Diary

Eindexamen 5

Dit dagboekverhaal en de daarbij horende personages zijn allen fictief.

This diary story and the characters are all fictional.

De volgende dag hebben we weer examentrainingen. Olivia is het hele voorval met Jade alweer vergeten. Ze zegt er geen woord meer over. Onze leraar Nederlands legt een dik pakketje op onze tafels. Ik pak mijn pen en open het boekje. De eerste vraag is meteen een hele lange tekst. Ik begin ijverig te lezen. Na een paar korte doorlees pogingen lees ik de eerste vraag. ‘Wat bedoelt de schrijver met de titel?’ Simpel,  hij wil mensen overtuigen. Het past alleen net op het regeltje. Oh nee, ik maak een schrijffout! Ik mag niet krassen. Een simpele streep erdoor, meer niet. Olivia zwoegt op de eerste vraag. Ik zie dat het puntje van haar tong uit haar mond hangt. Ik kijk terug naar mijn papier. Ik zie ineens dat er allemaal inktvlekken op mijn papier liggen. Het zit ook aan mijn handen. Ik ben blij dat dit geen echt examen is, anders was hij nu ongeldig.

Na het nakijk proces, krijg ik mijn goedgemaakte examen terug.  Ik heb een 7,8 gescoord. Olivia heeft een 7 gescoord, super goed van haar! 🙂 Ze is ook erg blij als ze haar cijfer ziet. ‘Dit gaat goed komen’, zegt ze met een knipoog. Ze schuift een briefje naar me toe. ‘Ik heb een bijlesleraar gevonden. Een goede vriend van mijn broer.’ Ik geef hem terug en knik naar haar. Ik heb zo het vermoeden dat ze niets te maken wilt hebben met Jade…

Na de schooldag fietsen we samen naar huis. ‘Ik heb een verrassing’, zegt ze glimlachend. Ze slaat ineens linksaf. Ik fiets haar achterna. Na een paar onbekende weggetjes komen we uiteindelijk aan bij een gebouwtje. Een jonge jongen komt naar buiten. ‘Olivia, liefje. Waar bleef je nou?’ Ze laat haar fiets vallen en omhelst hem. ‘Dit is mijn bijlesleraar en mijn vriendje. Hij gaat me naar de voldoende helpen’.

Ik twijfel heel erg of ze zo wel een voldoende haalt. Ik denk dat hij haar heel erg gaat afleiden.

Wat denk jij?

Liefs, Ingrid

6 thoughts on “Eindexamen 5

  1. Ik denk eerlijk gezegd ook een beetje dat ze het lastig gaat krijgen. Ik ben alleen wel benieuwd naar het vervolg 🙂

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s