Verhalen

Werkdag 3

Als Karel op de plek van het nieuws aankomt, komt er meteen een wat oudere man op hem afgelopen.
‘Goedemorgen, u bent van de krant?’
‘Ja, dat klopt.’
‘Fantastisch, loopt u maar met me mee.’ Karel loopt achter de man aan de school in. Daar staat een grote groep leerlingen vol enthousiasme te schreeuwen. De directeur van de school staat op het podium. Karel mag de bijeenkomst bijwonen en mag foto’s maken van wat er gebeurd. Als het voorbij is, schudt Karel de directeur de hand en beloofd hem een prachtig artikel te maken.

De volgende ochtend zit Karel al vroeg achter de computer op zijn kantoor. Hij is bezig het artikel uit te typen en de foto’s zonodig bij te werken.

Zwenslaan – ‘De leerlingen van basisschool ‘De Mot’ hebben met hun eerdere sponsorloop voor het goede doel ‘Red de aarde’ een groot geldbedrag binnen gehaald. De leerlingen hebben via formulieren familieleden, vrienden en buren geld opgehaald. De sponsors mochten een vast geldbedrag invullen of een bedrag per rondje. Het uiteindelijke geldbedrag wat de leerlingen hebben opgehaald bedraagt €560,45. De directeur was zeer te spreken over de grote opbrengst. ”Het is fantastisch om te zien hoe de leerlingen zich hebben ingezet. We zijn heel trots op de opbrengst en zijn zeer verheugd dat we dit bedrag hebben mogen weggeven.” De oprichter van ‘Red de aarde’, Ilse van Dongen, is zeer verheugd dat ze de geldprijs in ontvangst mocht nemen. ”Ik ben heel blij dat de leerlingen zich hebben ingezet voor de aarde. Met dit geweldige geldbedrag kunnen we heel veel wouden en dieren redden.” De fotoreportage kunt u vinden op onze site.

Karel leest het vluchtig door en loopt dan naar het kantoor van zijn baas.
‘Goedemorgen meneer.’
‘Goedemorgen Karel. Wat heb je voor me?’ Karel legt het artikel voor zijn neus neer. Zijn baas leest het door en kijkt zeer tevreden als hij het blaadje neerlegt.
‘Ik weet niet hoe je het doet, maar je doet het goed. Dit wordt morgen gepubliceerd.’
‘Geweldig.’ Karel schudt de hand van zijn baas en vertrekt tevreden terug naar zijn kantoor.

Wat zal het volgende artikel zijn?

Wordt vervolgd

5 gedachten over “Werkdag 3

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s