Finish the story

Afmaakverhaal: De taxichauffeur

Leo is alweer vroeg op om zijn diensten te draaien. Hij moet vandaag een heel speciaal iemand op tijd naar zijn bestemming brengen. Als hij het verkregen adres intoetst op zijn GPS, doet hij zijn wissers aan. Het regent dat het giet. Hij start de auto en rijdt weg. Het is een eindje rijden. De klok staat nu op 10 uur, en hij moet er om 12 uur zijn. Op zijn GPS staat dat de verwachte aankomsttijd 10 voor 12 bedraagt. Als hij de snelweg oprijdt, ziet hij dat er een fikse file staat. Hij zet zijn waarschuwingslichten aan en zet de radio aan. Op de maat van de muziek drumt hij mee op zijn stuur. Na een halfuurtje komt het verkeer eindelijk op gang. Hij heeft nog maar een uur de tijd. Hij besluit een weg tussendoor te nemen. Dat scheelt tijd. Om 2 minuten voor 12 komt hij op de bestemming aan. Hij kijkt zijn ogen uit. Het is een levensgrote villa met geblindeerde ramen. Hij loopt naar de deur en belt aan. Een zwart gedaante opent de deur en stormt naar de taxi. Leo sluit verbaasd de deur, en loopt naar zijn taxi. Als hij weer in de taxi zit, kijkt hij in zijn spiegels. De zwarte man maakt zich niet bekend. ‘Naar het vliegveld en vlug. Ik moet binnen 15 minuten bij mijn privéjet zijn. Kan je dat aan?’ Leo start verbaasd de auto. Wat moet Leo nu doen? Zal hij gehoorzamen aan de deadline van zijn passagier?

Maak het verhaal af

9 thoughts on “Afmaakverhaal: De taxichauffeur

 1. ‘Ja, natuurlijk meneer. Mag ik wel 1 vraag stellen?’ ‘1 vraag’, zegt de man geïrriteerd. ‘Waarom heeft u zo’n haast? En wie bent u?’ ‘Dat zijn twee vragen, maar goed. Je verdient een eerlijk antwoord. Ik ben een grote ster in het buitenland. Ik moet over exact 15 minuten in mijn vliegtuig zitten, wil ik op tijd komen. Ik vluchtte zo net mijn huis uit, omdat er altijd paparazzi op de loer ligt. Daarom zijn mijn ramen ook geblindeerd’. Leo rijdt ondertussen op volle snelheid over de snelweg. ‘Ik ben bang dat ik er iets langer over ga doen’, zegt hij, wijzend naar de file voor hem. De man pakt zijn telefoon en belt zijn agent. ‘Ja, ik ben denk ik later. Nee, het is niet de schuld van de chauffeur. We staan in de file. Ja, we doen ons best. Tot straks’. Zuchtend hangt hij op. Leo ziet vanuit zijn ooghoek de afrit. Hij gooit zijn stuur om en rijdt als een gek weg. De man achterin klemt zich stevig vast. ‘Ik zorg ervoor dat u op tijd komt’. De taxichauffeur houdt zich aan zijn woord. Hij is 1 minuut voor tijd op het vliegveld. Hij betaald Leo, bedankt hem vriendelijk en stapt wankelend uit de taxi. Leo is tevreden, met zijn tevreden, beroemde klant. Einde

  Liked by 1 person

 2. “Uiteraard,” zei Leo opgewekt. De man stapte in en de taxi-chaffeur reed zo hard als hij kon, ook al werd hij ondertussen drie keer geflitst. Hij dacht mijn klant zo dat toch wel betalen? De klant was immers verantwoordelijk voor deze haast. Aanvankelijk leek de rit te vorderen, maar na zeven minuten raakte Leo en de zwarte man verzeild in een file.

  “Oh nee,” riep de klant ongelovig. Leo bleef echter nog optimistisch. “Ik ken nog wel een sluiproute.” En vol gas reed de taxi over de berm naar een landweggetje. Twee keer de maximum toegestane snelheid, reed de taxi door een door jan-en-alleman verlaten gebied. En opnieuw leek het erop dat de klant op tijd bij het vliegveld zou zijn.

  Maar op een gegeven moment kwamen er twee blauwe helicopters aanvliegen. Het was de politie, zoveel was duidelijk. En het was zonder meer klaar dat zij de taxi volgde. Desalniettemin begon Leo extra gas te geven en naar het vliegveld te rijden.

  Het vliegveld kwam in zicht. “Eindelijk,” riep de zwarte man luidkeels uit. Leo zuchtte opgelucht, maar hij juichte te vroeg. Nog voordat de taxi het vliegveld opreed, zag hij zes politiewagens staan en de agenten waren bewapend met geweren. Leo probeerde de politie nog te ontwijken, maar zij waren niet in voor een grapje en schoten zijn banden lek. Zo werd hij tot stoppen gebracht.

  De hoofdcommissaris van de politie liep op de taxi af en smeet het portier open en zei tegen Leo: “Stap uit, met handen op je hoofd!” De taxi-chaffeur gehoorzaamde en vervolgens richtte de politie-agent zich op de passagier.

  “Zo Marcel, we hebben je. Wij hebben het taxi-verkeer afgeluisterd en wij zijn al een tijd op de hoogte van je vluchtplannen. Maar nu ga je toch echt de bak in.” De zwarte man werd opgepakt en afgevoerd.

  Liked by 1 person

 3. Ja natuurlijk als je me even een moment geeft zei Leo. Hij stapte uit en begon een sigaret te roken. Toen stapte de man uit. Jij denkt mij in de maling te nemen. Leo antwoordde daar nee hoor op. Leo stapte met trillende handen in en begon te rijden, toen voelde hij een pistool tegen zijn hoofd aan. Ondertussen werd hij achtervolgt door een andere auto; Wat is dit? kermde Leo. De man zei: Rijden jij of ik knal die kogel in je kop. Leo reed braaf door totdat hij opeens werd afgesneden door dezelfde auto. De auto van Leo vloog in de berm gelukkig kon Leo hem nog op de kant houden. We stonden stil en stapten uit. De mannen zeiden tegen mijn klant. Zo Jeffrey jij gaat nergens heen. Leo zag dat één man de leiding nam en vooraan ging staan. De man ging staan en zei: Ik schiet geen mensen dood maar jou wel. Hij schoot op de man en ze namen mij me in de auto.
  Wat fijn dat je er zo goed van bent afgekomen. Dit was een poging om je te gijzelen. Er stond geen jet klaar dat was een leugen. Leo bedankte hun voor de redding. één van de mannen vroeg of Leo hun naar het vliegveld wilde brengen, omdat hun auto in de prak is gereden. Hier ging Leo mee akkoord en zo kon hij alsnog iemand bij het vliegveld afleveren.
  Einde

  Liked by 2 people

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s