Stories

Bijbaantje

Saskia werkt sinds kort in de supermarkt. Ze vult de vakken bij, is kassamedewerker en is ook nog schoonmaker. Saskia is vandaag aan het werk als kassamedewerker. Het is geen drukke dag, en dat betekent dat er maar twee kassa’s open zijn. Er komt een oudere vrouw met een volle kar op de kassa van Saskia afgelopen. Saskia duwt de beurtbalkjes naar het einde van de kassa toe, zodat de oude vrouw er beter bij kan. Vanuit haar ooghoek ziet ze een jongeman met een rotgang naar haar kassa toe lopen. Bij de kassa van haar collega staat een lange rij, en zo te zien is deze jongeman van plan met zijn twee blikjes cola voor te dringen. De oude vrouw probeert sneller te lopen, maar de jongeman is haar net voor. Hij zet vlug zijn twee blikjes neer en legt triomfantelijk twee euro’s neer. Saskia kijkt naar de man en kijkt dan weer naar de oude vrouw.
‘Zou u het heel erg vinden om netjes op uw beurt te wachten?’ De jongeman kijkt achterom.
‘Hoezo? Die oude taart stond er nog niet.’
‘Nee, maar u kon vast zien dat ze niet zo snel kan lopen.’
‘Ja, dus tegen de tijd dat ik weg ben, ligt het eerste product uit haar kar nog geeneens op de band.’ Hij begint te lachen. De oude vrouw gaat achter hem staan en legt hoofdschuddend haar producten op de band. Saskia kijkt naar de vrouw. De vrouw geeft haar een knikje. Saskia slaat de twee blikjes cola aan.
‘Dat is dan twee euro.’
‘Ja, dat ligt daar, vlak voor je neus.’ Saskia probeert te glimlachen en pakt de twee muntstukken.
‘Wilt u de bon mee?’
‘Nee, bedankt.’ De jongeman pakt de twee blikjes en loopt weg.

Saskia slaat de producten van de vrouw aan en kijkt naar haar collega. Haar collega kijkt hoofdschuddend achterom. Als er een man aankomt, draait ze zich weer om. De oude vrouw staat voor Saskia, met haar portemonnee in de aanslag.
‘De jeugd van tegenwoordig.’ Saskia glimlacht.
‘Ja, ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan de volwassenen.’
‘Nou, niet aan elke volwassene hoor’, zegt de vrouw lachend.
‘Nee, dat is waar.’
‘Mijn zoon bijvoorbeeld. Een volwassen man, maar zo lui als een varken.’ Saskia lacht. De oude vrouw geeft haar een knipoog en legt de producten in haar kar.
‘Dat is dan vijfentwintig euro en zestig cent.’ De vrouw geeft een briefje van twintig en een briefje van tien. Saskia geeft haar het wisselgeld.
‘Wilt u de bon mee?’
‘Graag.’ Saskia print de bon uit, geeft hem aan de vrouw en wenst haar nog een fijne dag.

Tegen de tijd dat ze de vakken moet vullen, en bezig is met de koekrepen, ziet ze vanuit haar ooghoek de jongeman van diezelfde ochtend richting de chips lopen. Saskia probeert hem te negeren, maar kan het niet laten toch naar hem toe te lopen.
‘Ben je daar weer?’
‘Ja, vind je het erg?’
‘Wel als je weer gaat voorkruipen.’ De jongeman kijkt naar de kassa’s.
‘Ach, er staat nu toch niemand, ik kan rustig aandoen.’ De jongeman lacht naar Saskia en geeft haar een klap op haar billen. Saskia draait zich langzaam om. Ze kijkt hem kwaad aan.

Wat zal ze nu doen?

Wordt vervolgd

26 thoughts on “Bijbaantje

 1. Saskia geeft hem een klap recht in het gezicht ( tenminste zou ik doen , hihi ) moet hij maar niet aan haar zitten . Baas van Saskia heeft al alles zien gebeuren op de camera en is er heel snel bij om de jongeman uit de winkel te zetten . Maar dit krijgt weer een staartje want die jongeman gaat Saskia opwachten tot ze klaar is met werken . Fijne donderdag Demi , liefs Anja

  Liked by 1 person

 2. Saskia had hem met rust moeten laten, maar ongewenste immuniteiten zijn niet netjes. Ze kan beter haar baas of een collega erbij halen.😊

  Liked by 1 person

 3. Interessant. Kijk, in principe mag zij zelf niets doen omdat ze een laaggeplaatste werkneemster is. Het beste is om naar haar leidinggevende te gaan, al kan ik me voorstellen dat ze wat pittiger reageert vanuit emotie. Ik voorspel een klap in het gezicht, al levert dat haar wel een hoop problemen op.
  Goed geschreven Demi, ben erg benieuwd naar het vervolg. 🙂

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s