Stories

Op reis

Dit verhaal, alle personen en alle plaatsen zijn fictief.

This story, every person and all the places are fake.

Tessa zit op het bed van haar buurmeisje Leanne. ‘Wat dacht je van dit hotel?’, Vraagt Leanne, wijzend naar haar laptop. ‘Ik weet het niet. Is dat niet een beetje te duur?’ Leanne zucht diep en scrolt weer verder. ‘En deze dan?’ Er doemt een prachtig hotel voor haar neus op. Het lijkt net een paleis. Tessa wil het heel graag, maar als ze de prijs ziet, heeft ze zo haar bedenkingen. ‘Houden we nog wel geld over dan?’ Leanne pakt een pen. Ze noteert de goedkoopste hotels en duwt het lijstje naar Tessa toe. Tessa bekijkt ze kritisch. Na een lange denktijd, kiest ze voor nummer drie. Het ‘MiniMallHotel’ in ‘MadamVille’. Leanne toetst het nummer in. ‘Hello, I want to book a room for two people… No, we want two beds… Yes, that’s okay… We want to come on wednesday. Is that possible?… That sounds great… Yes, we will be there. Bye’. Leanne legt de telefoon neer. ‘Geregeld. Als we morgenย vertrekken, dan zijn we er rond woensdag’. Ze geven elkaar een knuffel. ‘Ik heb er onwijs veel zin in. Laten we alvast gaan pakken’. Ze leggen de koffers op Leanne haar bed.

Nadat de koffers goed gevuld zijn, en ze ze naar beneden hebben getild, gaan ze de vorderingen aan hun ouders vertellen. ‘Ik zal ervoor zorgen dat je vader gereed staat straks’, zegt Leanne haar moeder. Leanne geeft haar moeder een knuffel. ‘Dankje mam. Ik beloof je dat we voorzichtig zullen zijn. We komen volgende week weer terug’. Ook Tessa haar moeder omhelst haar dochter. ‘We houden contact’. De twee meisjes overnachten bij de tante van Leanne. Haar tante woont vlakbij het vliegveld. Vanaf daar kunnen ze gemakkelijk naar hun bestemming vliegen. Als ze net hun lunchtrommels hebben gevuld, horen ze een claxon. De vader van Leanne staat klaar om de twee meiden naar de tante te brengen. Hij legt hun koffers in de kofferbak en opent het portier. ‘Stap in dames’. De meiden geven hun ouders nog รฉรฉn knuffel, stappen in en zwaaien net zo lang tot ze de hoek om zijn.

Na een tijdje komen ze aan bij de tante van Leanne. Ze staat al vrolijk in de deuropening op ze te wachten. ‘Dag schatjes. Kom gezellig binnen’. Leanne haar vader tilt de koffers naar binnen, geeft Leanne een knuffel en rijdt weer weg. ‘Willen jullie een kopje thee?’ De meiden knikken. De tante van Leanne komt even later terug met twee dampende mokken heet water. ‘Welke smaak wil je?’ Ze houdt Tessa een grote doos met verschillende smaken voor. ‘Ik neem aardbeien’. Tessa pakt een rood zakje uit de doos. ‘Ik neem sinaasappel’, zegt Leanne, terwijl ze een oranje zakje pakt. Ze deppen de zakjes in het hete water. ‘Koekje erbij?’, Vraagt de tante van Leanne. Tessa pakt een chocoladekoekje uit de koektrommel. Ook Leanne pakt een chocoladekoekje. ‘Waar gaan jullie morgen heen?’, Vraagt de tante van Leanne. ‘We gaan naar MadamVille’. ‘Oh, wat enig. Daar ben ik vroeger ook ooit geweest’. De tante van Leanne neemt een slok van haar koffie. Tessa neemt een slok van haar thee. Ze doet er nog een extra schepje suiker in.

Hoe zal de reis morgen verlopen?

10 thoughts on “Op reis

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s