Diary

Het internaat 8

Ik stap als laatste jongen de badkamer binnen. Ik sluit de deur en loop naar de wasbak toe. Ik gooi wat water in mijn gezicht en kijk in de spiegel. “Hoe kan ze ooit op zo een vallen”?, Zeg ik in mijn gedachten. Ik poets mijn tanden en open de badkamerdeur. Ik zie niet dat Willemijn ook net uit de badkamer komt. We botsen op elkaar. ‘Sorry’, zeg ik vlug. Willemijn raapt haar tandenborstel op. ‘Grappig hé, dat we elkaar steeds vinden’. ‘J, ja’, zeg ik blozend. Ze loopt naar haar kamer, kijkt nog een keer lachend achterom en sluit dan de deur.

Ik loop naar mijn eigen kamer. Martin zit achter het bureau, een briefje te schrijven. ‘Yo, Chuck. Je moet me even helpen man. Ik wil een liefdesgedichtje schrijven, voor Toke’. Ik ga naast hem zitten. ‘Denk je dat ze dat leuk vind?’ Martin schuift het papier naar me toe. ‘Ze houdt toch van lezen?’ Daar heb ik niets op in te brengen. Ik lees vlug zijn geschreven tekstje. ‘Het ziet er goed uit’, zeg ik. Martin kijkt op zijn horloge. ‘Oh nee, nog maar vijf minuten! Ik schuif het snel onder haar deur door’. Ik pak zijn arm vast als hij opstaat. ‘Moet ze niet weten van wie hij komt?’ Martin knikt en zet snel een M onder de brief. Dan loopt hij vlug naar de kamer van Toke.

Als hij terugkomt, loopt Gertrude net over de gang. ‘Licht uit jongens’. ‘Ja, mevrouw’. Martin doet het licht uit en kruipt in zijn bed. Gertrude sluit de deur. ‘Slaap lekker jongens’. ‘Slaap lekker Gertrude’, zeg ik. Dan, is het akelig stil in het huis. Iedereen slaapt, maar ik kan de slaap niet vatten. Ik moet teveel denken aan de zoen met Willemijn. Dan, wordt er op de deur geklopt. ‘Hallo? Mag ik binnenkomen?’ Ik sluip naar de deur toe. ‘Toke?’ Ik laat haar binnen. ‘Wat is er?’ Ze gaat zuchtend op mijn bed zitten. ‘Het is Karlijn. Ze zegt echt hele nare dingen tegen me, zelfs in haar slaap! Ik houd er niet van om zo te worden behandeld’. Ik sla een arm om haar heen. ‘Je kunt hier altijd terecht’. Toke kijkt me aan. ‘Maar, wat als Gertrude een rondje doet? Dan ziet ze toch dat mijn bed leeg is?’ Ik denk na. ‘Daar verzinnen we wel wat op. Heb je trouwens nog een briefje gekregen?’ Toke glimlacht. ‘Ja, van ene M’. Ik wijs geluidloos naar Martin. ‘Echt?’ Ze kijkt naar hem. Ze glimlacht van oor tot oor.

De volgende ochtend moet iedereen vroeg opstaan. Het is namelijk onze eerste schooldag. Ik ben al aardig vroeg wakker. Toke ligt nog lekker naast Martin. Heel zachtjes open ik de deur. Ik loop naar de badkamer toe. Dan loop ik Karlijn tegen het lijf. ‘Goedemorgen Chuckie. Hoe is het?’ Na wat ik gisteren gehoord heb, vind ik haar echt een gemene vrouw. ‘Ja, goed hoor’. ‘Weet jij waar eh… Hoe heet ze ook weer?’ Ik schud zuchtend mijn hoofd. ‘Toke’. Karlijn lacht even. ‘Ah ja, Toke. Waar is ze?’ Net op dat moment komt ze uit onze kamer. Karlijn haar ogen spuwen vuur. ‘Ga jij vreemd, Chuck? Ik moet dit melden bij Gertrude’. Ze kwakt haar spullen in haar kamer en rent naar beneden. Toke en ik blijven beduusd achter. ‘Ga je vreemd?’, Lacht Toke. ‘Ja, ze denkt dat we iets hebben. Al was ze de laatste vrouw op aarde, dan nog wilde ik haar vriendje niet zijn’. Toke geeft me een schouderklopje. ‘Bedankt voor je hulp’. ‘Je hebt er nog wel meer nodig’, zeg ik, als Gertrude op ons af komt lopen, met een huilende Karlijn achter zich.

Hoe gaat dit aflopen?

Ltr, Chuck

14 thoughts on “Het internaat 8

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s