Dagboek

Eerste schoolweek 5

De bus arriveerde even later op de bestemming. ‘Zo jongens en meisjes, doen jullie je ogen maar even dicht’. ‘Meneer, we zijn geen kleuters’, zegt Joep sarcastisch. ‘Goed dan. Zometeen krijgen we eerst een uitleg. Daarna wijst alles vanzelf aan de hand van de formulieren die jullie zo krijgen. Zoek je groepje op als we de bus uit zijn’. Dat hoeft hij geen twee keer te zeggen, de klas is al buiten.

Een wat magere, kale meneer komt aangelopen. ‘Goedendag. Klas van 10 uur?’ ‘Dat klopt’, zegt meneer Driessen, die triomfantelijk zijn hand uitsteekt. ‘Bernard Driessen’. ‘Jan Allemans’, zegt de man. Hij gaat voor mijn klas staan. ‘Goed jongelui, als ik even de aandacht mag. Zometeen mogen jullie in je groepje een speurtocht afleggen. Ieder groepje krijgt een ander papier, zodat iedereen aan de beurt komt. Zorg ervoor dat je je houdt aan de stappen. Bij elk onderdeel staat een medewerker, die jullie daar de opdracht uit gaat leggen. Zijn er nog vragen?’ Een meisje met rood haar steekt haar hand omhoog. ‘Ja, hoe weten we wie er gewonnen heeft?’ ‘Bij elke opdracht geef je het formulier aan een van mijn medewerkers. Die beoordeelt jullie op dat onderdeel’. Er weerklinkt wat geroezemoes her en der. Jan begint de papieren uit te delen. ‘Oké, om 4 uur horen jullie tot 5 keer een toeter. Dat is het eindsignaal. Je moet dan meteen hier heen komen. Dan krijgen jullie hier een hapje eten en zullen wij de scores optellen, en zo de winnaar bepalen. Klaar voor de start, af!’ Alle groepen schieten een andere kant op. Ik blijf stokstijf staan.

‘We moeten eerst naar de slootkant’, zegt Dennis, als we even later op weg zijn. ‘Joh, boeien. We gaan gewoon eerst naar een ander toe’, zegt Joep. ‘Zeg eh, we willen wel winnen hé’, zegt Sjaak. ‘Ja, ja. We gaan wel naar die sloot’.

Wat denken jullie dat onze eerste opdracht is?

Mvg, Mees

6 gedachten over “Eerste schoolweek 5

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s