Diary

Penvriendin 3

Ik ben net bezig met leren voor de aankomende toets, als mijn moeder bovenkomt.
‘Shelly, er is een brief voor je.’ Ik gris hem uit haar handen en scheur hem open.

‘Hallo Shelly,

Ik denk dat het meisje in kwestie iets via via heeft gehoord en checkt of dat klopt. De kans bestaat ook dat ze zelf de roddel heeft verspreid. Ik weet niet hoe ze bekend staat in jouw klas en ik ken haar niet persoonlijk, dus een echte conclusie trekken kan ik niet. Ik kan je wel advies geven over wat je nu het beste kunt doen. Ik zou als ik jou was met dat meisje gaan praten en vragen hoe ze dat weet. Ze zal wel weigeren en niets zeggen, maar probeer haar zover te krijgen dat ze het je verteld. Zeg desnoods dat je bang bent dat er zich roddels voordoen. Ik weet dat het niet makkelijk zal zijn, maar het is je enige optie. Ik hoop dat je iets kunt ontfutselen en dat je dat dan met mij deelt.

Groetjes, Diane.’

Ik vind haar advies heel erg lief, maar ik heb er niet veel aan. Ik denk niet dat Loena, mijn klasgenootje, me gaat vertellen hoe ze het weet. Haar karakter is een beetje een girly girl en ze wil het liefst een popie jopie zijn. Ze draagt hoge hakken, dure kleding en heeft altijd een creditcard op zak. Ik heb geen idee of ik het uit haar kan krijgen. Maar, wie niet waagt wie niet wint. Ik besluit haar op te zoeken…

‘Hallo Diane,

Je wilt niet weten wat ik te weten ben gekomen. Ik sprak mijn klasgenootje dus aan op de gang. Ze negeerde me eerst, maar toen ik zei dat ik bang was voor eventuele roddels, nam ze me mee naar de meidentoiletten. Daar controleerde ze alle hokjes en ging zodanig voor de deur staan dat er niemand in kon. Ze deed de lichten uit, zodat het leek alsof de wc buiten gebruik was.
‘Goed, dit mag je aan niemand vertellen, oké? Ik knikte en keek haar verwachtingsvol aan.
‘Ik weet dat hij een oogje had op dat ene meisje uit Verweggistan. Ik weet even niet meer waar ze vandaan komt. Het schijnt dat ze hem heeft verleid om met haar te zoenen. Hij kon niet weigeren en kuste haar. Hij voelde zich zo schuldig, dat hij probeerde met je te praten. Hij kon het niet vertellen en zei dat hij tegen jou zou zeggen dat de liefde gewoon voorbij was tussen jullie.’ Ik wist op dat moment echt niet wat ik moest zeggen. Ik ben de toiletten uitgerend en ben naar huis gegaan. Ik kon gewoon niet geloven dat mijn vermoedens klopten. Hij is vreemdgegaan! Niet zozeer vreemdgegaan, maar hij heeft wel met een ander gezoend. Mijn hart is gebroken. Wat kan ik daar tegen doen?

Liefs, Shelly.’

Wat kan ik volgens jullie het beste tegen een gebroken hart doen?

XoXo Shelly

8 thoughts on “Penvriendin 3

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s