Theatre sports

Training Theatersport 9

J was vandaag afwezig. We begonnen met een warming-up. We gingen per ledemaat of lichaamsdeel alles losmaken. Bewegen, ermee zwaaien, ronddraaien, noem het maar op. Toen we dat hadden gedaan, moesten we elkaars hand vasthouden. We knepen omstebeurt in elkaars hand, als een soort schokje. Dat schokje ging de hele kring rond. Daarna deden we het met onze ogen dicht. Dat voelde heel erg grappig.

Daarna gingen we in een rondje staan. De een zei een voornaam, een ander een bijvoeglijk naamwoord en de ander een beroep. Dan moest degene daarnaast bijvoorbeeld: Jan, de stoere piloot uitbeelden en praten in slechts twee zinnen. Ik kreeg: Ilse, de gespierde mierenonderzoeker. Toen we net bezig waren, kwamen K en M binnen. M was vandaag voor het laatst. Dat komt omdat het eigenlijk volgende week de laatste keer zou zijn, maar omdat N dan met vakantie is en M het niet erg vind de week daarna te moeten missen omdat ze dan zelf op vakantie is, was vandaag de laatste training dat ze meedeed. Ze wilde een foto maken van de groep. We hebben er twee gemaakt waarvan er één is doorgestuurd. Het is een leuke foto geworden.

Daarna gingen we in twee rijen staan, zes in iedere rij. De ene kant was Romeo en de andere kant Julia. Er werd ‘Oh Romeo’ of ‘Oh Julia’, gezegd. Iedere keer in een andere emotie. Kom je dichter naar elkaar toe? Dan wordt per stap de emotie heftiger. Ik stond tegenover M.

We deden een leuk spelletje wat velen lastig vonden. Als je iets naar rechts doorgaf, zei je: ‘The Whisky Mixer.’ Naar links was het: ‘The Wax Mask. ‘ En blokkeren was: ‘Messifest.’ Als iemand een fout maakte en je lachte, dan moest je een rondje rennen. Ik was de enige die geen rondje heeft gerend en geen spelfout heeft gemaakt. A zei: ‘Jij hebt een behoorlijk goed concentratievermogen.’ Compliment numero uno in the pocket!

Er was een sing spot, in het midden van de kring. Er ging iemand in het midden staan, en diegene ging een liedje zingen. Als hij werd afgetikt, zong de nieuwe in het midden een liedje. Dan gaat degene uit het midden op die plek staan.

We gingen een scene spelen wat we al eens eerder hadden gedaan. Er stonden twee in het midden. Diegenen werden in een houding gezet en gingen vanuit daar spelen. Als er werd geklapt, werden de posities overgenomen door twee anderen en werd er een nieuwe scene gemaakt.

We gingen echt spelen. We begonnen met strawberry sunshine. Er waren vier spelers. Twee daarvan waren voorwerpen. Ik was met W een scene aan het spelen. M en I waren onze voorwerpen. We waren op een begraafplaats. Ik gebruikte een zakdoek en een telefoon om de politie te bellen, omdat W ringen en vullingen stal. De politie sloeg mij in de boeien terwijl W alles toegaf. Hij mocht gewoon zijn hobby doen. Ik kreeg handboeien om, een blinddoek voor en een prop in mijn mond. Nou ja, een hand voor mijn mond dan. We gingen in een politiebusje, gemaakt door de hele groep. Zo, dat was me een ervaring zeg!

We deden een spel met drie lijken. De lijken vroegen om een beroep. Ze gingen liggen. Ze kwamen een voor een uit hun kist en vertelden wie ze waren, wat ze deden en wat ze ervan vonden. Daarna gingen ze weer liggen. Als iedereen zich had voorgesteld, ging de eerste weer omhoog. Die ging vertellen en uitbeelden hoe zijn dag begon. Dan vriest hij of zij. Dan komt de tweede, met een ander verhaal en vriest. Ook de derde komt met een verhaal, en vriest. Dan moeten ze, door middel van elkaars verhalen, naar een einde toewerken waarin ze alle drie op dezelfde plaats en op dezelfde manier zijn omgekomen.

Daarna speelden we de draaideur, een klassiek spel van de lama’s waar ik zelf dol op ben. Je staat in een vierkant. Je speelt twee scènes. Er worden eerst voor alle vier de scènes iets bedacht. Daarna draai je door met plus één. Als iedereen iets heeft, doe je nog een herhaalrondje. Daarna begint de laatste te spelen. Je kunt plus één, plus twee, plus drie, min één, min twee en min drie zeggen. Als er werd doorgedraaid, en je kwam weer terug, dan ging de scene verder waar je was gebleven. Ik moest met M een paashaas uitbeelden en met N tennissen. M was met G in de tweede wereldoorlog en N was met G een oude bejaarde en een verzorger. Ik hupte als de paashaas, maar bleef van chocolade te zijn. Ik kon dus praten en terugpraten. M deed me uit, maar ik begon: ‘I’m an easterbunny.’ Ik begon steeds vaker en sneller dat zinnetje te roepen. Hij draaide mijn arm en ik praatte Frans. We hebben zelfs nog een echt gesprek gevoerd in het Frans, dat was echt grappig. Daarna mijn andere arm, en dat was Spaans. Met tennis zei ik: ‘De bal was binnen de lijn hoor.’ Na een tijdje brak ik mijn racket in tweeën en probeerde het net kapot te krijgen.

We herhaalden het liedje: ‘Soulou warrior.’ Er was een dansje bij, wat we dit keer gingen leren. Erg moeilijk dansje. Je moest dicht op elkaar staan zodat je de knieën van je buren kon aanraken. Eerste couplet: klappen op knieën. Eerst links, midden, rechts. Daarna midden, kruis, beiden buren, midden en kruis. Tweede couplet: trein beweging met je arm, dus tjoektjoek. Daarna je handen kruisen. De ene pakte je oor en de andere je neus. Derde couplet: je klapte op je hand, dan in het midden en dan boog je je arm, sluiten dus. Daarna deed je je hand in het midden, en sloeg je met een lange zwaai op je hand. Je zei: ‘Hoeh.’

We sloten af met mango mango mango meloenen. We gingen in twee groepen en liepen door de ruimte. Je moest proberen elkaar gek te maken doordat je door elkaar heen zong. Dat was leuk. We sloten af met de afsprong. We mogen 22 juni, met de eindvoorstelling, 3 á 4 gasten meenemen. We moeten zelf om acht uur aanwezig zijn. Dan mogen de gasten na half negen binnenkomen. We mochten de organisatie achter de training, de echte theatersport vereniging, een mailtje sturen als we waren geïnteresseerd in een plek voor een nieuw seizoen. Ik heb gisteravond gemaild, dus ik hoop dat ze nog plek hebben, fingers crossed.

Liefs, Demi ❤

16 thoughts on “Training Theatersport 9

  1. Wat een leuke training weer. Wat leuk dat er een foto is gemaakt. Ik hoop dat je een plekje kunt bemachtigen, want dan kom ik maar al te graag naar je voorstellingen kijken 🙂

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s