Stories

Filmavondje

Het is een gewone vrijdagavond. Gloria heeft haar vier beste vrienden uitgenodigd voor een filmavondje bij haar thuis. Gloria heeft twee zakken chips, een zoute en een zoete popcorn, drie flessen cola, twee flessen sinas en wat chocolaatjes gehaald voor deze avond. Ze is net bezig de bakken met de snacks te vullen, als de bel gaat. Haar beste vriend Bjorn staat voor de deur.
‘Alles goed?’ vraagt ze aan Bjorn.
‘Ja, heel goed. Ik ben klaar voor het filmavondje.’
‘Mooi. Je weet de kapstok te vinden?’ Bjorn knikt en loopt naar de bijkeuken. Hij hangt zijn jas op en ploft op de bank.
‘Heb je een paar goede films gescoord?’
‘Uiteraard.’ Bjorn wil een handvol popcorn pakken, maar Gloria geeft hem een tik.
‘We mogen pas eten als alle gasten zijn gearriveerd.’
‘Ja, moeder.’ Gloria geeft hem een por en loopt weer naar de voordeur toe, want er staat een nieuwe gast voor de deur. Als ze hem opent, ziet ze een vrolijke Marsha voor de deur staan. Ze geeft haar een knuffel en pakt de fles 7up aan die ze heeft meegenomen. Marsha hangt haar jas op en gaat naast Bjorn zitten.

Als Gloria de glazen neerzet, gaat de telefoon. Haar goede vriend Rens is verlaat. Ze legt de hoorn neer en gaat op de andere bank zitten.
‘Zo, wat voor genre films hebben we vandaag?’ Marsha staat op en loopt naar de stapel dvd’s toe. Ze pakt de stapel en legt ze op tafel. Bjorn pakt een stapeltje. Samen met Marsha doorloopt hij de films. Dan gaat de deurbel weer. Haar beste vriendin Mabel staat voor de deur. Ze helpt haar met haar weekendtas en zet hem op haar slaapkamer neer. Mabel blijft namelijk logeren. Als Mabel op de bank ploft en met de dvd’s meekijkt, loopt Gloria naar de keuken toe. Ze pakt nog wat extra drinken en loopt ermee naar de kamer. Dan gaat de deurbel. Eindelijk is Rens gearriveerd. Ze wijst hem de kapstok en vraagt hem een plekje te zoeken.

Als de vrienden eindelijk zitten, gaan ze stemmen. Na een vijf minuten lange stemsessie, is besloten dat een horrorfilm er goed ingaat. Gloria stopt de dvd in de speler en drukt op play. Ondertussen schenkt Bjorn voor iedereen een glaasje drinken in. Als Gloria het menu voorbij spoelt, gebeurd er iets opmerkelijks… Het beeld blijft stilstaan.
‘Heb je per ongeluk op pauze gedrukt?’ vraagt Marsha.
‘Nee.’ Gloria drukt op play.
‘Ik denk dat de speler hapert’, zegt Bjorn. Hij loopt naar de speler toe en geeft hem een tik.

Zal het idee van Bjorn werken?

Wordt vervolgd

37 thoughts on “Filmavondje

  1. Hoi Demi , tja , het ligt eraan welke kant je op gaat , ze waren horrorfilm aan het kijken , dus wie weet worden ze allen door dat stilstaand beeld naar binnen gezogen (ben echte horrorfreak dus ga ik die kant op :D) Kan ook goed zijn dat dat tikje wel helpt en ze hun filmavond kunnen vervolgen πŸ™‚ . Wens jouw een leuke dag toe , liefs Anja

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s