Diary

Schoolreisje 2

Remy en Willy stormden meteen op de botsauto’s af.
‘Kom Pim, dit moeten we meemaken!’ riep Remy. Ik sjokte er wat achteraan. Ik heb het niet zo op botsauto’s. Ik heb ooit een keer mijn hand gekneusd toen iemand tegen me opbotste. OkΓ©, ik moet toegeven dat ik mijn gordel niet omhad, maar ik vind het een vreselijke attractie.
‘Gaan jullie maar, ik heb niet zo’n zin.’
‘Je bent gewoon bang’, zei Remy. Ik schudde mijn hoofd.
‘Ik ga liever eerst in de achtbanen.’
‘Ik vind de botsauto’s anders prima’, zei Willy vlug.
‘Kom jongens, eerst de botsauto’s, dan de achtbanen’, zei Remy. Hij liep naar de rij toe en ging achter een oudere jongen staan.
‘Durven ukkies wel te rijden?’ zei hij.
‘Durf jij het?’ zei Remy stoer. De jongen moest lachen.
‘We zullen zien.’

Tegen de tijd dat we aan de beurt waren, werd ik zowat naar voren geduwd door een grote jongen. Ik stapte trillend in de botsauto. Ik deed de gordel om. Remy echter niet. Hij sprong in de auto en zette een geconcentreerd gezicht op. Toen werd er afgeteld. Een piep klonk, en de auto’s begonnen te rijden. Heel langzaam tikte ik het pedaal aan. Het autootje bewoog. Remy was als een gek aan het racen. Willy deed het rustig aan en ik? Ik kwam amper vooruit. Toen voelde ik dat er iemand met een hoge snelheid tegen me opknalde.
‘Slak!’ riep de jongen.
‘Lafaard!’ riep Remy, die op hem in reed. De jongen zette de achtervolging in. Remy werd ingesloten, maar wist net door het gaatje te ontsnappen. Ik zag dat de jongen Remy naderde, die het niet in de gaten had.
‘Remy!’ riep ik. Hij draaide zich om, maar de jongen knalde al met een hoge snelheid tegen hem op.

‘Remy, is alles goed?’ Remy was met zijn gezicht tegen het stuur aangeknald. Hij had een bloedlip en hij had er een tand uit. Het personeel kwam met een koud doekje op hem afgelopen. De jongen liep lachend weg.
‘Kun jij soms niet lezen?’ riep de man uit. Hij wees naar het bordje waar op stond: ‘Kinderen onder de 12 jaar, gordel om.’ Remy haalde zijn schouders op. Willy kwam terug, met een flesje water. Remy moest zijn mond spoelen. Nadat Remy klaar was, liepen we naar de achtbaan toe.

Wat vinden jullie? Eigen schuld, dikke bult?

Pim

16 thoughts on “Schoolreisje 2

  1. Tja , je bent jong en je wil wat . Op die leeftijd moet je nog veel leren . Zal ook wel stoer gedrag zijn geweest , vooral met meisjes in de buurt:) . Heeft er nu wel van geleerd en zal volgende keer zeker zijn gordel om doen tenminste als hij er nog in durft . Liefs , Anja

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s