Verhalen

Het kasteel 3

Ulicia morrelt aan de deur. ‘Iehl’, zegt ze, als ze roest aan haar handen krijgt. Ze veegt het snel af aan haar broek. ‘Johannes, ik wil naar huis’, jammert ze. ‘Rustig liefje, rustig. We komen hier heus wel uit. Laten we het in de komende uren gezellig maken’. Hij doet zijn jas uit en legt hem op de grond. Ulicia doet hetzelfde. Ze proberen elkaar warm te houden. Ineens herinnert Ulicia zich iets. Ze graait in haar tas.

Triomfantelijk haalt ze een zaklamp tevoorschijn. ‘Ik wist niet zeker of het kasteel verlicht zou zijn. Altijd handig toch?’ Johannes knikt. Ulicia doet hem aan en loopt naar de deur. ‘Vreemd, er zit helemaal geen deurknop op. Zelfs geen slot’. ‘Dat was zodat de gevangenen niet konden ontsnappen’. Ulicia tikt met haar zaklamp tegen de deur aan. ‘Er moet toch een manier zijn?’ Ineens hoort ze stemmen. ‘We zitten hier, hier in de kerker!’

Niet lang daarna gaat de deur open. De vrouw van de kassa staat in de deuropening. ‘Wat doet u hier?’, Zegt Ulicia verbaasd. ‘Wist u soms dat wij hier zaten?’ Ze draait zich om, en kijkt Johannes kwaad aan. ‘Heb jij soms een verhouding met haar?’ De vrouw begint te lachen. ‘Wat valt er te lachen?’ Ineens springt er een lamp aan. ‘Gefeliciteerd met jullie eenjarige relatie! Speciaal door ons aangeboden voor romantische verrassingen. Verras je geliefde met een spooktocht’.

Johannes kijkt naar Ulicia, die langzaam doorkrijgt dat het een verrassing was. ‘Schatje… Je liet me echt schrikken’. ‘Sorry, maar ik wou je zo graag verrassen’. Ulicia geeft hem een knuffel en een dikke zoen.

Einde

8 gedachten over “Het kasteel 3

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s