Diary

Eerste schoolweek 4

De volgende dag was het zover, het ‘leer elkaar kennen’ uitje. Ik was nog nooit eerder zo nerveus geweest. En dan moet ik straks ook nog op brugklaskamp. Alleen al de gedachte bezorgt me de rillingen.

Joep komt lachend aangelopen. ‘Yo Mees, alles goed?’ ‘Ja, man. Met jou?’, Zeg ik zo stoer mogelijk. ‘Ja, goed. Sjaak en Dennis hebben er ook erg veel zin in. Ze kunnen niet wachten je te ontmoeten. Loop je mee?’ ‘Ja’. Ik laat me meeslepen door Joep. Na een paar zigzag rondjes, zie ik 2 jongens staan. Ze zijn erg groot. Eentje heeft een pet op, en de ander een leren jack. De pet zegt: ‘Sjaak’. ‘Dennis’. ‘Ik ben Mees’, zeg ik lichtelijk zenuwachtig. ‘Jij lijkt me wel een aardig gozertje’, zegt Sjaak lachend. Als een boer met kiespijn lach ik terug. Meneer Driessen roept iedereen op de bus in te gaan. Als we eenmaal een plekje achterin hebben gevonden, en ik mijn moeder heb uitgezwaaid, start de bus en rijdt weg, ver weg van mijn vertrouwde omgeving.

Na 3 kwartier schalmt de stem van meneer Driessen door de microfoon. ‘Over een kwartier zullen we arriveren op onze bestemming. Het is nog een verrassing, maar ik kan alvast verklappen dat het een wedstrijd wordt tussen de groepen. Daarbij komt kijken dat je samenwerkt, en kijkt wie welke opdracht het beste uit kunt voeren. Ieder teamlid moet een individuele opdracht doen. En er volgen 2 gezamenlijke opdrachten. Ook is er 1 opdracht waarbij alle groepen meedoen, en er een winnaar uitkomt. Dus in totaal 7 opdrachten. Ik verwacht rond 6 uur weer terug te zijn. Dus we vertrekken om 5 uur. Zijn er nog vragen?’ Iedereen kijkt met open mond naar de mentor. Dan barst er een hels kabaal los. ‘Wij gaan winnen!’, Roept een groepje meisjes. ‘Echt niet, wij gaan jullie dik inmaken, toch Mees?’, Zegt Dennis, terwijl hij me aanstoot. ‘Ja’, zeg ik, zelfverzekerd. ‘Goed dan. Nog even, en dan kunnen we onze benen strekken’, zegt meneer Driessen lachend.

Hoe zal de rest van de dag verlopen?

Mvg, Mees

4 thoughts on “Eerste schoolweek 4

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s