Verhalen

Het kasteel

Het is vroeg op deze zondagochtend, als Johannes wakker wordt. Hij strekt zich uit en gaat wat push-ups doen. Na zijn ochtendtraining, loopt hij naar zijn computer toe. “Wat zal ik vandaag eens gaan doen”, denkt hij. Hij surft wat rond op internet. Na een tijdje vind hij iets bijzonders. ‘Bezoek vandaag ons kasteel! Jongeren vandaag 20% korting. Kom snel langs!’ Johannes ziet dat wel zitten en belt zijn vriendin Ulicia op. ‘Hee Ulies, heb je zin om mee te gaan naar een kasteel? Het bezoek is vandaag 20% korting voor jongeren’. ‘Lijkt me leuk. Kom je me ophalen?’ ‘Zeker te weten. Ik ben er met een halfuur’. ‘Prima, tot zo’. Johannes gaat zich klaarmaken voor een dagje geschiedenis.

Nadat hij met zijn kleine rode autootje bij Ulicia op de stoep staat, en Ulicia haar spullen in de kofferbak heeft gelegd, stelt hij het adres in op zijn GPS en start de auto. ‘Mag ik de radio aanzetten?’, Vraagt Ulicia. ‘Tuurlijk’. Ulicia zoekt haar favoriete radiostation op en zet hem op vol volume. ‘Mag hij iets zachter? Zo hoor ik de GPS niet’!, Roept Johannes door de muziek heen. ‘Sorry’.

Na een kleine omweg, komen ze uiteindelijk op de bestemming. ‘Kasteel NooitGezien, grappige naam’, zegt Ulicia lachend. Johannes parkeert de auto en pakt de spullen uit de kofferbak. ‘Zal ik de kaartjes kopen?’, Stelt hij voor. ‘OkΓ©, hier is mijn deel’. Ze reikt hem 20 euro. ‘Nee, ik betaal’. Ulicia stopt zwijgend het geld weer in haar broekzak. Johannes loopt naar de kassa. Het duurt erg lang. Hij buigt heel vaak naar het hokje toe. “Is hij misschien aan het smoezelen?”, Vraagt Ulicia zich af.

Na een tijdje komt Johannes terug. ‘2 kaartjes en een plattegrond. Let’s go!’ Johannes pakt zijn rugzak aan, en loopt richting de ingang.

Wat heeft Johannes tegen de mevrouw achter de kassa gezegd?

Wordt vervolgd

8 gedachten over “Het kasteel

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s