Verhalen

De fietstocht 3

De drie fietsen gestaag door, totdat Jessica ineens voelt dat er iets mist. ‘Jongens, stop eens?’ Manon en Bart remmen af. ‘Wat is er Jessica?’ Vraagt Bart. ‘Ik weet niet, er klopt iets niet.’ Manon kijkt om zich heen. Bart draait zich met fiets en al om, en fietst een stukje terug. ‘Wat mis je dan?’ Vraagt Manon lichtelijk geΓ―rriteerd. ‘Ik weet niet precies wat, maar er klopt iets niet.’ Bart komt met een rood hoofd terug. ‘Mark is weg!’ Manon kijkt hem met grote ogen aan. ‘Wie?’ Bart kijkt om zich heen. ‘Mijn beste vriend, die zonet nog achter ons fietste. De jongen die we hebben genegeerd.’ Jessica doet van schrik haar hand voor haar mond. ‘We moeten hem gaan zoeken.’ Manon schudt haar hoofd. ‘Waarom zouden we dat doen? Hij is vast gewoon terug gegaan naar huis.’ Jessica kijkt haar met open mond aan. ‘Wat als er wat gebeurd is? We gaan hem zoeken, ja?’ Manon stapt geΓ―rriteerd weer op haar fiets.

Mark fietst ondertussen door een weiland. Hij heeft niet in de gaten dat het pad erg hobbelig is. Door alle zware bagage, verliest hij zijn evenwicht. Hij komt met een harde klap op de grond terecht. Zijn fiets valt bovenop zijn been. Hij ligt in de drassige modder. Hij probeert de fiets van zich af te duwen, maar door de bagage is de fiets topzwaar. Hij krijgt het voor elkaar de fiets zover omhoog te krijgen dat hij zijn been kan bevrijden. Zijn knie ligt open en zijn onderbeen doet zeer. Hij legt zijn fiets op de grond en klopt de modder van zijn kleren af. Hij raapt zijn fiets op en stapt met veel moeite weer op.

‘Waar moeten we beginnen dan?’ Manon fietst chagrijnig achter Bart en Jessica aan. ‘Niet zo zeuren Manon, het gaat hier om Mark, ja?’ Manon kijkt Jessica met grote ogen aan. ‘Hij doet mij dus echt niets.’ Jessica kijkt haar aan. ‘Maar mij wel.’ Manon zegt niets meer. ‘Vind je hem leuk?’ Vraagt Bart. ‘Ja, eigenlijk wel’, zegt Jessica verlegen. ‘Lekker op tijd, straks zie je hem nooit weer’, zegt Bart geΓ―rriteerd. ‘Ja, herinner me daar even lekker aan.’ Ze fietsen door, zonder nog een woord te spreken.

Zullen ze Mark vinden? En hoe moet hij nu zijn been verbinden?

Wordt vervolgd

6 gedachten over “De fietstocht 3

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s