Stories

Op reis 2

Dit verhaal, alle personen en alle plaatsen zijn fictief.

This story, every person and all the places are fake.

Nadat de meiden hun thee ophebben, begeleidt de tante van Leanne ze naar de logeerkamer. Leanne is nog nooit op de logeerkamer geweest. Ze kijkt haar ogen uit. ‘Het is prachtig’, zegt Tessa. ‘Mooi hΓ©? Je oom heeft hem ingericht voor je nichtje. Maar ja, kleine meisjes worden groot’. De tante van Leanne verlaat de kamer. ‘Is je nichtje het huis al uit? Was ze niet net achttien geworden?’ ‘Ja, maar je kunt haar echt niet tegenhouden. Zelfs niet met twee bewakers en een hond’. Ik gooi lachend mijn koffer op het bed. ‘Neem jij het bed maar, ik slaap vannacht op het luchtbed’, zegt Leanne. ‘Nee, het is jouw tante. Ik slaap daar vannacht’. Leanne haalt een muntje uit haar jaszak. ‘Kop of munt?’ Tessa denkt na. ‘Munt’. ‘Goed, dan neem ik kop’. Leanne gooit het muntje de lucht in. Als het muntje op de grond ligt, kijken ze beiden naar de kant die naar boven ligt’. ‘Het is munt. Jij mag hier slapen’. Tessa begint met het uitpakken van haar spullen. ‘Goed dan, maar alleen omdat de munt het zegt. Ik heb liever dat jij hier slaapt’. Leanne geeft haar een knuffel en pakt ook haar spullen uit. ‘Laten we maar gaan slapen. We moeten morgen vroeg op’, zegt Leanne. ‘Goed idee’. Ze trekken hun pyjama aan en gaan slapen.

De volgende ochtend is het half zeven als de wekker gaat. Tessa drukt hem slaperig uit. ‘Wordt wakker Leanne’, zegt ze met een slaperige stem. Leanne draait zich om. ‘Nog vijf minuutjes’. Tessa gooit haar kussen naar Leanne. ‘Ik ben wakker’, zegt ze, opverend. ‘Goedemorgen sunshine’, lacht Tessa. Leanne haar haren staan rechtovereind. ‘Ja, ja. Ik weet dat mijn haar net een ontplofte haarlak bus is’. Tessa port haar in haar zij en trekt haar pantoffels aan. ‘We moeten wel opschieten, anders halen we het vliegtuig niet’. Leanne kleedt zich alvast om, terwijl Tessa als eerste de badkamer ingaat. Nadat ze hebben gewisseld en hebben gegeten, pakken ze hun spullen weer in. ‘We kunnen wel wat spullen hier laten. Ik heb deze broek niet meer nodig’, zegt Leanne. ‘Ja, je hebt gelijk. Ik heb genoeg kleren bij me’. De meiden laten wat kledingstukken achter. ‘Komen jullie eten?’, Roept de tante van Leanne. ‘We komen eraan!’, Roept Leanne. De meiden nemen hun koffers mee en zetten ze onder de kapstok.

Na het ontbijt staat de taxi al voor de deur. ‘Opschieten Leanne!’, Roept Tessa. ‘Ja, momentje. Ik kan mijn vliegticket niet vinden’. Tessa brengt alvast de koffers naar de taxi toe. ‘Goedemorgen jongedame. Enkeltje vliegveld?’ Tessa knikt en kijkt ongeduldig naar de deuropening. Leanne komt naar buiten gestormd. ‘Ik heb hem! Hij zat nog in mijn broek, die ik op mijn bed had gelegd’. Tessa schudt haar hoofd en stapt in. Leanne geeft haar tante een dikke knuffel en stapt in. De taxi start en rijdt weg. Ze gaan het avontuur tegemoet.

Einde

14 thoughts on “Op reis 2

    1. Hihi. Ik dacht, ik doe eens iets anders, kijken of dat ook leuk is πŸ™‚ Ik kan je verzekeren dat mijn versie een vrolijke afloop heeft. Het is ook een vrolijk verhaal. Ze gaan een avontuur tegemoet, en ze komen weer heelhuids thuis πŸ™‚ Dankje πŸ˜€

      Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s