Dagboek

Eerste schoolweek 9

‘Eh, ja ja’, zeg ik ietwat onzeker. ‘Goed. Je hebt straks een 7-tal letters door elkaar liggen. Dat vormt dan een woord. De anderen mogen geen aanwijzingen geven, succes’. Ik ga voor het bord staan. Er liggen 7 letters, dwars door elkaar. ‘Uzplezs’. Wat moet dat in vredesnaam zijn? Heel voorzichtig verschuif ik wat letters. ‘Plezzus’. ‘Kom op Mees, you can do this!’, Schreeuwt Joep. ‘Je hebt nog een halve minuut’, zegt Gert. “Kom op Mees, jij kunt dit. Het is gewoon een kwestie van een puzzel, dat kun jij best”. Ik verschuif nogmaals de letters. ‘Pulezzs’. Mijn hersenen kraken en kraken.

‘Puzzels! Het woord is puzzels!’, Schreeuw ik ineens vanuit het niets. Sjaak geeft mij een high-five. ‘Topper!’ Gert drukt zijn sigaar uit en geeft mij een hand. ‘Goed gedaan knul. Je had nog 15 seconden over. Je verdient 10 punten met het behalen van de opdracht en 15 voor de overgebleven seconden. Jullie totaalscore is nu 70 punten’. Dennis geeft mij een schouderklopje. ‘Echt super gast. Je bent een kanjer!’ Mijn niveau van zelfverzekerheid is met 20% gestegen. Ik voel me echt onwijs trots.

Na een kwartiertje lopen komen we aan bij een soort strand. Het is nagemaakt, dat wel, maar het ziet er verbluffend goed uit. ‘Hallo. Ik ben Inge. Zouden jullie je schoenen uit willen trekken?’ Inge is een lange vrouw met kort, blond haar. Ze heeft een klein brilletje op haar neus. ‘Deze opdracht is een samenwerkingsopdracht. Met zijn vieren moeten jullie schatten opgraven. Ieder van jullie krijgt een schep. Jullie moeten goed samenwerken om met deze kaart en de scheppen 5 schatten te vinden. Jullie krijgen hier een kwartier de tijd voor. Zijn jullie er klaar voor?’ Ik pak als eerste een schep vast. De anderen volgen mijn evenbeeld.

Wat voor schatten moeten we opgraven denken jullie?

Mvg, Mees

6 gedachten over “Eerste schoolweek 9

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s