Stories

Lasergamen 4

Dit verhaal en alle personages zijn fictief.

This story and all the characters are fictional.

Erik heeft het niet meer. Hij doet het zowat in zijn broek. Hij kijkt om zich heen. Het is pikkedonker. Je kunt niet zien waar je loopt. Dat de pakken licht geven is fijn, maar het werkt niet super goed. Erik loopt heel voorzichtig met zijn handen voor zich uit door de donkere gang. Hij kan zo goed voelen of hij ergens tegenaan botst.  Hij voelt ineens een persoon. ‘Wie is dit?’ vraagt hij beverig.  Het gedaante draait zich om. Erik beseft ineens dat hij het gedaante daarstraks een klap heeft gegeven.  Hij rent weg, wat niet slim is…

Hij botst tegen een muur op. ‘Au!’ Het gedaante komt steeds dichterbij.  Dan, gaan de lichten ineens weer aan. Het gedaante staat dreigend boven hem. Hij strekt zijn armen uit,  klaar om Erik te pakken. Erik doet zijn ogen dicht. Dan, begint het gedaante heel hard te lachen. Erik opent voorzichtig zijn ogen. Als het gedaante zijn masker af doet, ziet Erik dat het Chris is. Hij weet niet wat hij moet zeggen. Freek komt er ook lachend bijstaan. ‘Je deed het zowat in je broek’, giert hij het uit van het lachen. Erik kan er echter niet om lachen. Jordy helpt hem overeind. ‘Het was maar een grapje.  We wilden je een speciaal verjaardagscadeau geven.’ Erik kijkt van de een naar de ander. ‘Game over’, galmt er door de ruimte. Erik loopt zo snel hij kan naar de uitgang. Hij is er helemaal klaar mee.

Eenmaal in de kantine besteld hij een cola.  De andere jongens komen net de trap af als hij een slok neemt. ‘Erik, het spijt ons. We wilden je gewoon verrassen’, zegt Freek. Erik draait zich om. Jordy ziet zijn knie. ‘Gast, is dat echt net gebeurd?’ Erik knikt. Chris krabt op zijn hoofd. De vrouw komt de trap af. ‘Goed jongelui,  ik heb hier jullie scores.’ De vrouw kijkt in de bedrukte gezichten van de jongens. ‘Was de verrassing niet leuk?’ Erik schudt zijn hoofd. ‘Heeft u mijn knie gezien?’ De vrouw staart met open mond naar zijn knie. ‘Het spijt me verschrikkelijk.  Weet je wat, laat de betaling maar zitten.’ Daar beurt Erik van op. Hij heft zijn glas en zegt: ‘Proost op deze bijzondere verjaardag.’ Ze klinken hun glazen en lachen.

Einde

Liefs,

Creabeaatje34✒

8 thoughts on “Lasergamen 4

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s