Stories

Verjaardag

Ik kan het eindelijk van de daken schreeuwen: Ik ben finally 18! Vandaag is dus mijn verjaardag. Ik ben vandaag dus niet veel online, omdat ik het heel erg druk heb. Ik heb speciaal voor deze dag een verhaaltje geschreven over een verjaardagsfeestje. Veel plezier!

Lola is eindelijk 16 jaar, sweet sixteen! Ze heeft zich hier zo op verheugd! Ze heeft al weken geleden de uitnodigingen verstuurd en al een week van tevoren alles gekocht en klaargezet. De stereo staat klaar, de cd’s liggen netjes opgestapeld, de films liggen uitgestald en al het eten en drinken is dusdanig neergezet dat iedereen er gemakkelijk bij kan. Haar ouders hangen ondertussen de slingers en ballonnen op. Ze heeft haar mooiste jurk aangetrokken. Dat is tevens haar galajurk. Hij is zwart met glittersteentjes. Ze heeft er zelfs bijpassende, hoge handschoenen bij. Ze draagt kleine rode hakjes onder haar jurk. Ze steekt haar speld ‘I’m 16’ door haar jurk heen. Ze is klaar voor de visite.

De eerste meisjes druppelen al binnen. Ze geven haar drie kusjes op de wang en schudden haar hand uitbundig. Als alle negen uitgenodigden aanwezig zijn, kan het feest beginnen. Ze wordt overladen met cadeaus. Haar hond Spikkel komt met veel nieuwsgierigheid op de stapel cadeaupapier af. Hij gaat erin wroeten en hij rolt erin. De meisjes kijken vol blijdschap naar dit tafereel. Lola zorgt ervoor dat iedereen wat te drinken krijgt. Ze zet muziek op en ze beginnen honderduit te kletsen over jongens.

Na het kletsfestijn gaan ze een spelletje spelen. Ze moeten omstebeurt iets uitbeelden, waarnaar de anderen moeten raden wat ze uitbeelden. Dit moet zonder geluid. Als het geraden is tikt de uitbeelder op zijn neus en wordt de score genoteerd. Wordt het binnen een minuut geraden, dan zijn de overgebleven seconden je punten. De meiden vermaken zich prima. Ze eten ondertussen snacks en proberen de uitbeeldingen te raden. Dat blijkt nog knap lastig te zijn. Na het spel, staat Lola bovenaan. Ze heeft in totaal 156 punten gescoord.

Na het spel gaan de meiden eten. Ze gaan barbecuen. Lola haar vader is de kok en de anderen mogen bij hem bestellen. Als iedereen vol genoeg zit, gaan ze nog een film kijken. Een spannende horror film. Na de film gaan ze nog even een disco houden. Ze hebben in hun grote schuur een disco gebouwd. Na de disco is het feest dan toch echt voorbij. Als bedankje krijgen de meisjes een nagellak en een lippenstift mee naar huis. Ze zegt iedereen gedag en begint op te ruimen. Als ze even later in bed ligt, fluistert ze tegen haar moeder, die net wegloopt: ‘Dit was mijn beste verjaardag ooit’.

Einde

40 thoughts on “Verjaardag

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s