Stories

Het museum

Brenda is op weg naar haar gewonnen uitje. Ze mag een dag kunstgeschiedenis studeren in het kunstmuseum. Ze is al vroeg vertrokken op om op tijd te komen. Ze staat met haar goed gevulde rugzak op het perron. Vanuit haar ooghoek ziet ze dat er een jongen aan komt hollen. Hij valt bijna over zijn los zittende veters heen. Dan ziet ze dat er een kaartje wegwaait, uit zijn rugzak. Hij heeft niets in de gaten. Hij schiet vlug in zijn trein. Brenda raapt hem op. Hij heeft zo te zien dezelfde prijs gewonnen. Brenda weet dat je zonder kaartje niet naar binnen mag. Zijn naam staat er wel op, Bas Langedijk. Ze stapt in haar trein en houdt het kaartje stevig vast. Ze hoopt hem weer te zien, zodat ze wellicht samen kunnen studeren in het museum. Ze bestudeert het kaartje. Er staat helaas geen telefoonnummer op. Brenda stopt hem in haar portemonnee en pakt haar ov chipkaart voor de conducteur die net langsloopt voor een controle. Hij groet haar en houdt haar kaart voor het apparaat. Hij geeft hem terug en loopt weer verder.

Na een uurtje komt ze aan op het station van haar bestemming. Ze checkt uit en loopt naar de bushalte. Haar bus komt over vijf minuten aan. Ze blaast in haar handen. Het is hartje winter, dus is het behoorlijk koud. Ze slaat haar sjaal extra om haar nek en krijgt het langzaam weer een beetje warmer. Dan ziet ze de jongen van het verloren kaartje een bus in schieten. Ze roept zijn naam, maar het is al te laat. De bus waar hij zojuist in is gestapt, rijdt net weg. Brenda loopt vlug terug naar haar halte, en stapt in de bus, die net aan komt rijden. Ze checkt in en gaat naast een jonge jongen zitten die muziek luistert.

De reis duurt in zijn totaliteit een kwartiertje. Brenda checkt uit en loopt, via GPS, naar haar bestemming toe. Daar ziet ze de jongen van het verloren kaartje voor de ingang staan. Hij zwaait ruw met zijn armen. Brenda loopt er vlug naar toe. Ze geeft hem het kaartje. Hij bedankt haar en geeft hem aan de caissière. Eenmaal binnen vraagt hij waar ze hem heeft gevonden. Ze lacht en vertelt over hoe ze hem heeft gevonden. Hij trakteert haar op een koffie. Ze doorlopen de route en aan het eind van de museum dag, gaan ze nog uit eten in het restaurantje aan de overkant. Ze hebben het heel erg gezellig. Bas betaald. Als ze weer naar huis gaan, wisselen ze nummers uit en beloven snel af te spreken.

Einde

4 thoughts on “Het museum

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s