Stories

Speurtocht 2

Na een busrit van 2 uur komen ze eindelijk aan bij het boerderijtje. Het is een soort verhuur boerderijtje, speciaal voor schoolkampen. Meneer Laarssen loopt de bus alvast uit. Hij gebaart dat de rest moet blijven zitten. Hij loopt naar een vrouw toe die een koe aan het melken is. Ze wijst dat hij naar links moet. Meneer Laarssen loopt een gebouwtje in.

De klas zit met ingehouden adem in de bus. Ze vragen zich af of de verhuurder een boer is of een doodgewone, alledaagse man. Meneer Laarssen komt echter terug met een echte boer. Hij wijst naar de vrouw die de koe melkt, en wijst vervolgens naar het grote gebouw rechts van hem. Meneer Laarssen knikt en wenkt de klas, die een voor een de bus verlaten.

Nadat iedereen zijn of haar spullen heeft, en uit de bus is, stelt de boer zich voor. ‘Ik ben boer Harm. Dit is mijn vrouw Jannie. We hebben ook een dochter, Greet, maar zij is niet aanwezig op dit moment. Jullie verblijven hier in een van de vijf delen van onze huurboerderij. Op de gebouwen staat welke kamernummers zich daar bevinden. Jullie kunnen je spullen opruimen. Als je klaar bent kom je naar de grote eetzaal. Rond half 1 wordt iedereen daar verwacht. Ga je gang’. De klas rent uiteen, en zoekt zijn of haar kamer.

Nadat alle spullen zijn uitgestald en iedereen in de eetzaal zit, komt boer Harm de eetzaal binnen. ‘Zometeen krijgen jullie een bord eten. Eet op wat je wilt eten, je bent hier niets verplicht. Als jullie klaar zijn met eten, gaan we beginnen aan de speurtocht. Eet smakelijk’.

Na een kwartier heeft iedere leerling een bord boerenstamppot voor zijn of haar neus. Hier en daar weerklinkt er wat gemekker, maar alle bordjes worden netjes leeggegeten.

Benieuwd naar de speurtocht?

Morgen meer.

8 thoughts on “Speurtocht 2

  1. Ze gaan allemaal spelletjes doen onderweg net als Mees van ”eerste schoolweek” en ik denk dat hier een groepje leerlingen gaat verdwalen. Word vast wel spannend.

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s