Soap

SVM #1

Het leek me leuk om een soort soap te maken. Ik wilde eerst een fanfictie van Gtst schrijven, maar ik wilde eerst een eigen soap maken om te kijken of dit leuk is πŸ™‚ Dus bij dezen, hier is hij dan. Ik leg eerst de voor nu vaste personages uit en wat ze doen of zijn.

De soap heet Soap Voor Morgen, afgekort SVM. Elke maandag en vrijdag komt er een nieuw deel. Het gaat zich afspelen in de fictieve stadjes: Molendamzijl en Damzijlpoort.

Onderstaand scenario is niet echt en wordt niet gebruikt in een serie. Het is een zelfgeschreven soap.

β€’ Cees Bladerling is 39 jaar en is getrouwd met Vera Bos-Bladerling van 38 jaar. Ze hebben samen een zoon, Mark Bladerling van 16 jaar.
β€’ Frits Blijksteijn is 27 jaar. Hij houdt er veel liefdes op na door zijn rijke verleden/heden.
β€’ Wesley Boerstang is 20 jaar. Hij droomt van een grote carriΓ©re.
β€’ Hannah Booms is 20 jaar. Ze is een jonge moeder van baby Tom Booms van 6 maanden oud.
β€’ Wim van Dam is 61 jaar. Hij is weduwnaar doordat zijn vrouw omkwam door een scooterongeluk. Hij heeft een zoon Erik van Dam van 29 jaar.
β€’ Brenda Dijksma is 32 jaar. Ze is een alleenstaande moeder van 2 dochters. Nienke Dijksma is 7 jaar en Zelda Dijksma is 4 jaar.
β€’ Ellie Jongelaan is 52 jaar. Ze is een gescheiden vrouw wat hoopt een nieuw leven te kunnen opbouwen.
β€’ Lotte Langers is 20 jaar. Ze is hierheen verhuisd met haar oudere broer en zus. David Langers is 25 jaar en Wendy Langers is 28 jaar.
β€’ Frans Prinsdijk is 22 jaar. Hij wil graag een snackbar oprichten.
β€’ Gert Spiltes is 50 jaar. Hij is een alleenstaande boer met zijn dochter Gina Spiltes van 23 jaar.
β€’ Christa de Vries is 21 jaar. Ze is een vlotte babbel en wordt altijd snel verliefd.

Dit zijn voor nu de personages. Gaandeweg zullen er een paar verdwijnen, bijkomen of verouderen. Ook zullen er een paar gaandeweg de soap bevriend raken of een relatie krijgen. En misschien komen er zelfs huwelijken of baby’s tot stand. Ze zullen ook niet allemaal tegelijk naar voren komen. Ze moeten immers chronologisch in het verhaal voorkomen πŸ˜‰ πŸ™‚

Wat vind je er tot nu toe van?

Liefs, Demi ❀

36 thoughts on “SVM #1

    1. Ja? Ik dacht dat er geen 52 jarige oude vrouw gescheiden een nieuwe start wilt maken en dat er een boer is, maar het kan natuurlijk altijd een beetje wat hebben. Soaps zijn soaps πŸ˜‰

      Liked by 1 person

  1. Och Demi , wat leuk ! Mocht gtst na 4 jaar stoppen , hebben we al nieuwe soap , πŸ˜€ enig ! . Kijk al naar alle verhaaltjes uit πŸ˜€ . Fijne maandag , liefs …..

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen