met zo’n arrogante houding kom je niet ver’, bitst Mike terug. Opeens slaat de docent op de tafel. ‘Jongens, even stilte graag.’ Mark stapt verlegen de klas binnen. ‘Ah nee hé, een nerd’, zegt Nina vol afschuw. ‘Dit is jullie nieuwe klasgenoot, Mark’, zegt de docent. Mark kijkt de klas rond en ziet dat er nog een plekje vrij is naast Britney. Hij gaat stil naast haar zitten. Britney kijkt hem met grote ogen aan. ‘Hé, gozertje, heb je zin om een keer een peukje te doen?’ vraagt Richard. ‘Nee, ik rook niet’, zegt Mark. ‘Nee, dat is veel te stoer voor een ukkie als jij, maar Mike doet dat wel hoor’, zegt Nina lachend, knipogend naar Richard. Mike kijkt haar vol afschuw aan. Richard gaat tegen de muur hangen en haalt het stukje kauwgom uit zijn mond. Via een rietje schiet hij het kauwgumpje naar Mark toe. ‘Doe niet zo kinderachtig’, zegt Britney. ‘Kinderachtig? Wie heeft hier nu al een kind dan’, zegt Richard. ‘Dimitri heeft ook al een kind hoor’, zegt Mike. ‘Dimitri kan de stront inzakken’, zegt Richard. Mike staat op.

Wat gaat Mike nu doen/zeggen?

Groetjes, Marleen en Demi

Advertisement

20 thoughts on “Mike & Mark DEEL 1

  1. Goed gedaan jullie beiden 😀 ! Mike staat op en doet niets . Richard is zijn vriend en wil hij niet kwijtraken . Weet eigenlijk niet wat hij gaat zeggen , mede omdat ik nog niet weet wie Dimitri is . Wacht wel in spanning af hoe het verder gaat 😉 . Liefs , Anja

    Liked by 2 people

    1. Op mijn blog kun je een wat uitgebreider persoonsbeschrijving van de personages zien onder het kopje “over Mike en zijn vrienden“

      Liked by 2 people

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s