Recipes

Recept: Rijstspitskool vleesschotel

Hoi allemaal! Ik heb vandaag een nieuw receptje uitgeprobeerd uit een tijdschriftje, maar ik heb de oorspronkelijke naam iets aangepast, zoals er hierboven te lezen valt šŸ™‚ Mijn ouders vonden het echt super lekker, ze gaven het zelfs een 8! Ik ga jullie stap voor stap uitleggen hoe je het maakt. Kijken jullie mee?

Benodigdheden voor 2 personen:

Featured image

– 2 schouderkarbonades

– 1 eetlepel sambal manis

– 2 eetlepels ketjap manis

– 1 eetlepel pindakaas

– 3 eetlepels olie

– 1 spitskool

– 1 pak witte rijst

– 5 eetlepels gemalen kokos

– 2 eetlepels kraanwater

– Cassave kroepoek

– Kant en klare gebakken uitjes

Verwarm een pan met water voor de rijst en een pan met water voor de spitskool. Begin met de karbonade in kleine reepjes te snijden. Leg ze daarna in een schaal. Maak daarna de garnering voor het vlees. Pak een schaaltje. Doe daar de sambal, ketjap manis, pindakaas en 1 eetlepel olie in en roer dat door elkaar. Dan meng je het met het vlees. Laat het dan 30 minuten marineren. Verwarm de oven ondertussen voor op 220 graden.

Featured image

Snij ondertussen de spitskool in zeer kleine reepjes. Maak ze daarna schoon in een vergiet onder stromend kraanwater. Als het goed is uitgelekt, doe je de spitskool in het bijna kokende water. Laat het 20 minuten koken. Als het vlees 30 minuten gemarineerd is, giet je nog 2 eetlepels water over het vlees. Roer het nog een keer goed door. Verspreid het vlees daarna over een bakplaat. Doe er wel bakpapier onder. Bak het vlees hoog in de oven voor 5 minuten op ongeveer 200 graden. Na de 5 minuten draai je het vlees een beetje om. Als het water kookt, giet je de rijst in het kokende water. Kook dit 8 minuten.

Featured image

Als de spitskool klaar is, verhit je een pan. Doe de rest van de olie in de pan, dus de 2 eetlepels. Giet de spitskool af en doe het in de pan. Roerbak de spitskool. Als de rijst klaar is, giet je dit ook af. Doe de rijst bij de spitskool in en doe er 5 eetlepels gemalen kokos bij. Let goed op het vlees. Dit moet gaar en knapperig zijn. Roerbak de rijst en spitskool tot de rijst licht verkleurd. Voeg voor de lekkere smaak nog wat gebakken uitjes bij, kant en klaar uit een zak.

Featured image

Als alles klaar is, pak je een bord. Schep eerst de rijst-spitskoolschotel op het bord. Voeg daarna de vleesreepjes toe. Maak het af met wat kroepoek aan de zijkant. Eet smakelijk!

Featured image

Laat me weten of dit je lekker lijkt en of je het gaat proberen.

Featured image

22 thoughts on “Recept: Rijstspitskool vleesschotel

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s