Diary

Eerste schoolweek 8

Ik voel me een stuk zelfverzekerder als we even later op de tweede opdracht aflopen. ‘Hallo jongens’, zegt een jonge jongen van begin 20. Sjaak overhandigt hem het formulier. ‘Ik ben Maurice’. Hij kijkt naar het formulier. ‘Dit is zo te zien jullie eerste individuele opdracht. In deze opdracht moet je proberen die boksbal in het midden van de ring te slaan. Maar, je moet achter deze lijn staan. De truc is om hem zo hard en zo recht mogelijk te slaan. Wie van jullie gaat deze opdracht doen?’ Dennis wijst naar Sjaak. ‘Hij is de sterkste van ons’. ‘Goed, wat is je naam?’ ‘Sjaak’. De jongen schrijft zijn naam op en begeleidt Sjaak naar de lijn. ‘Je krijgt 5 pogingen om hem in het midden van de ring te slaan. Is alles zo duidelijk?’ Sjaak doet wat jumping jacks en steekt zijn duim op. ‘Goed. Je mag beginnen’.

Sjaak kijkt naar de ring. Hij probeert zich op het midden te focussen. Zijn hand gaat richting de boksbal. Hij geeft hem een flinke poeier. De boksbal raakt de ring aan de linkerkant. ‘Bijna Sjaak!’, Roept Dennis. Sjaak geeft de bal weer een poeier. Dit keer komt de bal niet verder dan de plank waar de ring op vast zit. ‘Kom op Sjaak, je kan dit!’, Roept Joep. ‘Ik ben dan wel sterk, maar ik heb geen goede oog-hand coördinatie!’ Daar schrikken de andere 2 jongens van. ‘Waarom wisten we dat niet?’ ‘Ik wou jullie niet teleurstellen’. Ik ben dus gelukkig niet de enige met een geheim.

‘Poging 3’, zegt Maurice. ‘Ja, ik ga al’, zegt Sjaak geïrriteerd. Hij slaat weer tegen de bal aan, die dit keer niet ver van het midden verwijderd is. ‘Goed zo Sjaak, echt bijna jongen’, zegt Joep. Sjaak krijgt langzamerhand een glimlach op zijn gezicht. ‘Je kan dit Sjaak!’, Schreeuwt Joep. De bal wordt weer richting de ring geworpen.

Sjaak staat te dansen van geluk. De bal is in het midden van de ring terecht gekomen. ‘Hoera!’ Dennis geeft hem een ‘jongensknuffel’. Maurice klapt in zijn handen. ‘Goed gedaan. 5 punten voor de overgebleven worp en 10 punten voor het behalen van deze opdracht. Jullie totaal is nu 45 punten’. ‘Echt trots op je Sjaak’, zegt Dennis. Sjaak is de held van de dag.

Opdracht 3 is een kilometertje of 4 verderop. Een wat oudere man zit op een stoel een sigaar te roken. ‘Goedendag jongelui, Gert is de naam. Mag ik jullie formulier?’ Dennis haalt hem uit zijn broekzak. ‘Goed. Dit is weer een individuele opdracht. In deze opdracht moet er een puzzel worden opgelost. Voor deze puzzel krijg je 1 minuut de tijd. Wie gaat hem doen?’ ‘Mees, hij is de slimste van ons’, zegt Joep.

Help, wat moet ik nu doen?

Mvg, Mees

10 thoughts on “Eerste schoolweek 8

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s