Diary

De cursus

Hallo allemaal, ik ben David. Ik ben een jongen van zestien jaar en ik ga vertellen over de cursus die ik heb gevolgd. Ik was erg nieuwsgierig naar de cursus ‘verhalen schrijven.’ Dat houdt in dat je dan in drie maanden elke woensdagavond twee uur les hebt. Het is een cursus om kennis te maken met verhalen en hoe je daar vorm aan gaat geven. Aan het eind krijg je dan een papier waarop staat dat je met succes hebt deelgenomen aan de cursus. Ik ga nu vertellen over de eerste dag.

We moesten om zeven uur aanwezig zijn. Toen iedereen er was, zag ik dat er meer vrouwen waren dan mannen. Er waren er vier, inclusief ikzelf. We mochten aan een tafeltje gaan zitten. De docent ging voor de klas staan en stelde zich voor.
‘Ik ben Mies de Vries. Ik ben de docent die deze twaalf lessen gaat geven. We zullen elke week iets nieuws behandelen. Na elke les, en de aantekeningen die jullie zelf noteren, geef ik jullie huiswerk mee. Je schrijft dan een verhaal en neemt dat de volgende les weer mee. Dan gaan we elkaars verhalen beoordelen. Jullie mogen jezelf eerst even voorstellen. Er zijn in totaal tien deelnemers. Zeg kort je voornaam, en schrijf hem voor jezelf op je blaadje. Dan weten we zeker dat iedereen zijn of haar eigen papieren mee naar huis neemt.’ Na ons voorstelrondje, waarbij ik de helft van de namen ben vergeten, begon mevrouw de Vries met de eerste les. Ik zal jullie de namen geven, zodat jullie in ieder geval weten wiens verhalen ik allemaal beoordeel. Laten we beginnen bij de mannen:

• Rein
• Wessel
• Douwe

En ik hoor natuurlijk ook in dat rijtje thuis. Dit waren de vrouwen:

• Louise
• Wenda
• Dora
• Jantien
• Wia
• Jackie

Een mooi lijstje, al zeg ik het zelf. We gingen beginnen met de eerste les.

Waar denken jullie dat de eerste les over ging?

Groetjes, David

18 thoughts on “De cursus

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s